CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Bra Kalis Neraka Harga RM200, Gerenti Susu Boleh Tahan Sampai 7 Keturunan Ke?"

2-10-2018 01:01 PM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 6780| Komen: 58|Original author: Oleh: Ain

Description: Jika mahukan barangan peribadi seperti pakaian dalam berkualiti dan tahan lama, carilah jenama yang boleh dipercayai. Tetapi, perlulah berkorban sedikit dari segi kewangan. Jadi, ukurlah baju di badan ...
Jika mahukan barangan peribadi seperti pakaian dalam berkualiti dan tahan lama, carilah jenama yang boleh dipercayai. Tetapi, perlulah berkorban sedikit dari segi kewangan. Jadi, ukurlah baju di badan sendiri.


Ekoran itu, Tweet daripada seorang pengguna Twitter baru-baru ini mencetuskan provokasi di kalangan pengguna lain.

Nuraishah Shamsuddin, semalam memuat naik sebuah gambar pakaian dalam wanita dengan tanda harga yang agak mahal bagi kebanyakan orang. 



Dek kerana wang dibekalkan tidak mencukupi, dia pasrah menggunakan yang sedia ada ataupun beli saja yang lebih murah.

"Nak cantik, kenalah pakai yang RM200," katanya.



Bagaimanapun, entrinya itu mengundang kritikan dan kecaman orang ramai.


Gerenti susu boleh tahan sampai 7 keturunan ke?




Elok ke yang murah?

"Hakikatnya, bra murah memang mudah rosak," katanya menjawab persoalan mengapa dia tidak membeli pakaian dalam yang murah saja.


Kredit foto: Twitter

Namun, posting itu sebenarnya bertujuan menyindir seorang lelaki di Facebook Kisah Rumah Tangga yang mengadu isterinya selekeh sedangkan dia tidak mengeluarkan belanja untuk kegunaan peribadi isteri.


Kredit foto: FB KRT


Main WeChat jelah kalau tak faham sindiran di Twitter



Pun begitu, entrinya mengenai pakaian dalam itu kemudian mengundang pelbagai komen lucah daripada pengguna miang.


Kredit foto: Twitter

Berterus-terang salah, cakap berkias orang tak faham pula. Yang dia tahu, nak jadi pembaris saja. Macam-macam perangai manusia ni. - CARI
15

Bagus
21

Marah
23

Terkejut
18

Sedih
13

Lawak
19

Bosan

Friends Rank (109 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote raihaneem 2-10-2018 01:47 PM
Cara dia tulis tu pun mmg sinikal utk perli kes suami bg rm200 tu
Quote nishikido 2-10-2018 01:47 PM
Ukur baju di badan sendiri sisthur..nak pakai yg mahal mintak lebih dari suami,bukan salahkan penjual.brand pon international,tgok gambar cam triumph.. padahal ade je brand lain yg murah sikit..ada je brand international yg harga 150 dapat 2,tapi tunggu sale lah.hihi..

I faham situasi hakak ni..bagi yg gaji sederhana, marhaen..nak beli bra kadang kena bajet.sebabnya i punye saiz European,lulz..kalau beli kat giant,aeon yg harga bawah rm50 banyak saiz xde.yg ade pon sedehh..xkuat grip dan xselesa,kalau saiz biasa bukan main comel2 design tapi bila saiz besar sudah la warna terhad pada coklat dan hitam,design pon ntah hape2.pengeluar tu fikir kalau cup besasr ni badan pon besar ke,mak2 jeke kopek besar..pastu cepat naw jahanam,tercabut besi la,getah longgar la.so terpaksa beli mahal sikit..sehelai dah almost 100, takkan pakai sehelai je.terpaksa menabung nak beli bra..wuwuwu..
Quote mieymiey 2-10-2018 02:01 PM
Hantar gambar bra pada bf?
Quote merrissa 2-10-2018 02:11 PM
raihaneem replied at 2-10-2018 01:47 PM
Cara dia tulis tu pun mmg sinikal utk perli kes suami bg rm200 tu

