CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Pemandu Bas Digantung Kerja, Biarkan Monyet Duduk Di Bahagian Stereng

8-10-2018 12:20 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 2402| Komen: 10

Description: Disebabkan membenarkan seekor monyet ‘memandu’ kenderaan yang dipandunya, seorang pemandu bas di India digantung tugas selepas video mengenai insiden itu tular di media sosial.
Disebabkan membenarkan seekor monyet ‘memandu’ kenderaan yang dipandunya, seorang pemandu bas di India digantung tugas selepas video mengenai insiden itu tular di media sosial.



Kredit foto: Video dari Youtube The News Agent

BBC melaporkan, tindakan tegas wajar diambil biarpun tiada seorang pun penumpang di dalam bas berkenaan membuat aduan terhadap pemandu tersebut dalam kejadian yang berlaku di negeri Karnataka itu.

Jurucakap syarikat menegaskan, tindakan pemandu yang dikenali sebagai M.Prakash amat tidak bertanggungjawab dan keselamatan penumpang tidak boleh dibahayakan dengan membenarkan seekor monyet memandu bas.

Namun agak mengejutkan, keputusan syarikat itu tidak disenangi kebanyakan pengguna media sosial.




Rata-rata membidas pengurusan syarikat itu tiada sifat belas kesian dan menganggap hukuman yang dikenakan terlalu berat untuk kesalahan yang pertama kali sahaja. 

“Agak comel, mengapa perlu digantung. Dia sepatutnya hanya diberi amaran supaya tidak mengulangi perbuatan itu,” kata pemilik akaun Twitter, Parag Heda.

Menurut saksi, monyet itu menaiki kenderaan terbabit bersama seorang penumpang namun enggan duduk di tempat duduk disediakan melainkan haiwan berkenaan hanya mahu duduk di bahagian hadapan bas.

"Walaupun monyet itu duduk pada bahagian stereng, Prakash dilihat masih memberi tumpuan pada pemanduan dengan memegang stereng berkenaan menggunakan sebelah tangannya ketika monyet itu terus memberi perhatian kepada trafik di hadapannya," tambah saksi.- CARI



24

Bagus
16

Marah
23

Terkejut
14

Sedih
34

Lawak
18

Bosan

Friends Rank (129 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Pixie902 8-10-2018 12:47 PM
Walau pun berbahaya...rasa nak ketawa pun ada... cause I wasn't in the bus!
Tapi kalau la monyet tu rasa nak pulas stering kiri kanan...melelong la bas tu...
Tapi terfikir juga, masa mula bertugas, takda sesiapa ke perasan driver bas bawa monyet naik bas?
Quote Artemesiaa 8-10-2018 12:51 PM
Perbuatan yang boleh membahayakan diri dan penumpang, sama macam kes sesetengah mak pak yang suka memandu sambil meriba anak.
Quote Foxey 8-10-2018 12:52 PM
motif bawak monyet p keje?
Quote mieymiey 8-10-2018 01:05 PM
Agak comel, mengapa perlu digantung.


Kalau ada keluarga dia dalam bas tu, mesti dia takkan keluarkan statement ni.
Quote JohnnySins 8-10-2018 01:07 PM
penduboq etis bawak pak menakan pi kereja ka tu...wakakakakakakakakak
Quote zuuu 8-10-2018 01:17 PM
Foxey replied at 8-10-2018 12:52 PM
motif bawak monyet p keje?

Monyet jadi substitute driver kut...
Quote nisako 8-10-2018 01:25 PM
bahaya ooo kalua di pusing streng tu oleh monyet ……….
Quote saladin780 8-10-2018 01:33 PM
netizen..tak kisah la negara mana pun kebanyakan mmg bangang
Quote Foxey 8-10-2018 02:07 PM
zuuu replied at 8-10-2018 01:17 PM
Monyet jadi substitute driver kut...

kaki dia tak sampai pun kat paddle minyak and brake
Quote prettyuglybabe 8-10-2018 06:26 PM
comel pulak

Lihat semua komen(10)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 05:01 PM GMT+8 , Processed in 0.068973 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top