Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Pelajar 13 Tahun Kena Pukul Teruk Dengan Boyfriend - Dah Gatal Sangat Kenapa?

Oleh: Azza|13-9-2018 05:04 PM |Dilihat:4101| Komen: 40




Remaja atau BBNU zaman sekarang memang berani. Mereka bukan sahaja berani bercinta secara terbuka malahan berani juga bergaduh hingga membabitkan kecederaan kepada pasangannya.

Kecoh di laman media sosial apabila pelajar berusia 13 tahun yang juga Insta Famous, Amalin menjadi mangsa pukul teman lelakinya hingga memaksa dia membuat laporan polis. Segala gambar dan bukti dirinya menjadi mangsa turut dikongsikan di laman Instagramnya.


Kredit foto: Twitter

Kredit foto: IG

Di Instagram, ramai turut bersimpati dengan nasib Amalin yang menjadi mangsa lelaki dayus itu sekaligus memuji tindakannya membuat laporan polis.


Kredit foto: Google

"Dahlah dia pakai 'braces', kalau koyak mulut masa kena pukul macam mana?"

Bagaimanapun, ada juga yang menasihati Amalin supaya tidak menghebahkan kepada khalayak ramai mengenai tindakan tersebut yang lebih memudaratkan.


Budak sekolah bercinta - Google

Ramai juga yang menyalahkan mangsa kerana terlalu mengikut perasaan sampai sanggup dipukul dan jadi bodoh hanya kerana sayang.






Tetapi ada juga yang musykil dengan cerita ini. Ada pula versi Amalin dipukul oleh kawan perempuannya, bukan teman lelaki dan lebih aneh apabila dia sendiri menarik balik laporan polis tersebut.

Kredit foto:Google

"Hello, dia baru 13 tahun kot, sekolah lagi, dah gatal nak ada boyfriend apa jadahnya.?"
"Instafamous pun kena pukul weh!"


Ternyata ramai remaja sekarang tersasar dalam menentukan hala tuju mereka. Jika pelajar semuda 13 tahun sudah pandai bercouple kemudiannya dipukul, semua masalah hanya berkisar soal hati dan perasaan, jadi kepada siapa lagi yang kita boleh harapkan untuk menjadi pelapis negara? - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 40
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Foxey 18-9-2018 11:03 AM
Fox masa umur 13 tahun memang sikit tak terfikir pun nak ada boyfriend ke hapa. Fikir nak fokus study je sebab tak nak disappoint kan parents yang susah payah bekerja

Lain-lain Komen

Quote munchkin 13-9-2018 05:15 PM
Stupid pompuan
Quote krustykrab 13-9-2018 05:25 PM
tak mcm 13 tahun...macam dah 20an...tak segan ke dgn org kampung, sedara mara, kecik2 dah ada bf, bf pulak kaki pukul
Quote meisapoya 13-9-2018 05:32 PM
Dah2 la kapel dik. Nikmati je zaman remaja kamu tu dgn kawan2... belajar elok2
Quote ms.mango 13-9-2018 05:44 PM
haihhh mcm2 hal...risau pulak masa depan anak aku mcmanaa

jadilah perempuan yang bermaruah
Quote CardiGans85 13-9-2018 05:55 PM
Couple muda2 ni best ke? Ke sebab dah ada duit sendiri mak pak ok je dorang ni couple
Quote shernazz 13-9-2018 06:15 PM
Hahaha
Bangang
Tu je la.yang.iols.bleh taip...
Sanggup jadi punching bag
Quote umbut 13-9-2018 06:20 PM
13 dah miang.. pdn muka kau
Quote AbukRokok 13-9-2018 06:24 PM
hmmmmbukan pompuan nak yg jahat2 nakal ke?
kang dapat yg baik bukan kaki pukul xthrill katanya... lalu terjadilah awak terlalu baik untuk saya
Quote buapakperut 13-9-2018 06:49 PM
adik rela ditumbuk sebab nak femes ke. kenapa tidak adek saja tumbuk orang? bukan saja2 tumbuk la, tumbuk penjenayah dan kapitalis
Quote kroit92 13-9-2018 07:35 PM
masa muda buat la kenangan terindah dengan kawan-kawan rapat, buat kawan ramai, tambah kenalan
masa muda la nak buat benda bodoh, tapi jangan sampai hampir mati pulak, tu bodo sangat tu

yang berkapel waktu muda, sekolah ni rasa sweet sangat
tapi aim sampai kawen la.
teringat kawan aku, couple dari sekolah menengah, lepas tu aim masuk universiti sama
lepas tu belajar bagi lulus sesama, grad sesama, convo sesama
last2 naik pelamin sama.. aaaa, camtu baru sweet dik
Quote salmon-suki 13-9-2018 07:39 PM
Sorry to say,she's so stupid ler...kata dah byk kali kne pkul tp nk stay ngn laki tu gk apedehal?body dah tergadai ke?ai ssh nak husnuzon ngn budak2 skrg ni..td ada nmpk kapel ni,kemain lg,rapat giler dorg,mcm tgu mase nk kiss je..idk wai,parents asal kasi anak ikt jantan ek?especially y muda lg,skolah x abes,sebok duk berchenta..bosan dowh bnde sama je asyik jd..
Quote faraway1 13-9-2018 07:42 PM
mak dia mana.
Quote ohnoLia 13-9-2018 09:15 PM
Ohh kes ni nak sesuai cari budak bad boys.

Kena couple dgn budak2 scorer atau pengawas sekolah
Quote kucingTomey 13-9-2018 09:39 PM
yang menaip aq aq ni bodo dia tak kemana ....hahahha
Quote kucingitam 13-9-2018 11:49 PM
Aku dulu 13 tahun sibuk nyanyi lagu fiona, tak peduli pun nak kapel2 ni..
Quote Meiizu 14-9-2018 02:56 AM
13thn akak sebok dgn taekwondo class
Takde masa nak bercouple, sebab tu takjadi mangsa pukul
Quote hotmak 14-9-2018 09:12 AM
biar betul dah 13thn budak ni, kalau dah penah kena pukul sebelum ni, mak pak nya mana, takkan dah teruk gini baru nak buat report

serius lah takut dgn budak2 skrg
Quote mrs_adr 14-9-2018 09:32 AM
member aku dulu adik dia bcinta masa sek asrama- asyik kena pukul dgn bf smpai jd kes cikgu pgil mak bapak smua... alih2 skrg bf keja gaji besar bg kereta kat anak depa bg kawen   jgk.......... huhhhhhhhhh .........
Quote palmolive 14-9-2018 09:35 AM
tak makan babi tapi duk ratib2 babi

Lihat semua komen(40)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.062114s Gzip On
To Top