Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

'Aliff Syukri Sentap Dengan Anak Kandung? Siapa Nak Hormat Kalau Kawan Dengan Bapuk!'

Oleh: Ain|13-9-2018 12:56 PM |Dilihat:11718| Komen: 127
Antara perkara paling tidak disukai orang ramai adalah apabila diri dibanding-bandingkan dengan orang lain, apatah lagi anak angkat yang dibezakan dengan anak kandung.

Dan itulah yang dilakukan jutawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri di laman Instagramnya.



Dalam satu kemas kini terbarunya semalam, Aliff memuat naik sebuah gambar bersama salah seorang anak angkatnya dengan menulis kapsyen yang membuat orang ramai berasa sakit hati terhadapnya.


Anak kandung sendiri tak reti hargai ibu bapa



Usahawan kosmetik yang sering mencetuskan kemarahan orang ramai dengan status-status bangga dirinya kali ini tidak terkecuali daripada membuat pengikutnya berasa kesal dan terkilan dengan sikapnya.

Selain bimbang anak-anaknya berkecil hati dengan tindakannya itu, mereka turut meluahkan perasaan meluat terhadap Aliff yang dilihat semakin terdesak meraih publisiti.


Kaya tapi miskin jiwa!

"Anak-anak kecil lagi. Apa perasaan mereka bila baca posting ini nanti? Langsung tak reti bersyukur!" komen netizen.



Malah, ramai juga yang tertnya-tanya punca Aliff mengeluarkan kenyataan sedemikian.


Kenapa sentap sangat dengan anak

Namun, mereka menempelak Aliff yang mahukan anaknya sempurna di mata sedangkan perangainya sendiri tidak semenggah mana.

"Ferrari dah terbakar sebiji, nak tunggu istana terbakar baru nak insaf kot," sindir netizen.


Kredit foto: IG Aliff Syukri

Tak dinafikan kadang kala ibu bapa tidak menang tangan mendidik dan melayan anak-anak hingga ada kalanya terasa hati apabila anak tidak menjadi seperti diharapkan.

Namun, itu bukan alasan untuk meletakkan kesalahan sepenuhnya pada anak kerana sikap anak bergantung pada didikan ibu bapa. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
3
Komen: 127
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Annehamid 20-9-2018 12:37 AM
Pelik tgk diaorang ni. Explore aku kat ig pulak semedang ada diaorang sbb kengkawan like si tok alip ni. Paling teringat time vid marah bibik utk promo ubat gigi. Nampak si datin pun buat muka. Sorry the whole family is propa

Lain-lain Komen

Quote missDollie 13-9-2018 01:00 PM
Penyucian dah bermula ke ni?
Quote famri7 13-9-2018 01:09 PM
Sesi cuci burit dengan clorox ke sis.
Quote supernaturalee 13-9-2018 01:09 PM
giiiigih duk up story sheols ni
xmembina langsung




Quote nooriesz 13-9-2018 01:13 PM
benak sgt dgn anak pun nk sentap..
Quote weezerfan 13-9-2018 01:27 PM
Nnti anak2 kau dh besar dihumbannya kau pegi rumah org tua. Baru pdn ngan muka kau.. Tau nk mengeluh jaaa
Quote multinicky 13-9-2018 01:28 PM
anak ko kecik lagi alip fonen hoiii..sah2 klu ko behave elok je anak ko tu.. bukan main busy ko dok merperkasakan transgender lgbtqxyz smp ke indon sane.. sah2 anak ko pon kene tempias jgk..plg kurang pon kene ejek dkt sekolah.. kesian ok  dkt anak ko klu kene ejek sebab perangai fonen pprt lorong ko tu
Quote nisako 13-9-2018 01:28 PM
dia ni mmg suka attention ..
Quote dewi_rina 13-9-2018 01:31 PM
Sbb anak ko tengok bapak dia macam beruk terkinja-kinja dengan pondan

Buat malu je.. anak2 mengaji,bapak sibuk menggelenyar
Quote prettyuglybabe 13-9-2018 01:38 PM
anak angkat ko pun kecik lagi..
mana ko tau esok-esok dia layan ko elok ke tak..
nak anak layan kita elok, kita kena la layan dan sayang anak elok..
Quote laksmanabentan 13-9-2018 01:48 PM
sengal... tak reti bersyukur...
org lain bertahun2 tak dapat anak, takde pulak nak mengeluh apa2...
dia dapat anak mula nak banding2 kan...
sejenis manusia yg tak reti bersyukur...

dia ni jenis tahu nak cari publisiti jer..
suka menunjuk2... mmg ler ko kata nak beri inspirasi kat orang lain
tapi tak perlu la setiap jam... setiap hari...
naik meluat org tgk...
org lain ada agk kaya raya tapi takde la over mcm ko nih...
ko segala mak nenek nak beritahu... segala mak nenek nak tunjuk... segala mak nenek nak sebut harga...

Quote DennisTrillo 13-9-2018 01:48 PM
Spesis bapokk nih mmg kaki sentap...
Quote gummygummy 13-9-2018 01:49 PM
anaknya nak perfect, disuruhnya itu ini. tapi bapak tkde langsung nak ke arah macam kehendak terhadap anaknya.
Quote sarukhan 13-9-2018 01:50 PM
Nampak sgt anak2 angkat dia tu prop semata.
Quote innocentsangat 13-9-2018 01:51 PM
Stop la membiak. Omg
Quote mieymiey 13-9-2018 01:52 PM
Anak tu confirm kena kutuk kat sekolah.
Bertabahlah ada bapa gila perhatian macam tok ponen ni.
Quote boboiyot 13-9-2018 01:55 PM
Anak2 tu bukan invesment tok lip.....
Quote abangadek 13-9-2018 01:57 PM
dulu i suka la jugak sbb dia kaya.. menunjuk pun i takde hal.. lepas bobo dimana ni tah la.. rasa mcm baik kau mati je setan
Quote inspektoremos21 13-9-2018 02:06 PM
Aliff ni memang perangai menurun mak dia kan?? Senang cerita perangai anak2 rozita ibrahim tu banyak menurun drpd dia. Yatie tu perangai mcm aliff ni jgk tapi pandai cover, pandai sikit mengclassy & meng-urban-kan diri. Yang aliff mmg nmpk kg dot com. Anak rozita yg bongsu umur 7 ke 8 tahun tu dah nmpk jelas ikut perangai rozita. Perangai kabut, tantrum, garang, kuat drama mmg nmpk dgn jelas dah
Quote buapakperut 13-9-2018 02:07 PM
cakap tu satu doa toklip oii, ale salahnya ko simpan sikit kebodohan ko tu.

Lihat semua komen(127)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.807179s Gzip On
To Top