Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Nourul Depp Jelaskan Kenapa Tidak Masuk GV5, Rupa-Rupanya ...

3-10-2018 11:06 AM|Oleh: Azza| Komen: 117





Menyaksikan 12 peserta Gegar Vaganza 5 (GV5) kali ini terasa seperti ada kekurangan penyanyi popular yang mempunyai suara lunak merdu. Siapa lagi kalau bukan Nurul Wahab atau pun kini lebih dikenali dengan Nourul Depp. Terkenal dengan lagu Kerana Terluka dan Cinta Azali ini akhirnya menjelaskan alasan tidak menyertai pertandingan yang menampilkan barisan penyanyi era 80an hingga awal 2000an.




Kredit foto: IG


Menurut Nurul lagi, banyak mesej dan komen yang diterimanya bertanyakan mengenai kenapa tidak menyertai pertandingan GV5 ini. Namun Nurul dengan jujur menyatakan pertandingan Gegar Vaganza yang sudah pun memasuki musim kelima ini sangat tinggi tarafnya dan dia tidak sampai ke tahap itu.

"Alasan yang sebenarnya ialah nervous sebenarnya masuk bertanding. Saya penyanyi untuk show. Datang ja lah tengok show saya. Tak pun kita nyanyi di Instagram ya."

Bagaimanapun, alasan Nurul yang menyatakan dirinya tidak sampai standard GV5 tersebut dibantah oleh para pengikutnya yang merasakan Nurul adalah antara penyanyi terbaik di Malaysia.



Ramai netizen turut memuji sikap Nurul yang masih merendah diri walaupun telah berkecimpung dalam bidang seni sejak tahun 1995 lagi. Selain turut terlibat dalam industri muzik pada usia yang masih hijau iaitu 17 tahun, Nurul juga pernah meraih trofi Artis Baru Wanita Terbaik di Anugerah Industri Muzik 1996. Dengan kejayaan tersebut, Nurul masih memilih untuk bersikap 'low profile' membuatkan peminatnya sentiasa menyokongnya.

Bersama anaknya Ayu - IG


Malahan, ada juga yang bersetuju dengan alasan Nurul untuk tidak menyertai pertandingan GV kerana bimbang mendapat komen yang tidak relevan oleh juru nanti.



Tersenarai antara penyanyi yang bagus, agak rugi sebenarnya tidak dapat menonton persembahan Nurul di kaca televisyen, tetapi mana tahu untuk Gegar Vaganza yang akan datang, Nurul terbuka hati untuk menyertainya. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
3
Terkejut
4
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
3
Komen: 116
Komen

Previous : "Kita Tuhan Ke?" - Natasha Hudson, Caprice Sekolahkan PU Amin

Next       : Neelofa Digelar Lady Gaga Malaysia, Ramai Puji Cantik!

Komen Terbaru

Quote miracle_forever 11-10-2018 03:31 PM
af_mania replied at 4-10-2018 01:13 PM
Hello netizen?? Jgn pandang rendah kebolehan akak nurul yahh. Sheols penah nyanyi madah berhelah dgn ...

tu zaman muda2.. skrg penyanyi asal madah berhelah pun semput nak tarik lagu tu...

Lain-lain Komen

Quote jane_hopper 3-10-2018 11:10 AM
Ya betul la tu, tak semua berani utk masuk pertandingan, mgkin die takut kene komen so better la die tak yah join
Quote jerukkedondong 3-10-2018 11:14 AM
Edited by jerukkedondong at 3-10-2018 11:15 AM

Wah ..seksi jgk  ayu ank si nughul dgn bam ajai
Quote Orix 3-10-2018 11:17 AM
Baguslah tak masuk. Nnt iols confuse mne 1 farawahida mne 1 norul depp
Quote naina 3-10-2018 11:17 AM
Ngndung ke dia sekarang?
Quote fushimi 3-10-2018 11:20 AM
jerukkedondong replied at 3-10-2018 11:14 AM
Wah ..seksi jgk  ayu ank si nughul dgn bam ajai

anak pempuan sheols tu cantik
Quote MadameOnion 3-10-2018 11:20 AM
takut kena komen, takut kalah dan macam2 lagi
Quote Nana_Man 3-10-2018 11:23 AM
Dia pregnant kan??
Quote Rainrein 3-10-2018 11:28 AM
Tengah preggy kan dia ni. Dok umah bebanyakkan rest la, lagi bagus. Masuk gv ni tambah unnecessary stress je. Ibu ngandung kena tenang tenang.
Quote damian_lee 3-10-2018 11:33 AM
jerukkedondong replied at 3-10-2018 03:14 AM
Wah ..seksi jgk  ayu ank si nughul dgn bam ajai

Owh ingat si pelakon yang tendang laki dia ... tu ..
Sapa ntah nama ... yang berlakon mk cun orang kata ...

Sama muka
Quote melinda_kerr 3-10-2018 11:36 AM
Eh bukanke zaman dahulu kala sheols pernah begaduh dgn Maya Matahari berebutkan pelari sorang tu?
Quote myakayina 3-10-2018 11:40 AM
sheols antara penyanyi yg bersuara nada tinggi jgk kan.. ingat masa awal kemunculan peminat samakan sheols dgn diva ZZ.. tapi lagu kerana terluka tu mmg lagu wajib karok..
dah brp org anak nurul ni dgn laki kokosen beliau? masuk 3 ke?
Quote bukan_ustazah 3-10-2018 11:41 AM
Nurul kalau masuk kena masuk dengan ajai. Baru boleh nyanyi lagu serasi ..Semakin hari semakin serasi .. Bagai gelora dengan air laut dan tasik
Quote mieymiey 3-10-2018 11:52 AM
Ayu tu anak kandung Nurul Ajai eh?
Quote lazim 3-10-2018 11:55 AM
ok la terus terang. jangan jadi macam azza elite. mentang2 kena kecam, tetiba dh confuse plk mcm menyesal masuk sbb dia dh berhijrah. dh mula post komen2 agama dr fans yg ralat dia masuk sedangkan berhijrah. so dia ala2 confuse, theyyy xpayah la nk ralat lepas kena kecam. sblm jopin dh boleh pikir
Quote oak.balustrade 3-10-2018 12:00 PM
bukan_ustazah replied at 3-10-2018 11:41 AM
Nurul kalau masuk kena masuk dengan ajai. Baru boleh nyanyi lagu serasi ..Semakin hari semakin seras ...

Sherasi noks, bukan serasi ehehe
Quote reddots 3-10-2018 12:11 PM
melinda_kerr replied at 3-10-2018 11:36 AM
Eh bukanke zaman dahulu kala sheols pernah begaduh dgn Maya Matahari berebutkan pelari sorang tu?

pelari mana?
yang aku ingat, derang ada gaduh2 sebabsblm kawen ngan ajai,  Maya dan Ajai dulu kapel,

Quote yeos 3-10-2018 12:12 PM
sedap suara dia ni... takpela tak masuk asalkan show masyukkk hehehe
Quote fadz84 3-10-2018 12:14 PM
mieymiey replied at 3-10-2018 11:52 AM
Ayu tu anak kandung Nurul Ajai eh?

Ye anak kandung dorg.. dia study kat mna skrg ye?
Quote buragazz 3-10-2018 12:15 PM
Macam Dia kene ngan Tok Ram .. terkesima kejap.. tapi Nurul klu dulu dia ni cam Nana klu nyanyi kadang pitch dia klu silap memang dengar jelas.. sekarang ni dah jarang dengor dia perform.. tapi aku memang minat suara dia..

Lihat semua komen(117)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046768s Gzip On
To Top