Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Ponteng Kerja, Tular 159 Alasan Lucu Buat Si Kaki Mengular

10-10-2018 12:25 PM|Oleh: Myeonir | Dilihat: 2953| Komen: 19

Bila dah selalu sangat kerja tak henti-henti, mesti akan datang satu perasaan malas untuk pergi kerja. Rasa macam nak duduk rehat dekat rumah tanpa perlu menghadap bebanan kerja.

Kredit foto:

Sama juga dengan wanita di Twitter ini yang mengambil masa untuk meng'google' dan mencari alasan yang munasabah untuk ambil cuti sebab malas sangat nak pergi kerja. 

Ada lebih kurang 159 alasan yang dijumpai oleh wanita ini!


Jawapan yang  dijumpai memang tak menghampakan sebab ada yang rasional untuk digunakan sebagai alasan minta MC tetapi banyak juga jawapan yang tak masuk akal sampai netizen pun turut sama terhibur membacanya.


Tak sengaja mati



Kejar orang gaji


Kucing hitam melintas


Letupan bom pun ada
Kredit foto: Twitter

Macam-macam alasan yang dikongsikan oleh wanita itu. Kepada sesiapa yang nak minta cuti, bagilah alasan yang logik ya. Takut nanti cuti seumur hidup! -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
7
Bosan
2
Komen: 19
Komen

Previous : Pening Kepala Tak Jumpa Buku Dicari Di Perpustakaan? Guna Cara Ini..

Next       : Minimalism, Gaya Hidup Baru Alaf Kini - Bagaimana Ingin Memulakannya?

Komen Terbaru

Quote mamapea 16-10-2018 04:37 PM
ex ofismate aku dulu alasan dia nenek atau atok meninggal...
kitorg dok kira brp ramai nenek & atok dia

Lain-lain Komen

Quote kucingitam 10-10-2018 12:57 PM
hari2 lah aku takleh gi kerja...kucing aku kaler itam...
Quote mieymiey 10-10-2018 01:19 PM
Alasan orang gaji lari tu colleague iols pernah guna
Quote Meiizu 10-10-2018 01:39 PM
aku masuk sini nak cari alasan utk masa depan
Quote fushimi 10-10-2018 01:40 PM
iols pernah je yang no.98
Quote cewekbopot 10-10-2018 01:44 PM
kucingitam replied at 10-10-2018 12:57 PM
hari2 lah aku takleh gi kerja...kucing aku kaler itam...

hahahahahahahahaha
time nk pi keja, jgn bg kuceng ko melintas!

Quote kucingitam 10-10-2018 01:48 PM
cewekbopot replied at 10-10-2018 01:44 PM
hahahahahahahahaha
time nk pi keja, jgn bg kuceng ko melintas!

hahaha...ingatkan manusia ni memilih dgn kulit orang je...kucing pun jadi mangsa...ahahah...

Quote abangadek 10-10-2018 02:08 PM
kebanyakkan aku penah guna
Quote haryatie 10-10-2018 02:21 PM
kalau nk memonteng aku cuma bgtau boss
ada hal peribadi @ keluarga
so far xde masalah pun..
xde la sampai nk fikir alasan pelik2 atau x masuk akal
ckp x sihat lg la takut..takut nnti betul2 x sihat.... padan muka aku
ckp2 yg x elok pun macam satu doa jugak...
kalau boss byk tnya sgt aku jwb jerk.... stress...
Quote snowredpen 10-10-2018 03:09 PM
bergaduh dengan kawan pejabat
Quote rosasen 10-10-2018 03:40 PM
Suami tak bagi pergi keje..ahaahha i loike
Quote chinta89 10-10-2018 04:25 PM
kih3... mudah terhibur.
Quote cmf_premierleag 10-10-2018 04:33 PM
mieymiey replied at 10-10-2018 01:19 PM
Alasan orang gaji lari tu colleague iols pernah guna

org gaji lari tu mmg TERjadi pd makcik aku
tgh sibuk kat opis, jiran sheols kol sbb jiran jmpe anak2 dia kt tepi jalan besar (umur 4 & 6 tahun depan jalan besar kat rumah)
sbb org gaji dah cabot lari
makcik aku terus balik rumah sepantas kilat
gila kau anak2 dah keluar smpi ke jalan besar
kalo lorong2 pun dah seriau kut
Quote cmf_premierleag 10-10-2018 04:34 PM
opis lama aku lak, kolig aku bangun pagi je rumah dah banjir
sbb tangki air atas siling dah bocor
yg banjir hanya di Tgkt 2
Quote mieymiey 11-10-2018 07:35 AM
cmf_premierleag replied at 10-10-2018 04:33 PM
org gaji lari tu mmg TERjadi pd makcik aku
tgh sibuk kat opis, jiran sheols kol sbb jiran jmpe an ...

Kalau dah sampai cenggitu gayanya, memang kena ambik cuti la. Gila ko nyawa anak tuuuu, jangan buat main.
Yang kes ofismate aku ni special sikit. Isnin orang gaji lari, selasa hantar mak ayah naik haji, rabu kesesakan lalu lintas, khamis LRT eksiden, jumaat ambik result exam anak. Dan seterusnya. Ko ghaser?
Quote sinalegna 11-10-2018 10:02 PM
Tah pape la nak nipu2.. kang elok2 org ada hal betul2 dah susah nak apply leave.

Tgk atok tu umor 93 kije lg, malu skit
Quote seri_mawr 12-10-2018 10:16 AM
kawan aku penah guna alasan atuk meninggal..nenek meninggal...setahun entah berapa kali atuk nenek dia yang dah meninggal tu meninggal...

atuk belah ayah...belah ibu...belah mak tiri..belah pak mertua...

gila ah...berkali2 org tua tu meninggal....
Quote dani-rox 13-10-2018 02:14 AM
43. Rasa malas sangat

alasan paling jujur
Quote puanbintang 16-10-2018 02:35 PM
101. bad mood tambah- tambah bila kena marah dengan bos atas sebab - sebab tak berkaitan..spoil mood i oke!!
Quote mamapea 16-10-2018 04:37 PM
ex ofismate aku dulu alasan dia nenek atau atok meninggal...
kitorg dok kira brp ramai nenek & atok dia

Lihat semua komen(19)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.041373s Gzip On
    To Top