Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

"Beruntungnya Serina, Chef Wan Beli Produknya, Siap Bayar Banyak"

14-9-2018 11:29 AM|Oleh: Azza | Dilihat: 6489| Komen: 81



Bergelar ibu tunggal memang tidak mudah. Biarpun ramai yang mengatakan dengan status artis yang disandangnya memudahkan perjalanan hidupnya, namun tidak semua orang memiliki nasib yang serupa. Apatah lagi kehadiran artis baru membuatkan ramai artis lama sepertinya sukar mendapatkan peluang berlakon atau mengacara

Serina Redzuwan kini aktif dalam meniaga makanan seperti daging salai, jus durian belanda, tauhu begedil dan pelbagai lagi menu yang mendapat sambutan hangat. Namun, apabila bapa sendiri, Chef Wan yang sangat terkenal dengan kehebatannya memasak membuat tempahan serta menolak diskaun, ia membuatkan Serina berasa terharu sekaligus mengundang senyuman netizen dengan keakraban dua beranak ini.


Kredit foto: IG

Kredit foto: IG


Ramai yang memuji tindakan Chef Wan yang menyokong bisnes anaknya.


"Menggigil kepala lutut bukan main-main ya. Faham sangat perasaan bila orang teror masak nak rasa masakan kita, alahai sejuk ketar."
Siapa yang tidak kenal dengan Chef Wan yang sudah pun merantau ke seluruh dunia demi memperkenalkan masakan Malaysia kepada orang luar. Jadi, ramai yang menyatakan tindakan Chef Wan WAJIB diamalkan oleh semua pihak sebagai tanda sokongan, bukannya memerli atau meminta diskaun.



Kredit foto: IG
Ada juga yang berkongsi pengalaman manis dengan keluarga sendiri dan inilah yang mengeratkan hubungan anak beranak.



Keluarga besar Serina


"So sweet, takpa, daddy kan banyak duit."

Bagi netizen, apa yang dilakukan oleh Chef Wan harus dibanggakan kerana menyokong anaknya yang sanggup bekerja keras demi mencari pendapatan halal.

Kredit foto: IG

Biarpun sentiasa mengulas isu-isu semasa dengan nada beremosi menyebabkan ada juga yang tidak menyenanginya, namun dalam konteks ini, ramai netizen yang memuji cara Chef Wan menolong Serina yang berusaha gigih mencari rezeki. Dan pastinya, bukan Chef Wan sahaja bersikap sedemikian, setiap ayah pasti mahukan yang terbaik untuk anak-anak mereka. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
2
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
2
Komen: 81
Komen

Previous : Walau Duduk Sebelah Anna Wintour, Mekap Fazura Tetap Buruk!

Next       : Aksi Ketakutan Bell Ngasri Buat Aksi Bomba Jadi Bahan Lawak Kazar..

Komen Terbaru

Quote kacang^soya 20-9-2018 07:53 PM
Cekla replied at 20-9-2018 06:44 PM
Dia asal Melaka kalau tak silap, nenek dia Cina peranakan. Dok Pahang tu mungkin sebab ayahnya dap ...

Oh no wonder mak heols mcm nyonya2 gitu..putih..chef wan pun sama..

Lain-lain Komen

Quote red_velvet 14-9-2018 11:36 AM
Biasalah parents memang tak nak tengok anak  susah ..macam chef wan ni duit pun berkepuk, so kalau tak beli  produk serina pun i rasa memang dia selit je sesekali dua tiga ratus dalam purse/wallet anak2 dia ..cuma mungkin dia tak  nak  manjakan sangat, so dia beli biar anak2 makin semangat usaha
Quote miemiecha 14-9-2018 11:38 AM
murah jeki alhamdulillah...
Quote shida81 14-9-2018 11:43 AM
ank pun x mengharap duit bapak.. nampak la si serina ni ada usaha wpun bpk dia kaya raya
Quote EvieWanKenobi 14-9-2018 11:59 AM
kasih bapa membawa bahagia..
semoga bisnes terus maju..
Quote ItisDD 14-9-2018 12:07 PM
Baguslah mcm tu... kasi anak lg semangat berniaga
Quote BoongaKertas 14-9-2018 12:12 PM
bagusnya ibu tunggal mcm ni, dari dok mengharap org lain sheols cari rezeki halal. u go girl!
Quote greantea 14-9-2018 12:15 PM
prof.datuk chef wan? chef wan prof ek? i x tahu
Quote shernazz 14-9-2018 12:45 PM
Its normal kalau family tolong sebegini..
Iols.pon.ada.niaga kecik kecik...ipar duai n parents pon ada la.bantunjuga....xde minta diskaun...
Iols pon begitu juga...sebab memahami org berniaga kan ada naik turun...
Quote ogata 14-9-2018 12:55 PM
serina ni rajin and agresif cari duit..
mana-mana exhibition halal food or franchise or apa-apa berkaitan dengan makanan atau business..serena mesti ada..dah banyakkali tersempak dengan dengan dia..



