Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Duit Dalam Akaun Bank Hilang, Mas Idayu Rugi Ribuan Ringgit!

18-9-2018 03:57 PM|Oleh: Amiey | Dilihat: 4929| Komen: 62

Kerap kali kita dengar mengenai kes kehilangan duit di dalam akaun bank sehingga ada yang rasa tidak selamat untuk menyimpan wang di bank. Golongan artis semestinya antara yang menjadi mangsa kepada penjenayah yang tidak bertanggungjawab ini. 


Semalam, penyanyi Mas Idayu atau lebih dikenali sebagai Mummy meluahkan rasa kecewanya di akaun Instagram apabila duit di dalam akaun banknya hilang walaupun dia tidak melakukan sebarang pengeluaran atau transaksi.


Menerusi video tersebut, difahamkan yang Mas Idayu telah mengalami kerugian beribu ringgit. Alahai, kesiannya!

Foto: Instagram Mas Idayu

Bukan kali pertama berlaku..

Menurut Mas Idayu, ini merupakan kejadian kedua yang berlaku kepada dirinya namun masih lagi berlaku walaupun dia sudah menukar kata laluan bagi pengeluaran duit di mesin ATM. 

Foto : Instagram Mas Idayu

Tambahnya lagi, agak sukar untuk mengesan dalang di sebalik perbuatan jenayah tersebut kerana pengeluaran dibuat di mesin ATM lain. 

Foto: Instagram Mas Idayu

Mas Idayu juga sempat menasihati orang ramai untuk berhati-hati terutama sekali kepada mereka yang pernah terkena kerana tidak mustahil sekiranya perkara yang sama berulang kembali.

Foto : Instagram Mas Idayu

Dalam pada itu, ramai yang turut berkongsi pengalaman masing-masing dan meminta agar Mas Idayu bersabar dengan dugaan tersebut.

Foto : Instagram Mas Idayu

Simpan duit bawah bantal je..

Foto : Instagram Mas Idayu
Apa pun, diharap perkara tersebut dapat diselesaikan dan pihak berkenaan dapat menangkap dalang disebalik kejadian ini. Bertabahlah,Mummy! -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
1
Terkejut
4
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 62
Komen

Previous : Siti Nordiana Dikritik Nyanyi Lagu Siti Nurhaliza Langsung Tak Sedap

Next       : Vida Merajuk, Aliff Syukri Penaja Gegar Vaganza 5?

Komen Terbaru

Quote armin 30-10-2018 10:03 PM
paz: Kalau bende ni memang berleluasa kenapa CIMB tak amik measure untuk control masalah ni. Takut plak Paz, dah lah loan umah CIMB.

Cimb security teruk ya. Langsung xsecure. Ramai kt twitter mengadu kes hilang duit tiba2. Tp ada jgk yg bodoh pergi bg tac kt strangers. Yg tu of course duit hilang la

Lain-lain Komen

Quote shernazz 18-9-2018 04:06 PM
Cimb ni laki.iols buat loan rumah
N account peribadi..
Laki iols dh tolak kwsp.utk 2 tahun...
Cimb.boleh.deduct tiap.bulan dr acc peribadi utk.bayar rumah...
Cek.balik xde.pon buat pembayaran berkala
Dh la x update bila kita buat bayaran.melalui kwsp
Cm.jilaka...
Quote NazRysha 18-9-2018 04:17 PM
staff dalam punya kerja la tuh
Quote paz 18-9-2018 04:31 PM
Kalau bende ni memang berleluasa kenapa CIMB tak amik measure untuk control masalah ni.

Takut plak Paz, dah lah loan umah CIMB.
Quote wafeloren 18-9-2018 04:39 PM
dah lama pangkah cimb ni sejak dia kate burn je duit kalau x buat pengeluaran. mase tu iols baru je abis sekolah so, tatau la prosedur cmne n tak reti nak fight. biarpun ade puluh2 ringgit tepap sakit hati.
Quote goss79 18-9-2018 04:40 PM
dia pos gambar kad tu pon bahaya gak ada nampak no kad tuh. sat g hilang lagi duit dlm bank, mummy....
Quote krustykrab 18-9-2018 04:48 PM
wafeloren replied at 18-9-2018 04:39 PM
dah lama pangkah cimb ni sejak dia kate burn je duit kalau x buat pengeluaran. mase tu iols baru je  ...

rasanya tak burn tu, diorg htr ke unclaimed money jabatan akauntan negara.

