Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Rosmah Mansor Dijangka Berdepan 20 Pertuduhan Ubah Wang Haram

18-9-2018 11:08 AM |Dilihat:4459| Komen: 57

Isteri bekas Perdana Menteri, Rosmah Mansor dijangka akan berdepan 20 tuduhan di mahkamah yang kebanyakannya berkaitan kesalahan mengubah wang haram selepas pasukan penyiasat melengkap siasatan terhadapnya baru-baru ini.

Kredit foto: Berita Harian

Memetik laporan The Malaysian Insight, siasatan terhadap Rosmah itu bermula dua tahun lalu dan dibuka semula lebih kurang tiga bulan lalu selepas Barisan Nasional kalah pilihan raya umum 9 Mei.

Difahamkan satu daripada pertuduhan itu dijangka menarik perhatian orang ramai adalah membabitkan pembelian produk hormon antipenuaan bernilai lebih RM1 juta dari Amerika Syarikat. 

Jun lalu, kehadirannya di ibu pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia baru-baru ini disebabkan penyiasat percaya dana daripada SRC International Sdn Bhd digunakan untuk membeli produk berkenaan.

Produk berkenaan dikatakan mampu meningkatkan kadar hormon lebih 600 peratus jika diambil secara berterusan untuk mengekalkan keremajaan dan daya hidup.

Menurut sumber, cek bayaran bernilai lebih RM1 juta dibuat kepada seorang doktor bergelar Datuk pada Februari 2015 bagi pembelian dua set ubat bernilai RM500 ribu setiap satu.

Malah, cek yang diserahkan kepada dotor terbabit turut tertera nombor akaun sama dengan akaun bank AmIslamic milik Najib yang sudah ditutup sebelum ini.

Ketika disoal siasat doktor terbabit memaklumkan cek itu adalah untuk pembelian dua set ubat.

SRC International Sdn Bhd merupakan bekas anak syarikat 1Malaysia Development Berhad (1MDB).- CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
4
Terkejut
3
Sedih
4
Lawak
3
Bosan
3
Komen: 57
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote MarryPottet 27-9-2018 12:41 AM
tabung #percumarosmah dah lancar ke belum? atau nek mah guna duit hasil menabung dari kecil utk bayar ikat jamin & legal fees?

Lain-lain Komen

Quote rospinki 18-9-2018 10:41 AM
dakwa je kot
takan la riuh rendah kes birkin segala tup2 diam
harusla ada legal proceed
konon2nya

ni aku nk tanya
korang yg terkesan ekonomi dek kak mah
sekarang dah kaya ke?

Quote Orix 18-9-2018 10:42 AM
Produk anti penuaan sejotaaa ? Aiyoh, diri dia sendiri pun mcm
Quote dizekni 18-9-2018 10:50 AM
setakat 20, sikit sangat

kalo ikut fitnah PH, banyak lagi tu

bom tuya la,
beli cincin la,
menabung la,
seribu satu macam lagi

come on PHitnah

Quote shernazz 18-9-2018 10:57 AM
Orix replied at 18-9-2018 10:42 AM
Produk anti penuaan sejotaaa ? Aiyoh, diri dia sendiri pun mcm

Masa baca tu.iols dok terpikir jugok....
Hahahahaha
Quote sukacactus 18-9-2018 11:00 AM
Makanan tambahan aku percaya (tgk body la kan)
Tp tang anti penuaan dan mengekalkan keremajaan tu mcm xberkesan je
Quote farahzatul05 18-9-2018 11:01 AM
mahal nye nak maintain kak mah..

Quote supernaturalee 18-9-2018 11:03 AM
ade ke list 20 dakwaan tu?


cer list down kn kt sini

Quote nurrlisa 18-9-2018 11:04 AM
rospinki replied at 18-9-2018 10:41 AM
dakwa je kot
takan la riuh rendah kes birkin segala tup2 diam
harusla ada legal proceed

Soalan bodoh. Speechless Aku.
Quote nikaido 18-9-2018 11:04 AM
Aku penah baca komen yg rosmah ni ada handbag ratus2 ribu tp xpandai jaga diri. Nampaknya dengan pembelian ubat harga juta2 ni membuktikan rosmah bukan sengaja xberusaha utk jaga kesihatan & kecantikan
Quote rospinki 18-9-2018 11:07 AM
nurrlisa replied at 18-9-2018 11:04 AM
Soalan bodoh. Speechless Aku.

soalan bodoh ditujukan pada org bodo yg terasa
Quote dizekni 18-9-2018 11:08 AM
kalangan ahso2 paling suka membawang
bab datin rosmah ni
Quote EvieWanKenobi 18-9-2018 11:10 AM
innocent till proven guilty..
Quote otai_g 18-9-2018 11:20 AM
Anti penuaan plk dah. Dulu2 ms bang non liwat 1 cerita psl pil jerawat. Kalo korang msh ingt lah.
Quote beautifulliar 18-9-2018 11:20 AM
shernazz replied at 18-9-2018 10:57 AM
Masa baca tu.iols dok terpikir jugok....
Hahahahaha

Meols tgok zila bakarin sebijik kakmah.Tp muka je la.Hidung mmg scary.
Quote shernazz 18-9-2018 11:23 AM
beautifulliar replied at 18-9-2018 11:20 AM
Meols tgok zila bakarin sebijik kakmah.Tp muka je la.Hidung mmg scary.

Zila.bakarin tu lipstik dia brapa batang sebulan
Kemain tebal bibior dia tu..
Dlm.tv kemain dari jauh nampak.bibior dolu
Quote kaseh80 18-9-2018 11:27 AM
Makan ubat anti aging harga juta juta

TAPI NAPE NAMPAK TERLAJAK TUA kak ros
Quote SWORKS27 18-9-2018 11:28 AM
20 je??
come on la PH....itu je yg kau mampu???????
haaaaa..kencengggggggggggggggggggggg
Quote rospinki 18-9-2018 11:34 AM
inilah contoh jenis manusia yg rasa suci dapat menceritakan keburukan orang
modal ahso ankel menganjing melayu
Quote bambimo 18-9-2018 11:35 AM
pembelian dua set ubat yang masing-masing bernilai RM500,000

ubat apa tu..harap rege mahal je
xde kesan

Lihat semua komen(57)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.091447s Gzip On
To Top