somehow i wish serena boleh kurangkan berat badan dia..
Quote lazim 14-9-2018 12:59 PM
nk support mcm ni la cara. beli & bayar. tp org kita ni lain mcm sikit tak habis2 mintak harga adik beradik , harga kasih sayang. bukannya nk tolong peniaga yg baru berjinak2 tu dihimpitnya lagi bagi org tu serba salah sampai kena bagi diskaun.
Quote aireen24 14-9-2018 01:12 PM
Chef wan punya professor mana leh pakai  kt luar. Dia boleh address dalam uni tu je sebagai prof. Prof yg diterima adalah prof hadiah. Bukan cam professor2 of prifessor madya yg di work for it.. Depa yg dapat professor yg work for it ni siap kena wat kertas kerja conference sana sini dan siap kena interview sgn vice chancellor dan seangkatan dgnnya. Susah la kalau hadap pangkat
Quote pokokbunga 14-9-2018 01:41 PM
dah rasa tauhu begedil serina ni...my humble opinion...mmg sedap...aku lagi prefer tauhu begedil dia dari tauhu begedil nanirostam...tapi tulahhhh susahnya nak  order sbb org yg delivery tuh kenkadang jer amik order, pastuh dia buat delivery utk frozen jer, malas lah aku nak goreng sendiri...aku nak makan terus yg dah siap goreng punya..
Quote Aneem 14-9-2018 01:46 PM
150 apa lah sangat..
Macam 1.50 je kan, mamawan..
Quote aleesyasofia 14-9-2018 02:00 PM
greantea replied at 14-9-2018 12:15 PM
prof.datuk chef wan? chef wan prof ek? i x tahu

tak silap iolss chef wan dpt prof. adjung.. tp, stahu iolss xblh pkai kt luar uni. yg beri anugerah nie.. diguna pakai dlm uni. yg bg saja..
Quote aleesyasofia 14-9-2018 02:02 PM
aireen24 replied at 14-9-2018 01:12 PM
Chef wan punya professor mana leh pakai  kt luar. Dia boleh address dalam uni tu je sebagai prof. Pr ...

betul tue.. tp ada setengah org xtau.. chef wan kan dpt prof. adjung bkn prof.. ingt senang ke nk dpt title prof.. prof. madya pon dh sush nk mhon skrg..
Quote belilies 14-9-2018 02:14 PM
Siapa lagi macam iols masuk sini lepas nampak gambar tauhu bergedil sheols yang menggiurkan.

It's mouth watering!
Quote Acik2kepam 14-9-2018 02:16 PM
Huntungla yee ni ni tak asal adik badik niaga mknn bila nk blk kg je dia order mcm2 tapi semua order ngn air liur je.
Bila adik badik post gambar  mknn jualan kt fb dia komen sedapnya bila lah boleh merasa order nya tanak asik wat ayat meminta2 pastu guna ank yg nak bagai.

Tu belum lg order macam demand itu ini tapi bayar ikut suka hati dia bila2 time ade duit katanya udahnya bila dah lama suh org halalkan je... padahal org tu siap tulis dlm buku tunggu je bila dia nak bayar.
Jangan ingat kita ade adik badik jual itu ini terus pikir dapat jimat bagai. Tkyah beli dah minta je ngan adik badik tu, taktau org tu berniaga sbb nak cari rezeki.

Quote imanjannah 14-9-2018 02:26 PM
tauhu begedil dia tu sedap sangat2, sambalnya sedap..kami satu tempat kerja selalu repeat order..yummy2
Quote delia3003 14-9-2018 02:45 PM
chef wan beli banyak2 ni mesti nak bagi orang lain makan sekali, sesambil promosi bisnes anak. Bagus tu

Lihat semua komen(81)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047592s Gzip On
To Top