Quote tyrande_81 18-9-2018 05:18 PM
Patut nampak mummy tak happy, habis duit mummy
Quote Redhead 18-9-2018 06:15 PM
Jgn2 org dlm rumah tu gak yg buat kerja.. Anak ke suami ke.. Sbb dulu aku slalu gak rembat kad atm bapak aku.. nasib dia tak prasan duit hilang ribu2.. kahkahkah..
Quote fadz84 18-9-2018 06:44 PM
shernazz replied at 18-9-2018 04:06 PM
Cimb ni laki.iols buat loan rumah
N account peribadi..
Laki iols dh tolak kwsp.utk 2 tahun...

Mmg policy Cimb mcm tu.. dia akan deduct dari personal acc kita utk byr loan tu.. I aritu ada buat personal loan dgn cimb (pinjam utk deposit rumah x cukup), I kuarkan kwsp terus byr abis loan tu.. lg satu interest personal loan tinggi.. huhu
Quote shernazz 18-9-2018 07:31 PM
fadz84 replied at 18-9-2018 06:44 PM
Mmg policy Cimb mcm tu.. dia akan deduct dari personal acc kita utk byr loan tu.. I aritu ada buat ...

Choi kan..dia yang lambat update..habis duit dlm.acc husband iols dia deduct
Bila cimb call tanya kenapa x bayar
Husband iols.ckp.dh bayar pakai kwsp
Baru dia update...bengong btol...dia punya salah..kita.plak nak.kena bayar.interest..jilaka btol
Quote fadz84 18-9-2018 07:46 PM
Redhead replied at 18-9-2018 06:15 PM
Jgn2 org dlm rumah tu gak yg buat kerja.. Anak ke suami ke.. Sbb dulu aku slalu gak rembat kad atm b ...

Blh jadi jgk tu.. huhu.. skrg kn kad debit dh blh paywave.. bahaya kn.. sape2 je blh pakai kad debit kita n swipe je mna2 dorg nk.. huhu
Quote Foxey 18-9-2018 07:52 PM
Hadeh... Fox nye cimb kad tak aktif. Kena reactivate balik. Ada la gak duit kat dalam tu, kang rugi plak.
Quote meteorspeed 18-9-2018 08:01 PM
riso plop iols bgan cimb nie
Quote KambengComel 18-9-2018 08:09 PM
CIMB mmg xboeh  harap
Quote Nenasketum 18-9-2018 08:14 PM
Cimb memang cenggitu..
Quote umbut 18-9-2018 08:23 PM
wafeloren replied at 18-9-2018 04:39 PM
dah lama pangkah cimb ni sejak dia kate burn je duit kalau x buat pengeluaran. mase tu iols baru je  ...

Unclaimed money or inactive acc 7 thn.. nak balik kena gi bank negara isi form
Quote umbut 18-9-2018 08:25 PM
Ye je.. ntah bank tolak sebab tunggakan ke, loan ke.. mana boleh senang3 ilang.. ada record transaction
Quote Redhead 18-9-2018 09:16 PM
fadz84 replied at 18-9-2018 07:46 PM
Blh jadi jgk tu.. huhu.. skrg kn kad debit dh blh paywave.. bahaya kn.. sape2 je blh pakai kad deb ...

Kan? Dia ckp dah brapa kali kena sbb org wdraw dkt atm mesin lain so tak boleh trace.. tu msti kerja org2 yg tahu psword gak, fmly ke pa dia ke.. tak tau la klau org duplicate kan kad dia.. tp mostly skrng klau swipe kan dpt msg dr bank klau dpt msg org pkai laju2 la call bank suruh freeze kan kad tu..
Quote rainbowrainz 19-9-2018 01:44 AM
Baik iols Check duit skrg krg hilang compom nagis x ada lagu ni

Lihat semua komen(62)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.042854s Gzip On
To Top