Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

"Nak Malukan Malaysia Ke?" Ucapan Ayda Jebat Di APM 2018 Dikecam

1-10-2018 12:48 PM|Oleh: Saiful | Dilihat: 8945| Komen: 77

Ramai terkejut bila lagu Mata, nyanyian Ayda Jebat merangkul rofi Lagu Terbaik Malaysia di Anugerah Planet Muzik 2018 berlangsung di Singapura baru-baru ini.

Bukan lagu yang menjadi isu utama tapi Ayda menjadi perhatian apabila didakwa memberi ucapan berbaur sindiran ketika berada di pentas anugerah.


Antara kata-katanya,  “Ini merupakan anugerah pertama untuk kategori terbaik yang pernah saya dapat. Saya percaya muzik yang bagus itu boleh diterima di mana saja walaupun bukan di Malaysia.”


Ramai yang percaya ucapan yang terkeluar dari mulutnya adalah disebabkan kontroversi sebelum ini di mana lagu Mata tidak berjaya ke pentas AJL 32.


Netizen kata tak patut Ayda membuat ucapan 'kurang bijak' seperti itu kerana seolah-olah memburukkan Malaysia.

Kredit foto: Twitter
Bukan sahaja netizen biasa, malah perkara ini mendapat perhatian dari Adibah Noor.

Kredit foto: Twitter
Lain kali mungkin Ayda boleh lebih berhati-hati dalam mengeluarkan sebarang kata-kata agar tiada pihak yang tersinggung. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
3
Terkejut
0
Sedih
4
Lawak
1
Bosan
3
Komen: 76
Komen

Previous : Nazim Othman Si Duda Hot, Tak Segan Silu 'Belanja' Gambar Six Packs

Next       : Sharnaaz Ahmad Mengaku, Isteri Yang Bertungkus Lumus Jaga Anak

Komen Terbaru

Quote ninjago 9-10-2018 01:36 PM
kalau dia btulkan ayat dia sikit "boleh diterima di mana sahaja, bukan sahaja di Malaysia" will save her from all these. tp dah mungkin niat dia nak meyindir nk ckp apa lagi.  

Lain-lain Komen

Quote MiaQaisarah 1-10-2018 01:00 PM
Edited by MiaQaisarah at 1-10-2018 01:01 PM

Mohon belajar dari Tokti cara bagaimana menyampaikan speech tanpa menyinggung mana2 pihak selepas menang apa2 anugerah k..
Quote siape_aku 1-10-2018 01:10 PM
ayda jebat ni g mane die baru muncul balik? aritu mcm senyap
Quote gerbera.memopad 1-10-2018 01:13 PM
Dia masih sentap pasal ajl kah? Dah lama dah tu, lupakan je la

Aku suka je AJ. Lain kali jgn nak cakap/buat benda yg mengundang la AJ. Chill2 relax2 dah la.
Quote biskut_milo 1-10-2018 01:14 PM
Lagu apa  ni?  Tak pernah  dgr  pon
Quote mieymiey 1-10-2018 01:16 PM
Ucapan dah ala-ala Shilalat
Quote sokmogitu 1-10-2018 01:33 PM
Edited by sokmogitu at 1-10-2018 01:35 PM

Gerakan memboikot APM ni dh lama dibuat oleh artis malaysia..bukan sbb loser asyik kalah dgn indon tp disebabkan penganjuran yg tak telus tu sendiri. Siapa boleh lupa kejadian datuk siti terpaksa bgtau penganjur bahawa lagunya dicalon dua kali utk karya yg sama di edisi yg berlainan? Kredibiliti APM itu sendiri dipertikai.. so jgn salahkan Malaysia kalau ramai artis dan label local yg tak kuasa nak hantar pencalonan. Sbb tu balik balik asyik nama itu itu juga yg menang.

Notakaki: Haqiem rusli menang lagu popular serantau...tp hakikatnya putar kat radio indon pun x pernah lagu tergantung sepi tu. Kalau dinilai ikut streaming 3 negara dgn jumlah purata (bukan total) dah tentu2 lagi syantik atau lagu virgoun tu layak menang.
Quote Themilo 1-10-2018 01:35 PM
biskut_milo replied at 1-10-2018 05:14 AM
Lagu apa  ni?  Tak pernah  dgr  pon

khuenzz.. dah la lagu sendu, expect ummah nak korek dari kuburan pula lagu tah apa-apa nih..puihhhhh
Quote mixed 1-10-2018 01:42 PM
sokmogitu replied at 1-10-2018 01:33 PM
Gerakan memboikot APM ni dh lama dibuat oleh artis malaysia..bukan sbb loser asyik kalah dgn indon t ...

APM ni udian fan ke juri ?

klu fan mmg la menang
sb fan ko je hadap lagu hauk tu puiii
pastu gigih acah2 lagu ko seantero asia dgr

klu juri mungkin ada lah yg juri suka kt lagu tu
Quote fixit 1-10-2018 01:47 PM
sokmogitu replied at 1-10-2018 01:33 PM
Gerakan memboikot APM ni dh lama dibuat oleh artis malaysia..bukan sbb loser asyik kalah dgn indon t ...

haqiem rusli menang berdasarkan vote..

lagu lain layak sekalipun kalau tak vote, tak menang jua.
tgok jelah khai bahar tu berapa banyak dia menang.
semuanya based on VOTE


Quote cahaya_almas 1-10-2018 02:06 PM
Tak sdp lagu dia....huhu....hrl berkubur lah aj ky msia...pindah kr ngra jiran lak erk....
Quote mizruncing 1-10-2018 02:11 PM
alaaa tak hebat mane. anugerah ntah pape je pn. beria nau nanges. kebetulan je tu menang. pdhal tak sedap mane pn lagu tu. juri yg pilih pn ntah pape
Quote chicozinn 1-10-2018 02:18 PM
alah, si AJ mat aris ni da sooooo yesterday la..menang pn nk sindir2 org..choiii sgat
Quote KakakGoyang1 1-10-2018 02:21 PM
X minat..gedik
Quote grouper 1-10-2018 02:21 PM
Menang salah x menang salah...tapi mmg hauk pun ko
Quote BoongaKertas 1-10-2018 02:26 PM
ya Tuhan, ko dah kenapa ayjayyy oiii buat ucapan mcm tu. sedih betul sheols x pernah mng award terbaik kat msia. tp iols tertarik dgn aksi sheols cium tgn tokti. itu iols suka. komen dia tu? hmm..bila entah ayjayyy nak dewasa ni..
Quote Burong_Hantuk 1-10-2018 02:26 PM
ini ayda anak angkat si shila rusli ketuk krtuk jamban
Quote hijau88 1-10-2018 02:29 PM
mizruncing replied at 1-10-2018 02:11 PM
alaaa tak hebat mane. anugerah ntah pape je pn. beria nau nanges. kebetulan je tu menang. pdhal tak  ...

Lgpun persaingan x sengit pun kan. Xyah la nak bangga sgt wahai ayda mat aris oi.
Quote hasniey 1-10-2018 02:29 PM
Bru aritu ai puji2 dia ni xde kontrovesi...hurm...xpe lah adik.
Quote Siti_Mustaqim 1-10-2018 02:31 PM
Ok je komen dia..maknanya negara lain boleh terima lagu dia.
Biasa je

Lihat semua komen(77)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.060049s Gzip On
To Top