khennnn memang perli tuh

aku rs yg sebulan rm200 tuh...roti canai je kot dia pakai
Quote chazey 2-10-2018 02:11 PM
Bodohnya akak ni! Ko pi la pakai bra 200 hengget ngan bra 20 hengget tengok hapa bedanya untuk tahu mengapa bra 200 hengget itu berharga sebegitu!
Quote chicozinn 2-10-2018 02:27 PM
alahai akak yg tweet psal bra rega rm200 msti jenis pakai bra pasar lambak kn??eh da tu jenama antarabangsa memang la mahal namati..sama gak cm slipar asadi n slipar crocs..ramai je yg beli crocs rega beratus tu walaupun ade jnama asadi yg copycat crocs..ke hakak kepam ni baru 1st time msuk mall tgok bra mahal?tu bru triumph lm msuk lagi victoria secret..dasar cikki pprt tol
Quote raihaneem 2-10-2018 02:44 PM
merrissa replied at 2-10-2018 02:11 PM
khennnn memang perli tuh

aku rs yg sebulan rm200 tuh...roti canai je kot dia pakai



tu la..nak join forum, ber ig, fb semua tu..kena tahan kecam la..kalau tak jgn ada semua tu.

Quote pinkpunk 2-10-2018 02:53 PM
dorg ni taktau ke, klu pakai bra mahal ni confident tu lebih skit, tmbh klu matching ngn panties.. hohh..  wulupn org tak nampak, kita kena appreciate diri sendiri hokeh..
Quote CardiGans85 2-10-2018 03:01 PM
Ada extra beli la yang mahal
Quote mizruncing 2-10-2018 03:10 PM
dah tak mampu tak pyh beli la macik oiiii. nk perli2 laki buat pe. dpt dosa je macikkk
Quote Teru2Bozu 2-10-2018 03:26 PM
dah kenapa hanya sebab bra nak melarat ke api neraka pulak? tak mampu beli, sarung je la bra murah. semua benda nak kena kaitkan dengan neraka. tak paham aku.
Quote bellaa 2-10-2018 03:30 PM
braless jela kalo  tak mampo sarungkan kopek tu bra mahal
Quote AbukRokok 2-10-2018 03:41 PM
nak bini saiz 36C kenala jaga 36c tu
klu tak hadap je awek saiz A dan B
Quote meow_tompok 2-10-2018 03:50 PM
Teru2Bozu replied at 2-10-2018 03:26 PM
dah kenapa hanya sebab bra nak melarat ke api neraka pulak? tak mampu beli, sarung je la bra murah.  ...

a'ah standard la bra harga seratus lebih
baju rm10 takpe
ngok betul la depa ni .. sikit2 api neraka
mesti jenis pakai bra pasar malam


Quote kucingitam 2-10-2018 04:03 PM
Teru2Bozu replied at 2-10-2018 03:26 PM
dah kenapa hanya sebab bra nak melarat ke api neraka pulak? tak mampu beli, sarung je la bra murah.  ...

tahnya...yg lelaki pun sibuk nak troll..pernah pakai ke?

Quote intanumbrella 2-10-2018 05:11 PM
La senza ada sale...2 set bra n panties 200++ sajorkkkk....
Quote goss79 2-10-2018 05:15 PM
tajuk x menahan. kan ada byk option tu. ko xnak mahal beli lah yg murah. tapi terus terang ckp kalau boobs besar mmg harga bra mahal. ada lah yg murah tp support x bagus.
Quote Foxey 2-10-2018 05:35 PM
bra yang cantik dan bagus (i.e for support and tahan lama) biasanya mahal. ikut masing2. kalau mampu, nak pakai bra cantik dan mahal, tak salah kan. untuk self-satisfaction juga
Quote putriTS 2-10-2018 05:54 PM
Bra yg bagus susah nk cari design cantik I dont think la senza malaysia carries  D cup n above. Good fitting bra bagus utk support belakang n you will appear cleaner without bulging here n there.
Kalau dah biasa pakai bra yg bagus, you will know the differences.

Lihat semua komen(58)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-1-2022 09:41 PM GMT+8 , Processed in 0.089984 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top