Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Dikritik Terlampau Seksi, Mungkin Ramai Belum Tahu Jasmine Suraya Bukan Muslim

20-9-2018 12:34 PM|Oleh: Amirah | Dilihat: 9040| Komen: 59

Pelakon Jasmine Suraya Chin dikecam oleh netizen apabila dia memuat naik gambar dirinya yang menampakkan bahagian lurah dada.

Gambar itu mengundang perbalahan netizen di Instagram kerana mereka menganggap dress yang dipakai tidak sopan.

Namun Jasmine tetap mempertahankan tindakannya untuk tidak memadam gambar tersebut dan tergelak melihat perbalahan netizen antara yang menyokong dan mengkritik.


"Ketika itu saya hadir ke majlis pelancaran sebuah majalah dari Perancis yang diedarkan untuk pasaran tempatan.

"Mereka mengadakan majlis secara besar-besaran dan ramai tetamu yang datang. Saya pula mengenakan satu dress yang dirasakan menarik dan ambil gambar.

"Pada saya dress ini sangat elegan dan tak nampak seksi dan ambil keputusan muat naik sebanyak tiga keping di Instagram," katanya pada My Metro.

Foto: IG Jasmine Suraya
"Memang kelakar apabila ada dua kelompok peminat berperang di Instagram saya. Paling menariknya, yang menyokong saya pula banyak kaum wanita.

"Mereka bersikap terbuka kerana ini hak saya untuk berpakaian. Saya tak kisah jika sesiapa nak berfikiran kotor, tapi tapi janganlah memalukan diri sendiri sanggup tulis komen lucah di Instagram saya.

Sekali lagi saya tegaskan, saya tiada niat apa-apa ketika memuat naik gambar itu. Yang terlintas di fikiran hanyalah gambar ini sangat menarik," jelasnya lagi.

Bagi Jasmine itulah perwatakkan seorang artis yang perlu bijak membawa diri dan memperagakan pakaian bersesuaian mengikut tema majlis yang diadakan.

Dia juga menegaskan apa yang dipakai sebenarnya tidaklah keterlaluan dan meminta netizen tidak menghakimi dirinya lagi selepas ini.


"Ini satu acara yang besar, urban dan meriah. Ia tak keterlaluan dan melampaui batas pun. Dress ini pun dibeli dari sebuah gedung pakaian di negara kita," katanya.

"Apa salah saya muat naik gambar ini sehinggakan ada yang sentuh soal agama. Mungkin ada yang masih belum tahu yang saya bukan muslim.

Dia tidak mahu lagi isu ini dipanjangkan dan harap netizen kenal dulu seseorang itu sebelum menegur secara rambang.

Kesian Jasmine! Netizen pun satu hal, semua perkara mahu dikecam tanpa usul periksa. Jaga sikit jari sebelum taip komen! - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
3
Lawak
4
Bosan
1
Komen: 59
Komen

Previous : "Bawa Ke Caliph Buskers, Diorang Tak Nampak,"- Lawak Biadab, Teruk Nabil Dikecam

Next       : Bila Penyanyi Indonesia Ingat Nabila Huda Penjaga Pintu, Kelakar Jadinya!

Komen Terbaru

Quote offwhite 11-10-2018 03:25 PM
ingatkn pelakon paskal ni melayu..nama je mcm melayu..sbb suraya tu..ghopenye bkn..sarawakian kristian be..tp mane seksinye dia ni..

Lain-lain Komen

Quote prettyuglybabe 20-9-2018 03:48 PM
who rrr yusssss?
kalau macam izara tu meleleh la juga..
Quote beeeee 20-9-2018 03:51 PM
entah siapa2 entah kurus plak tu apa yang menarik nya
Quote ckenj 20-9-2018 03:58 PM
bukan dulu dia pernah kwen ngn lelaki melayu islam..hurmm.
Quote laksmanabentan 20-9-2018 03:59 PM
sajat tu rilex jer tiap2 hari upload pic seksi.... takde la nitizen nak kecam...
puji lagi ada la...
hahahhaa....
Quote supernaturalee 20-9-2018 04:11 PM
die pnh msk program realiti kt tv3 xigt dh
xsmpi final pun

tp tv3 ambik die utk jd correspondent utk mcm2 program
termasuklah bola
maybe sbb personaliti bubbly & penggunaan bhs melayu yg btl sungguhpun ada sikit pelat
buat homework & xstiff
she's good


Quote mieymiey 20-9-2018 04:13 PM
Sebab nama sheols Jasmine Suraya kot. Tu yang laju jer tukang kecam tu ingat sheols ni pompuan melayu
Quote makton 20-9-2018 04:19 PM
ko ni sape dekkk??

mahap la akak tak kenal pelakon klu tek 50sen mcm ko ni.
Quote haryatie 20-9-2018 04:25 PM
hahaha..giler2 kecam sekali bukan islam
tu la nak membawang sgt...
Quote edoraixora 20-9-2018 04:33 PM
dia keturunan gapo?
nama memang kebiasaan nama melayu
Quote kucingitam 20-9-2018 04:33 PM
asal boleh nak kecam...netizen, get your own life
Quote BoongaKertas 20-9-2018 04:35 PM
edoraixora replied at 20-9-2018 04:33 PM
dia keturunan gapo?
nama memang kebiasaan nama melayu

tak silap dia belah2 sabah sarawak sana
Quote riyadhK 20-9-2018 04:39 PM
Netizen gaduh pasal ketet jasmine. Masalahnya mana ketet dia?
Quote delia3003 20-9-2018 04:43 PM
mungkin sebab nama dan dia berlakon drama melayu, pengacara tv jugak. Tapi dia ada pelat sket bila bercakap
Quote jalfa 20-9-2018 04:47 PM
Hari tu live kat tv pkai skirt singkat sambil duduk.seb baik cameramen x zoom.nasib x de pegawai menteri kat situ
Quote hyie 20-9-2018 05:13 PM
Jasmine Suraya Chin
Kristian
Sarawak
Quote scarletz 20-9-2018 06:46 PM
Ouch..bawangness silap kecam
Quote EvieWanKenobi 20-9-2018 07:03 PM
gambar last macam sakit perut
sambil tersenyum..
Quote jin_lampu 20-9-2018 07:07 PM
kopek dia ke tu?? apsal kemek jer...huduh semacam
Quote dakewa 20-9-2018 08:15 PM
Hahahhaha. Tak baik uols sume kecam ketet sheols.
Tak lama lagi sheols injet fillerr meletop2 kauuu.

Lihat semua komen(59)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057679s Gzip On
To Top