Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Suspek Bunuh Kucing Di Dobi Layan Diri Berjaya Ditahan Polis

14-9-2018 10:58 AM |Dilihat:3207| Komen: 61
Setelah tular di media sosial rakaman kamera litar tertutup (CCTV) berhubung pembunuhan kejam seekor kucing di kedai dobi layan diri, kejadian tersebut segera menimbulkan kemarahan dalam kalangan netizen.

Memetik laporan Harian Metro, pihak polis berjaya menahan dua daripada tiga suspek terbabit awal pagi tadi hasil kerjasama orang awam yang mengenali pelaku. 


Kredit foto: carian internet

Menurut Ketua Polis Daerah Gombak, Asisten Komisioner Samsor Maarof, kedua-dua suspek ditahan di sekitar Gombak oleh Bahagian Siasatan Jenayah Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Gombak.

"Bagaimanapun, polis masih lagi memburu seorang lagi suspek yang turut berada di lokasi ketika kejadian kejam itu dilakukan."

Semalam, polis mendedahkan gambar tiga suspek berkenaan yang dikehendaki kerana melakukan penganiayaan dan membunuh haiwan mengikut Seksyen 428 Kanun Keseksaan.

Ketiga-tiga suspek diburu selepas mereka membunuh seekor kucing bunting terbiar dengan 'memanggangnya' dalam mesin pengering pakaian di dobi layan diri di Taman Gombak Ria, 12.30 tengah malam, Selasa lalu.

Bangkai kucing berkenaan ditemui pelanggan lain pada 10.30 pagi ketika ingin menggunakan mesin pengering berkenaan sebelum sebuah pertubuhan membela haiwan bertindak melaporkan kejadian kepada polis.- CARI



Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 61
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote R2D2 17-9-2018 03:10 PM
Suspek pembunuh kucing direman lebih lama
17 Sep 2018, 12:49 tengah hari
   

Reman terhadap dua lelaki yang dipercayai terlibat dalam kes bunuh seekor kucing yang dimasukkan ke mesin pengering pakaian di sebuah kedai dobi di Gombak disambung selama tiga hari lagi bermula esok

Ketua Polis Daerah Gombak ACP Samsor Maarof berkata kedua-dua suspek dibenarkan disambung reman oleh Mahkamah Majistret Selayang.

Ketika dihubungi Bernama, beliau berkata suspek direman sehingga Khamis ini untuk membantu siasatan kes berkenaan.

Khamis lepas, polis mendedahkan gambar tiga suspek berkenaan yang dikehendaki kerana melakukan penganiayaan dan membunuh haiwan di bawah Seksyen 428 Kanun Keseksaan.

Dua suspek berusia 26 dan 40 tahun ditahan Jumaat lalu di dua lokasi di Gombak manakala seorang lagi masih bebas dan diburu pihak polis

Sebelum ini, tular satu rakaman kamera litar tertutup memaparkan tindakan kejam dua individu yang membunuh seekor kucing bunting dengan cara memasukkannya ke mesin mengering pakaian di sebuah pusat dobi layan diri di Taman Gombak Ria.

Perbuatan kejam tersebut seterusnya tersebar di laman media sosial dan menerima kecaman daripada masyarakat sebelum Persatuan Haiwan Malaysia bertindak membuat laporan kepada pihak polis.

- Bernama

Lain-lain Komen

Quote saviour_09 14-9-2018 11:05 AM
yes!
finally!
mujur polis dari public
kalo public yg dapat mau pecah muka korang ni!
Quote harisbee 14-9-2018 11:06 AM
Mohon geng ikram bg tazkirah elok2 dan lepas kan malaun dua ekor ni.. semoga aman selalu
Quote AbukRokok 14-9-2018 11:10 AM
saviour_09 replied at 14-9-2018 11:05 AM
yes!
finally!
mujur polis dari public

yela kang dapat kat public kne belasah berdarah skit ada la puak pembela kata melayu pukul keling separuh matila....mcm kes abg burger vs driver bas rapid kl
Quote sarahmirza 14-9-2018 11:10 AM
Bagi hukuman yang sama juga kat depa ni..
Masuk dalam dryer, kau rasa sendiri..
Jahat betul ...
Quote ad_hoc79 14-9-2018 11:12 AM
yesssss...kuasa viral
Quote fox. 14-9-2018 11:14 AM
panggang balik muka syaitan nih biar hangus hitam legam
Quote saviour_09 14-9-2018 11:17 AM
AbukRokok replied at 14-9-2018 11:10 AM
yela kang dapat kat public kne belasah berdarah skit ada la puak pembela kata melayu pukul keling  ...

in this case idgaf dah apa bangsa pun
hentam sampai lembik baru bagi polis
aku punya sifat belas kat manusia ni dah lama hilang

Quote AbukRokok 14-9-2018 11:21 AM

yela sebab malam tadi pusingan kedua viral
Quote Artemesiaa 14-9-2018 11:24 AM
Kuasa viral dan kuasa cctv yang jelas terpampang nyata
Quote rospinki 14-9-2018 11:25 AM
padan muka..dah tua pun bodoh
Quote Gingerly 14-9-2018 11:26 AM
Kasi sebat 10x plus kerja khidmat masyarakat seumur hidup
Quote AbukRokok 14-9-2018 11:27 AM
saviour_09 replied at 14-9-2018 11:17 AM
in this case idgaf dah apa bangsa pun
hentam sampai lembik baru bagi polis
aku punya sifa ...

ko bleh kawan dengann@sekngucing
Quote saviour_09 14-9-2018 11:31 AM
AbukRokok replied at 14-9-2018 11:27 AM
ko bleh kawan dengann@sekngucing

anything anyone related to kucing
kira ngam!
Quote Sazida 14-9-2018 11:39 AM
padan muka kau keling hitam. hati hitam mcm kulit kau je. babi
Quote mdhelmi 14-9-2018 11:51 AM
arak merosakkan otak peminumnya
bila otak dah rosak segala tindakan pon rosak
peminum arak adalah perosak

Quote nisako 14-9-2018 11:53 AM
jahat punya org......
Quote belilies 14-9-2018 11:53 AM
Kalu hukuman tak cukup, perhaps owner dobi blh saman deyols menjejaskan premis.
Quote harisbee 14-9-2018 11:55 AM
Semoga kucing tu jd hantu menghantui pembuli2 kucing
Quote Spicymami 14-9-2018 11:56 AM
Teringin nk pegi tanya seko2, menyesal x?

Lihat semua komen(61)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.063791s Gzip On
To Top