CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Lemas Dalam Lautan Makanan Penuh Keju, Serbu Restoran Cheese Banjir Di Desa Pandan

13-9-2018 12:05 PM| Diterbitkan: Cari-Nora| Dilihat: 7425| Komen: 16|Original author: Oleh: Diba S.

Description: Jika anda penggemar keju, kemungkinan besar anda sudah pun mengetahui perihal Restoran Cheese Banjir yang terletak di Desa Pandan, Kuala Lumpur ini.

Jika anda penggemar keju, kemungkinan besar anda dah tahu tentang Restoran Cheese Banjir yang terletak di Desa Pandan, Kuala Lumpur ini. 

Pada mulanya ia mula tular kerana menghidangkan minuman Cheese Durian Milo Kaw. 

Foto:funntaste.com
Kalau nak tahu sebenarnya ada banyak menu yang ditawarkan di sini dan paling syok ia menggunakan keju yang melimpah ruah.

Antaranya piza daging yang diberi nama Beef Meatza. 


Foto:funntaste.com
Jika piza biasa menggunakan doh sebagai asasnya, restoran ini menggunakan daging lembu 100% sebagai pengganti doh. Anda juga boleh memilih daging kambing sebagai asas. 

Foto:funntaste.com
Menggunakan keju mozzarella, anda boleh lihat sendiri jumlah keju, daging dan topping yang digunakan dalam pembuatan piza ini. 

Kedua-dua penggemar piza dan keju memang wajib pilih menu ini! 

Foto:funntaste.com
Sebagai pencuci mulut pula anda boleh memesan Pulut Durian Tergolek yang sesuai dikongsi sehingga 4 orang. 

Ia mengandungi pulut, dua skop aiskrim vanilla, 12 biji durian daripada baka D24, coklat cair dan juga santan. 

Foto:funntaste.com
Tak dapat digambarkan betapa 'berdosanya' anda kepada diet anda jika memilih manisan ini tapi memang tak akan menyesal!

Ada banyak lagi menu yang ditawarkan di sini seperti yang kami lampirkan di dalam gambar. 

Foto:funntaste.com
Tengok gambar sahaja mesti dah tak sabar-sabar nak ke Desa Pandan. Tapi tak salah kalau tak sabar, pergi sahaja ajak kawan-kawan dan keluarga okay!

Cheese Banjir
Lot 19, G-Village, Jalan 1.76, Desa Pandan
Kuala Lumpur
Waktu operasi: 10 pagi - 10.30 malam, setiap hari -CARI
35

Bagus
22

Marah
32

Terkejut
22

Sedih
33

Lawak
33

Bosan

Friends Rank (177 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote abangadek 13-9-2018 02:24 PM
ya hampunnnnnn pasta dgn sutun tu i wantttttt
Quote chicozinn 13-9-2018 02:31 PM
sotong tu cm mngiurkan..tapi tang air durian milo cheese tu cm muak je..
Quote beeeee 13-9-2018 04:23 PM
ya tohannnn dap nyeeeee
Quote amyza 13-9-2018 04:38 PM
Dah pergi makan lamb chop rm40, chicken chop rm35. Portion dia besar. Sedap.
Quote intan_smsb 13-9-2018 05:04 PM
yahampunnnnnnnnnn nak pegi la
mintak2 aku gemuk dlm 1 malam
Quote salmon-suki 13-9-2018 07:44 PM
amyza: Dah pergi makan lamb chop rm40, chicken chop rm35. Portion dia besar. Sedap.

berbaloi ke x sis mkn kt sana?
Quote Foxey 17-9-2018 02:07 PM
Nak try dessert dia je sebab nampak dap ngat. Sapa nak temankan?
Quote KuewTeuwKungFu 19-9-2018 06:40 AM
Sedappyerrrr...tngk gmbr pom tliur nie...
Quote mizzmimi 19-9-2018 10:05 AM
tersumbat arteri aku tengok pic.. huiiii..
Quote krustykrab 19-9-2018 03:02 PM
aku suka mkn cheese tp kalau dah gini punya byk, naik kembang pulak tekak
Quote Daintymerry19 20-9-2018 02:47 PM
Bestnye cheese mcam ni
Quote supikan 25-9-2018 10:36 PM
Cheese durian milo??? Biar betik
Quote Juju89 3-3-2019 05:03 PM
sedapnya menarik ni kena cuba.
Quote shi_jewel 11-3-2019 10:34 AM
makan lepas tu tidur...esok dah masuk ke bilik 7 kaki tinggi.
Quote onexox97 16-3-2019 11:05 PM
Sedap gilaaa
Quote AppleJack 22-3-2019 02:37 AM
dapnyehhhhh alhamdulillah

Lihat semua komen(16)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-7-2022 12:27 PM GMT+8 , Processed in 0.107108 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top