Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Jangan Buat Kerja Tuhan, Hukum 'Mummy' DSV - Boy Iman

18-9-2018 06:06 PM|Oleh: Ain | Dilihat: 3648| Komen: 48

Di kala Datuk Seri Vida (DSV) dihujani kritikan dan cemuhan, Pengarah Urusan DBI Properties, Datuk Norul Iman A Rahman atau Boy Iman menerusi laman Instagram mempertahankan usahawan kosmetik itu.



Menerusi postingnya itu, Boy Iman meluahkan rasa kecewanya terhadap sikap segelintir masyarakat yang gemar 'menambah perasa' dan menyebarkan berita tidak benar mengenai DSV atau nama sebenarnya Hasmiza Othman.

"Janganlah bercakap seolah-olah awak sempurna, dijamin masuk syurga, menokok tambah cerita seakan-akan fitnah, membuka aib beliau dan sebagainya.

"Cukup-cukuplah menjadi 'Melayu tipikal'. Sepatutnya anda beri sokongan, menutup aib beliau dan memberi kata-kata semangat.

"Cuba tengok, ada ke bangsa Cina macam anda? Bergosip, membawang, mengecam, memerli dan sebagainya. Mereka sokong bangsa mereka," tulisnya.


Kredit foto: IG Boy Iman

Menurutnya, dia mengenali DSV pada 2013 ketika menjadi penaja ang diterbitkan oleh Boy Iman dan syarikatnya.

"Saya berterima kasih kepada beliau kerana pernah menganggap saya seperti anak, begitu juga saya menganggap beliau seperti mak. Saya panggil beliau 'Mummy'," katanya.

Ekoran itu, Boy Iman menggesa orang ramai supaya berhenti menyebarkan fitnah terhadap DSV.

"Jangan buat kerja Tuhan ya semua, menghukum seolah-olah kita Tuhan dan kita bukan hamba Dia," ujarnya.


Kredit foto: IG DSV

Terdahulu, selain dihimpit kontroversi hadiah barangan kemas palsu, Lavida Coin milik DSV turut diumumkan haram oleh Bank Negara Malaysia.

Jangan pula selepas ini Boy Iman dikecam gara-gara memberi sokongan kepada DSV. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
3
Komen: 48
Komen

Previous : Fasha Sandha Berpakaian Renang Pula,Dituduh Sengaja Cari Perhatian Ke?

Next       : Simbah Air, Buka Jaket-Aksi Biadab As'Ad Motawh Dikecam Hebat

Komen Terbaru

Quote sweetfasha 30-10-2018 08:43 AM
sama sama penipu

semoga berjodohan

Lain-lain Komen

Quote Orgkgdukobesi 18-9-2018 06:12 PM
Dan juga jangan buat kerja syaitan.
Quote bungarose 18-9-2018 06:19 PM
Jgn nak halalkan aper yg Allah dah haramkan
Stop tunggang agama
Quote syidasaleh 18-9-2018 06:21 PM
Orgkgdukobesi replied at 18-9-2018 06:12 PM
Dan juga jangan buat kerja syaitan.

Tepat sekali
Quote jin_lampu 18-9-2018 06:21 PM
pelawok pelawok pelawok
Quote shernazz 18-9-2018 06:22 PM
Datok belon gundu ni dh dpt.duit dr vida.ke
Quote ReginaGeorge 18-9-2018 06:24 PM
Sebab ngko pun serupa khen
Quote gusikuberdarah 18-9-2018 06:36 PM
Sama je perangai diorang ni.

2x5
Quote Ferr_Remy 18-9-2018 06:39 PM
Ko tu yg Melayu tipikal buyot oiiiii.
Quote wikedsaikel 18-9-2018 06:44 PM
Bodowww. Semua bangsa sama jek. Ni mesti makhluk yg tak pernah berkawan dan bercampor gaul dengan bangsa dan etnik lain kat malaysia
Quote famri7 18-9-2018 07:21 PM
Vida dah mampus ke apa senyap tupah jah sis.
Quote MadameOnion 18-9-2018 07:25 PM
Diam la hang belon..mana hang tau org cina tak ngumpat? Hang paham ka bahasa cina..hamjad punya penyangak..elok hang kawen ja dgn vida tu..sama2 penipu
Quote haruslah 18-9-2018 07:48 PM
Baik..suka tlg org dll
X same dgn penipu/scammer okeh

Salah tetap salah
Yg betul tetap betul
Org mencuri utk sedekah pon tetap bdosa sbb mcuri....
Quote fadz84 18-9-2018 07:49 PM
Eh eh dia ni.. byk bunyik plak.. yg dia tipu bangsa sendiri sana sini tu xde hal plak kn.. choiiii... baik ko diam jela belon..
Quote KambengComel 18-9-2018 08:00 PM
boy iman dengan vida sama menipu Melayu juga ,hanya buaya yang back up bangkai !
Quote Nenasketum 18-9-2018 08:17 PM
Eh kalo nampak mangkuk dua kat public boleh baling batu tak.. Bongok ke hapa? Oh memang bingai pun ek.
Quote zie_indah 18-9-2018 08:28 PM
Ok dato boy..hiiiiiiii
Quote sayawifenikmie 18-9-2018 08:56 PM
padan lah dua orang ni ... patut dijodohkan sahaja.
Quote cahaya_almas 18-9-2018 08:56 PM
Heeeee menyampah..sampah...hampas...
Quote miss_perfect 18-9-2018 08:57 PM
Eiii harapnya dua2 ni cepat melingkup la

Lihat semua komen(48)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.058489s Gzip On
To Top