Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Malangnya Nasib, Macam Tu Je Anak Hancurkan Wang Tabungan Bernilai Lebih RM4 Ribu!

8-10-2018 05:24 PM|Oleh: Suzy | Dilihat: 1962| Komen: 17


Anak kecil memang tidak memahami tindakan mereka dan sering kali mengulangi perbuatan sama biarpun telah dimarahi. 

Memang mengharukan apa yang menimpa pasangan muda ini apabila anak mereka selamba menghancurkan wang kertas yang disimpan lebih setahun bernilai lebih RM4,000!

Leo Belnap, 2, sering membantu ibunya, Jackee mengemas dan membuang surat yang tidak dibuka. 

Jadi, apabila Leo melihat timbunan wang hijau di dalam sampul di sebelah mesin pencincang kertas, dia mungkin menganggap dia tahu apa yang perlu dilakukan. 


Foto: Mirror UK

Jackee dan bapa Leo, Ben Belnap telah mengumpulkan wang berkenaan untuk membayar balik wang dipinjam daripada ibu bapa Ben bagi pembelian tiket menonton perlawanan bola sepak Universiti Utah.  

Mereka akhirnya berjaya mencapai jumlah wang itu pada minggu lalu, tetapi terkejut apabila mendapati sampul yang mengandungi wang itu kosong. 


Foto: Mirror UK

Lalu, Ben mencari di sekitar rumah dan bekas sampah sebelum terkejut apabila isterinya menjerit bahawa dia telah menemui wang itu.

Dia memegang mesin pencincang dan berkata, 'saya fikir wang itu ada di sini'," cerita Ben kepada Metro UK. 

Jackee mengakui hatinya bagaikan disiat-siat sama keadaannya dengan wang yang telah dicincang anaknya itu.


Foto: Mirror UK

Ben berkongsi foto Leo yang tersengih malu berserta wang tunai yang dicincang menerusi akaun Twitter miliknya selepas kejadian. 

Dia cuba sedaya upaya melihat sisi positif peristiwa berkenaan dan berharap ia menjadi kenangan melucukan. 

Secara jujur dalam hati saya, saya berkata suatu hari nanti ini pasti akan diingati sebagai momen melucukan keluarga kami, katanya.

Bagaimanapun, pasangan itu mungkin boleh mendapatkan sebahagian atau semua wang mereka kembali kerana Jabatan Perbendaharaan Amerika Syarikat membenarkan penghantaran wang yang telah rosak dan mendapat pemulangan semula wang berkenaan. 

Walaupun prosedur ini mungkin memakan masa selama tiga tahun, tetapi ianya berbaloi. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 17
Komen

Previous : Filem Legenda Ini Pasti Buat Anda Rindu Zaman Kanak-Kanak

Next       : Cantik Sejak Dari Dalam Perut, Siapakah Gadis Comel Ini?

Komen Terbaru

Quote puanbintang 16-10-2018 02:31 PM
pengsan.....bukan singgit dua....dalam seminggu tu mau kecik beso je nengok anak tu...

Lain-lain Komen

Quote goss79 8-10-2018 05:37 PM
speechless.. sis hanya mampu bersyukur kejadian bukan terjadi pada sis...
Quote faraway1 8-10-2018 07:31 PM
kau lepas ni leo sebut nak beli mainan...
ingat ajelah adengan duit duit tu semua..
Quote gummiebear 8-10-2018 10:56 PM
Sabo je lah nak marah pun anakk hihih
Quote dani-rox 8-10-2018 11:40 PM
Bagaimanapun, pasangan itu mungkin boleh mendapatkan sebahagian atau semua wang mereka kembali kerana Jabatan Perbendaharaan Amerika Syarikat membenarkan penghantaran wang yang telah rosak dan mendapat pemulangan semula wang berkenaan.
sedangkan duit yg selamat dimakan lembu pun boleh di reimburse, apatah lg duit yg dihiris2 halus sebegini

Quote Veneer 8-10-2018 11:44 PM
Kalau kat Malaysia dah mati budak tu. Jgn buat main, ibu bapa kat malaysia tegas dan berdisiplin. Anak anak nak  keluar malam pun tak boleh kat Malaysia.
Quote want2bhappy 9-10-2018 08:35 AM
faraway1 replied at 8-10-2018 07:31 PM
kau lepas ni leo sebut nak beli mainan...
ingat ajelah adengan duit duit tu semua..

