CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Komen Biadab, Tak Sensitif-Ramai Bengang, Datuk AC Mizal Body Shaming Zamani Slam

2-10-2018 12:15 PM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 25421| Komen: 226|Original author: Oleh: Saiful

Description: Gegar Vaganza musim ke-5 kali ini menyaksikan penyertaan dari beberapa penyanyi lagenda dan 90an.
Gegar Vaganza musim ke-5 kali ini menyaksikan penyertaan dari beberapa penyanyi lagenda dan 90an.

Antara yang menjadi perhatian adalah Zamani Slam dan macam sebelum ini, pada minggu pertama konsert, semua peserta akan menyanyikan lagu hits mereka.


Dan lagu Gerimis Mengundang nyanyian Zamani pastinya membuatkan penonton terpukau sampai mendapat standing ovation daripada penonton dan juri.


Datuk AC Mizal selaku juri jemputan juga memuji persembahannya yang cukup merdu dan padu.

Namun ramai yang tidak menyenangi komen AC Mizal bila dia berulang kali menyatakan Zamani terlampau kurus.


"Kau nampak kurus sangat takut tak boleh sampai ke minggu depan. Minum susu Anlene ke apa-apa yang patut."

"Tapi ingat makan vitamin sebab pinggang kau dah tinggal dua cekak je aku tengok."


Susulan komen tersebut, ramai netizen yang menganggap AC Mizal telah melakukan 'body shaming' terhadap Zamani.

Tindakannya itu seolah-olah tidak sensitif dan agak biadab.

Kredit foto: Beautifulnara
Mungkin Datuk AC boleh memperbaiki cara memberi komen selepas ini. -CARI

41

Bagus
52

Marah
26

Terkejut
27

Sedih
31

Lawak
38

Bosan

Friends Rank (215 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote lazim 2-10-2018 12:24 PM
dia komen  masa mula2 elok2 ada je isi. lepas tu try hard sgt nk buat lawak. ulang2 lawak memantat. lawak sangat ke. rasa terganggu gila tgk dia bt lawak yg xlawak tu
Quote awekjepun 2-10-2018 12:25 PM
Motif.. dato xtahu ke zamani kurus sbb mdadih.. memalukan zamani sgt ni, kesian aku kat zamani, kot dia dh berubah x mdadih tp dimalukan cam ni plak. Dato ni mmg xlayak jd juri..xde komen yg bernas dari otak dia.
Quote anastasia7 2-10-2018 12:29 PM
Biasa org kena body shaming yg plus size ni kali yg kurus plak. Still its not okay. Adab kat mana? Lawak basi. Jemputan je kan ac ni. Please jgn ambil juri tk bertauliah lagi. Or if mmg ada kuota juri jemputan yg bukan komen bab teknikal, be it komen part yg disuruh je. Persembahan pentas, stick to that.
Quote mesmerize 2-10-2018 12:31 PM
memang tak patut dia tegur badan zamani
tak peka ke AC ni tak tahu ke zamani is struggling with addiction.
Quote chicozinn 2-10-2018 12:39 PM
bese la bila da slalu sangat job melawak kat asterok jadi cam tu la si tok gelang ni..even produk2 lawak asterok pn sme suka body shaming org cam si hantu gg retis tu..huuhuu
Quote Hessa 2-10-2018 12:42 PM
i tgk GV hari tu part AC bg komen tu , dh terdetik dlm hati i,err..masuk porem cari gak pasal komen si AC ni, mmg betul pun
Quote masdiana-ana 2-10-2018 12:43 PM
tok ac nie jadi host pun tak lawak sendiri buat lawak sendiri gelak..jadi juri pun biadap
Quote AshkieLa 2-10-2018 12:44 PM
lazim replied at 2-10-2018 12:24 PM
dia komen  masa mula2 elok2 ada je isi. lepas tu try hard sgt nk buat lawak. ulang2 lawak memantat.  ...

kan.. awal2 komen dia ok.. mmg kiter pun fikir mcm tu kt peserta2 gv5 ni..
pastu bila masuk pilih nama anak... dah wtf sgt...
Quote AshkieLa 2-10-2018 12:46 PM
awekjepun replied at 2-10-2018 12:25 PM
Motif.. dato xtahu ke zamani kurus sbb mdadih.. memalukan zamani sgt ni, kesian aku kat zamani, kot  ...

dulu biras dia memalukan saleem iklim .. kan? si adlin aman ramli tu.. sama konsep gak..
skang dia pulak...
Quote 800214 2-10-2018 12:46 PM
anastasia7: Biasa org kena body shaming yg plus size ni kali yg kurus plak. Still its not okay. Adab kat mana? Lawak basi. Jemputan je kan ac ni. Please jgn ambil ...


Adik aku selalu kena. Laki xbg mkn ka.. Kenapa kurus sgt n yg tegur tu kemain tembun. Ada ati nak body shaming  org kurus
Quote AshkieLa 2-10-2018 12:48 PM
anastasia7 replied at 2-10-2018 12:29 PM
Biasa org kena body shaming yg plus size ni kali yg kurus plak. Still its not okay. Adab kat mana? L ...

bukan tu je... dia dok ulang ckp farawahida pakai tudung terjerut leher ketat sgt kan..
skali kena ngan nabil scarf jangan smpai tolak kebelakang sgt drpd dahi.. padan muka..
Quote zulka 2-10-2018 12:49 PM
kesian tengok zamani, mcm tak larat je nyanyi
Quote BoongaKertas 2-10-2018 12:53 PM
kesiannya zamani dibuat mcm tu. apesal kampung sgt cara ac ni?? urghhhh
Quote anastasia7 2-10-2018 12:53 PM
AshkieLa replied at 2-10-2018 12:48 PM
bukan tu je... dia dok ulang ckp farawahida pakai tudung terjerut leher ketat sgt kan..
skali ken ...

Bila semua benda nk dilawakkan. Cuba 4u2c plak masuk thn depan. Tgk apa org nk komen dia
Quote pumpkinpatch 2-10-2018 12:56 PM
because showbiz sini tak de guideline. kalau overseas, usually ada guideline walaupun freedom of speech is open.
Quote orsay1 2-10-2018 01:01 PM
ohh itu yg dia ckp rupanya. kurang dgr arituuu
Quote doubleA 2-10-2018 01:01 PM
Atas kriteria apa la si sc gelang ni boleh jadi juri? Komen merapu bab anak la tambah zuriat la bagai. Selayaknyalah kena hencap next time gv @mat_arof pls ambik juri yg berilmu ataupun berpengalaman luas dengan pencapaian tertentu utk komen penyanyi2 profesional. Bukan level sampah macam ac gelang ni
Quote maeye 2-10-2018 01:02 PM
ac mmg tak professional. harapkan lawak yg dia rasa kelakar tp tak menjana minda langsung. come on, apa background dia? nak kata pelawak, he's not even funny.

nak kata good host pun, dia tak reti hormat guests or audience. but then again, yg jahilnya, org mcm dia ni la diangkat ke mainstream media. huh!

kita perlu orang2 yg lebih beretika tp menghiburkan mcm alif satar n sherry.
Quote AshkieLa 2-10-2018 01:06 PM
anastasia7 replied at 2-10-2018 12:53 PM
Bila semua benda nk dilawakkan. Cuba 4u2c plak masuk thn depan. Tgk apa org nk komen dia

mesti sentap punya..
orang yg laser ni selalunya hati tisu bila dia kena laser balik...
banyak yg mcm tu..

Lihat semua komen(226)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-1-2022 06:53 PM GMT+8 , Processed in 0.084994 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top