Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Walau Duduk Sebelah Anna Wintour, Mekap Fazura Tetap Buruk!

13-9-2018 04:51 PM|Oleh: Azza | Dilihat: 22656| Komen: 284



"Kenapa mekap Fazura kat New York buruk? Walau sebelah Anna Wintour sekalipun, semua tu tak bererti sebab Faz tak outstanding!"

Biarpun niat Fazura yang sebenarnya adalah berkongsi kegembiraan duduk di sebelah ikon fesyen ternama ketika menghadiri pertunjukan beg berjenama mewah, namun ternyata ia tidak mengundang aura positif hanya kerana solekannya disifatkan keterlaluan oleh segelintir netizen.

Fazura yang mengenakan solekan smoky eyes yang ditatarias oleh Nigel Stanius kelihatan sangat berbeza dengan penampilan sebelum ini yang tampak lebih ringkas tetapi manis.

Kredit foto: Ig Faz

Wajah Fazura dari dekat - IG


"Why you nampak macam hantu? Mata tu seram!"

Ramai yang tidak menyukai solekan Fazura yang keterlaluan dan nampak garang.



Biarpun mendapat kritikan hebat, namun ada juga pengikut Fazura yang memahami itu adalah bagi menepati tema show tersebut. Bagi orang yag mengatakan Fazura nampak lebih tua dari usianya adalah daripada mereka yang tidak memahami erti 'high fashion makeup'. Malahan lebih ramai yang memuji penampilan Fazura yang sangat classy hingga disamakan dengan artis antarabangsa iaitu Mila Kunis dan Avril Lavigne.


Bersama busana Fazbulous Cruise 2019 yang dipersembahkan di Minggu Fesyen New York 

Bagaimanapun, pengikut Fazura tetap teruja kerana Fazura dapat mengabadikan kenangan bersama Ketua Editor Majalah Vogue, Anna Wintour yang sangat dihormati dalam industri fesyen. Lebih mengujakan apabila ada yang membuat rumours bahawa Fazura bakal menjadi wajah penghias muka depan majalah Vogue satu hari nanti. Wah!


Kredit foto: IG

Malahan apabila busana yang dipakai Fazura hampir sama dengan Anna Wintour membuatkan lebih ramai peminatnya bersemangat memuji penampilan Fazura sekaligus menyahkan komen-komen berbaur negatif.

"She looks like a hollywood royalty. She's dressed to impressed. And the make up, i mean COME ON@ Not everyone can pull that off. I love her! She's like the real life blair waldorf!"



Tidak hanya itu, Fazura juga sempat bergambar kenangan dengan ahli kumpulan K-Pop, Black Pink yang turut berada di sana membuatkan peminatnya bertambah kagum dengan figura nan satu ini.

Kredit foto: IG Fazura

Fazura, antara artis yang sentiasa dijemput ke pentas fesyen antarabangsa kerana dia mampu menjadi wakil Malaysia yang mempesona. Mungkin solekan yang kelihatan 'garang' tersebut menepati konsep majlis dan apa salahnya sesekali berubah citarasa. Fazura tetap menjadi kesayangan para peminatnya walau apa sahaja yang dipakainya. - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
0
Terkejut
2
Sedih
3
Lawak
4
Bosan
1
Komen: 284
Komen

Previous : "Tahu Pakai Bulu Mata Palsu Haram Tapi Tetap Nak Pakai Sebab Nak Cantik"- Noorkhiriah

Next       : Zarina Anjoulie Nak Jatuhkan Karier Wanita 'Dagu Senget' Ini Sebab Cari Pasal Dengannya?

Komen Terbaru

Quote fizamn 28-11-2018 09:47 AM
cantik ajee mekap beliau.. cuma dressing dia modest tu pasal x upstanding.. kalo daring sure wow.. but again nnt sis fazura kena kecam dgn fans base malaysia yg support beliau kaw kaw.. chill...

Lain-lain Komen

Quote beeeee 13-9-2018 04:52 PM
agak ahhhh mekap biasa je pun lawa dah.
Quote riyadhK 13-9-2018 04:55 PM
Ok je I tengok
Quote ItisDD 13-9-2018 04:55 PM
Sesekali ubah penampilan make up apa salahnya

Iols suka...
Quote EvieWanKenobi 13-9-2018 04:57 PM
cantiknya Faz..
Quote mieymiey 13-9-2018 04:58 PM
Faz kan biasa mekap manis manis.
Tu yang netizen tekujat kot.
Tapi tetap cantik.
Faz kot, tak mekap pun cantik
Quote intan_smsb 13-9-2018 05:00 PM
over lah mekap tang mata gitu
faz mekap natural pun da lawa
nmpk sgt org msia katik kan
paras tiak depa je
Quote mellure 13-9-2018 05:00 PM
Cantik aja di mata iols
Quote Badigol 13-9-2018 05:00 PM
Edited by Badigol at 13-9-2018 01:13 PM

dia kn slalu xmakeup..dan makeup pn nipis je..so smlm mekap tebal lain sikit so mmg nmpk lain la kot..huhu.

tak makeup lagi sweet dia ni
[ig]https://www.instagram.com/p/BnYpNTngbRz/?taken-by=missfazura[/ig]



Capture3.JPG Capture3.JPG
Quote aderaderker 13-9-2018 05:01 PM
Bakalan jadi cover Vogue???

Haha..izinkan aku gelak sebentar.
Quote Zielathefatlady 13-9-2018 05:01 PM
mekap I tak kisah,, but the hair extension is sooo kejung.
Quote lonely_surina 13-9-2018 05:02 PM
cantik jerr mekap tu dgn faz..
Quote zeitabaei 13-9-2018 05:03 PM
Hehe koleksi fesyen yg diperagakan pun haukkkk koleksi fiziwoo paling helokk  . Koleksi si faz ni MCM recycle si rizman punya jacket sequin mcm dah pernah keluar koleksi rr
Quote Jajabeans 13-9-2018 05:05 PM
Ok je mekap tu once in a while try to pull a different look why not. Tpi nk komen hodohnye baju hijau tu. Camne nk jalan dh tcekik kt lutut sori faz this time yr baju hijau so ridiculous n  burukss
Quote seri_mawr 13-9-2018 05:05 PM
cantik jek.....nmpk lain ....
Quote yangsemb 13-9-2018 05:06 PM
Seriously iols pun terkejut tengok gambar yg satu iteww..however she looks fabulous in all other photos
Quote munchkin 13-9-2018 05:13 PM
Yes tak cantik sesangat makeup tu. Elok lagi mu malaysia mari
Quote RooneyMara 13-9-2018 05:18 PM
Tak buruk pun, cuma different from yg kita dah biasa tengok. More edgy. Biasa faz suka makeup sweet n girly, sometimes natural.
Quote awanearisu 13-9-2018 05:19 PM
Kelihatan seperti faz tergosok sedikit di bahagian bawah mata sebelah kiri. Jadi nampak tak seimbang. Tapi gambar jarak dekat cantik pula.
Quote Cicisweets 13-9-2018 05:24 PM
Terserlah kekertuan

Lihat semua komen(284)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050806s Gzip On
To Top