Anak iol pernaqh hilangkan 200 duit untuk bayar van.. dah la duit bapak dia pulun buat uber..... robek hati ku guna duit tu ganti.... depa ni tak faham lagi mcm mana susahnya nak dapat duit.. huhuhuhu lepas tu dia buat perangai i just " remember .... bla bla " takut la tu iol adu kat bapak dia...
Quote Wakefield 9-10-2018 09:06 AM
want2bhappy replied at 9-10-2018 08:35 AM
Anak iol pernaqh hilangkan 200 duit untuk bayar van.. dah la duit bapak dia pulun buat uber..... r ...


Something similar happened bertahun-tahun dulu tapi I still ingat sampai sekarang.

Adik I tercicir wallet right after my mum bagi rmX00 utk duit asrama (later on the same day wallet jumpa but duit xda dah). Punya takut my mum marah, dia just bgtau I n warning not to tell. But knowing my mum ni jenis sabar susah marah n sangat positif, I bgtau senyap-senyap. Surprisingly mum elok je bg rmX00 balik x cakap banyak, bebel pun x. Later on, adik I tanya my mum x marah ke.... My mum jawab kenapa nak marah, mungkin ada duit gaji yang x berkat Allah tarik dengan cara macam ni. Allah nak jaga supaya x guna duit tu, something like that. Tapiii I rasa kalau jadi dekat I pun, at least I jadi naga jugak dalam sekejap.
Quote mieymiey 9-10-2018 09:18 AM
Nasib la duit tu dapat diganti walaupun ambik masa 3 tahun.
Bolehlah mak ayah tu sabar menunggu.
Quote pai.kacang 9-10-2018 10:48 AM
Wakefield replied at 9-10-2018 09:06 AM
Something similar happened bertahun-tahun dulu tapi I still ingat sampai sekarang.

Adik I ter ...

bagusnya your mom... patut dicontohi
Quote want2bhappy 9-10-2018 10:59 AM
Wakefield replied at 9-10-2018 09:06 AM
Something similar happened bertahun-tahun dulu tapi I still ingat sampai sekarang.

Adik I ter ...

sebelum bapak dia jadi naga.. i jadi naga dulu.... 200 may be bukan banyak kat orang lain..  tapi untuk golongan pertengahan macam kami... sebulan punya isi minyak tu...
Quote Wakefield 9-10-2018 11:45 AM
want2bhappy replied at 9-10-2018 10:59 AM
sebelum bapak dia jadi naga.. i jadi naga dulu.... 200 may be bukan banyak kat orang lain..  tapi  ...


Like I said, I pun akan jd naga.
Quote armin 10-10-2018 01:51 AM
Couple ni muda lagi tak reti simpan dalam bank ke duit ribu2? Tak faham kenapa nak simpan cash byk2. Bahaya kot.
Quote armin 10-10-2018 01:51 AM
Couple ni muda lagi tak reti simpan dalam bank ke duit ribu2? Tak faham kenapa nak simpan cash byk2. Bahaya kot.
Quote haryatie 10-10-2018 02:16 PM
syg nya duit..
aku yg hidup cukup2 makan ni mau jd raksaksa sekejap kut..
tp xde lah nak simpan gitu jerk kat umah..
baik simpan kt bank..
Quote faraway1 10-10-2018 08:04 PM
haryatie replied at 10-10-2018 01:16 AM
syg nya duit..
aku yg hidup cukup2 makan ni mau jd raksaksa sekejap kut..
tp xde lah nak simp ...

dalam sampul, so baru dikeluarkan dari bank kot
nak kasi kat parents dia...

tapi bagus dorang, hutang walaupun dengan parents,
tetap dorang bayar juga
Quote faraway1 10-10-2018 08:05 PM
want2bhappy replied at 8-10-2018 07:35 PM
Anak iol pernaqh hilangkan 200 duit untuk bayar van.. dah la duit bapak dia pulun buat uber..... r ...

my daughter nak pernah hilangkan duit,
tapi kalau dia tak jaga mainan dia bebetul,
next pergi shopping kata nak mainan,
memang me bagitau cam ''imani lupa apa buat dengan mainan hari tu,
so no mainan buat masa ini''...


Quote puanbintang 16-10-2018 02:31 PM
pengsan.....bukan singgit dua....dalam seminggu tu mau kecik beso je nengok anak tu...

Lihat semua komen(17)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.042363s Gzip On
    To Top