CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Konon-Konon Sweet,"-Sebab Cheap Dates Macam Inilah , Ramai Kena Tangkap Khalwat

13-9-2018 11:28 AM| Diterbitkan: Cari-Aimi| Dilihat: 10260| Komen: 41|Original author: Oleh: Aimi

Description: Boleh dikatakan kebanyakan anak muda, tak kira yang masih bersekolah mahu pun di universiti, masing-masing mempunyai pasangan bercinta.
Boleh dikatakan kebanyakan anak muda, tak kira yang masih bersekolah mahu pun di universiti, masing-masing mempunyai pasangan bercinta.

Macam-macamlah perkara suka duka dalam perhubungan dan di Twitter, seorang gadis ada meluahkan pendapatnya tentang perkara ini.


Katanya, temujanji yang terbaik bukanlah bermaksud pergi ke tempat-tempat mewah, sebaliknya ia cuma melibatkan perbelanjaan yang murah sahaja.


Status tersebut mendapat perhatian dari ramai netizen dan macam biasa pastinya ada yang bersetuju dan sebaliknya.

Salah satu yang tidak bersetuju adalah seorang pengguna dikenali sebagai Acaii Jawe. 

Status tersebut seolah-olah menggalakkan lebih ramai anak muda keluar dan berdua-duaan dalam kereta.



Tak berhenti di situ, pendapat Acaii Jawe itu dibidas kembali oleh beberapa netizen.


Tak kurang juga yang datang mencelah dan bergurau dengan bertanya kalau-kalau ketika perbicaraan nanti ada makanan disediakan atau tidak.


Apa pun terpulang kepada masing-masing untuk menilai. Cheap dates seperti yang diperkatakan tidak salah pun kalau masing-masing pandai menjaga batas pergaulan.

Yang selalu menjadi masalah adalah bila anak-anak muda kita ini yang selalu hanyut dalam lautan nafsu. Tak begitu? -CARI
17

Bagus
38

Marah
32

Terkejut
12

Sedih
29

Lawak
20

Bosan

Friends Rank (148 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote matkpop 13-9-2018 11:34 AM
dating tempat terbuka aja la dik.
Quote MadameOnion 13-9-2018 12:13 PM
apa ke bodo nak dating dlm keta? dok la luaq keta kat taman permainan ka, tepi longkang ka pun cheap jugak..dok dalam keta satgi keta beringgut tu hang tengah karaoke microphone bf hang la kan..bodo punya pompuan
Quote buapakperut 13-9-2018 12:20 PM
ye yerr je ko cheap date. jap lagi tik tok ondeklokdlm tu berenjut kete
Quote skystrike 13-9-2018 12:32 PM
mula2 cheap date....pastu masuk la dalam tumblr....
Quote kurga 13-9-2018 12:33 PM
dekat tasik s.alam tu da bersepah..relax je beromen depan org ramai.. kira konon nye dorang da kawin.. tp mana ade org da kawin sangap nak romen kat tepi tasik..ye dak?
Quote nishikido 13-9-2018 12:47 PM
Cheap dates dalam kereta pastu makan mekdi?bodohnya ko dekk..tak malu ke tulis benda bodoh dalam Twitter,acah2 bagi tips bijak padahal tepuk dahi sangat statement ko..

Ni akak ajar camna nak cheap dates..lepak mamak.makan berdua tak sampai 10rggit,tempat open.lepak dari siang ke malam tak sapa halang.elak maksiat lagi..boleh tengok TV plus free WiFi.hihihi
Quote umbut 13-9-2018 12:55 PM
Bbnu punya mangkuk.. pencegah maksiat aim kereta yg dok tempat gelap2 tu ngan hotel budget dik oooii.. kau yakin ke boyfriend kau x ringan2..

Gi ler lepak restoran,cafe. X pun panggung wayang.. haha
Quote Xixie 13-9-2018 01:29 PM
matkpop replied at 13-9-2018 11:34 AM
dating tempat terbuka aja la dik.

hehhehehhe rtau jua ke ratu heeee
Quote Xixie 13-9-2018 01:29 PM
hehhehehhehehehehhe serius suka
Quote chicozinn 13-9-2018 02:22 PM
bodo la hai dating dlm kete..xsempit ke chuollss?budak yg tweet ni pon lagi terserlah kebodohan dia siap bgi kronologi spnjang dating..lol
Quote makton 13-9-2018 02:34 PM
halahhh kete pun loan bulan2 boipren hang tak lepas bayar dekkkk..
mohon bersweet2 di taman permainan je lah. boleh main jongkang jongkit for free..
Quote hotmak 13-9-2018 02:40 PM
bila ditegur menganjing, padahal org tu ckp benda betul kot, asal nak lepak dlm keta, beli mekdi duduk lah dlm mekdi tu sampai kena halau, pun cheap date jgk

alasan cheap date dlm keta, agak senang nak romen apa
Quote Meiizu 13-9-2018 03:11 PM
bobo di mana
bobo di mana

BODO DI MANA

bobo nyerrr ko dik
ko budget tips ko dapat berjuta share
haaa amik
wat malu jaaa
Quote CardiGans85 13-9-2018 03:58 PM
Dulu paling aku tak suka dating dalam kereta. Sebab seriau la..takut macam2 jadi sama izin atau tanpa izin. Paling selamat,masing2 naik kenderaan sendiri dan jumpa kat restaurant or mana2 tempat public.
Quote Teru2Bozu 13-9-2018 04:19 PM
Bongok tahap 999. date dalam kereta? dah la sempit. berkuap. takkan nak running engine je sebab nak sejuk air-cond. bila sempit, mula la tersentuh itu ini. mula tak sengaja, pastu sengaja-ngajaan. haa..pastu melarat. pastu risiko kena tangkap khalwat. ya Alloh.. bodo betul.
Quote dewi 13-9-2018 04:19 PM
alang2 beli mekdi makan je kat restoran tu .. nak balik masuk la kete.

jgn menyempitkan kawasan parking yg dah sedia limited tu
Quote mieymiey 13-9-2018 04:22 PM
BBNU cenggitu la. Padahal dalam hati meroyan nak bf buat surprise bawa limo, belon 100 bijik, bunga ros 100 kuntum. Eleh
Quote whadda 13-9-2018 04:43 PM
nak tengok berkesan ke tak cheap date ko ni nanti jangan lupa tunjukkan ayat2 nasihat ni kat anak2 ko ni nanti ye dek..
Quote shernazz 13-9-2018 06:20 PM
Weols berkarok dlm.kete.time.jammed aje...
Paling best lagu samson..kenangan.terindah..
Pastu lepaking kat.memana.cafe sambil bertentang mata...xpon nak cheap.cheap...pegi.aje joging..hahahahah

Lihat semua komen(41)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 08:37 AM GMT+8 , Processed in 0.082247 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top