CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Salah Anggap Durian Sebagai Nangka, Chef Selebriti 'Dibahan' Netizen

12-9-2018 05:56 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 5259| Komen: 27

Description: Memetik laporan Siakapkeli, baru-baru ini seorang lagi chef selebriti terkenal dunia, Martha Stewart mengalami kekeliruan antara buah durian dengan buah nangka.
April lalu, hidangan tradisional nasi lemak dengan rendang ayam yang disediakan oleh peserta MasterChef UK, Zaleha Kadir Olpin gagal memasuki ke peringkat suku akhir setelah dikritik kulit ayam tidak rangup oleh dua juri yang dikenali Greg A.Wallace dan John Torode.


Dilaporkan isu rendang crispy menjadi topik hangat seluruh dunia khususnya di rantau Asean yang rata-ratanya mengecam kedua-dua juru tidak peka dengan masakan tradisional orang Nusantara tersebut.

Memetik laporan Siakapkeli, baru-baru ini seorang lagi chef selebriti terkenal dunia, Martha Stewart mengalami kekeliruan antara buah durian dengan buah nangka.


Kredit foto: siakapkeli.my

Difahamkan kekeliruan itu timbul apabila dalam artikel tulisannya yang mengenai buah nangka, namun penghias gambar utama artikel itu yang diletaknya adalah buah durian dengan tajuk yang tertera berbunyi : “Here’s Exactly How To Use Jackfruit”.


Namun demikian, setelah mendapat kecaman netizen, gambar berkenaan telah diturunkan dan artikel tersebut dibiarkan tanpa penghias gambar.- CARI



8

Bagus
11

Marah
10

Terkejut
14

Sedih
22

Lawak
12

Bosan

Friends Rank (77 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote KILL_NANCY 12-9-2018 06:51 PM
agaknya masa tulis artikel tu terkenang peristiwa bankrap dulu.betul tak martha?
Quote samasam90 12-9-2018 06:54 PM
So memang papa kedana ka martha stewart ne sampai takde editor, atau assistant, lepas tulis artikel, proofread sendiri, upload sendiri?
Quote meisapoya 12-9-2018 07:46 PM
Rupa dia lain naaa... kalau konfius nangka & cempedak ok la lagi...
Quote cahaya_almas 12-9-2018 08:19 PM
samasam90 replied at 12-9-2018 06:54 PM
So memang papa kedana ka martha stewart ne sampai takde editor, atau assistant, lepas tulis artikel, ...

Nape dia papa kedana u...
Quote salmon-suki 12-9-2018 08:36 PM
Wahahaha..martha steward xreti beza durian ngn nangka??now i'm doubting her qualification in judging the Chopped series...walhal dlm chopped tu byk weird and rare ingredients kot..alahaiiii~
Quote samasam90 12-9-2018 08:44 PM
cahaya_almas replied at 12-9-2018 12:19 PM
Nape dia papa kedana u...

Bukan ke dulu2 dia ada skandal tax ke apa tu sampai bankrap...
Quote sinalegna 12-9-2018 08:59 PM
Why, Martha.. why???
Quote noell 12-9-2018 09:16 PM

dia tak mau bayaq tax la jenis tamak haloba kan merasa masuk penjara

ramai artis americano nun lari tax pi dok monaco negara free tax


Quote dani-rox 12-9-2018 09:21 PM
whaddya ekspek makcik stone nih... dulu gigeh tweet gambar makanan yg kekunun sedap, sekali mcm muntah dan cirit kucen pon ada.
Quote faraway1 12-9-2018 09:27 PM
kenapa tak google dulu sebelum buat artikel hahaha
Quote borrow 12-9-2018 09:49 PM
"The editors of Strive" . Bukan sheols yg tulis kowt. Ada pekerja2 handle website nih.

Biasa "chempedak jd nangka". Now "Nangka jd doyan"   .

Quote sharlenetexas 12-9-2018 09:55 PM
Persamaan durian dan nangka - kandungan potassium yg tinggi.
Quote jazaa100 12-9-2018 09:58 PM
KILL_NANCY replied at 12-9-2018 06:51 PM
agaknya masa tulis artikel tu terkenang peristiwa bankrap dulu.betul tak martha?

Dia pernah bankrap ke?....
Pasal apa ek....
Quote pyropura 12-9-2018 09:59 PM
Martha ni kan penah datang Msia, for sure dia dah try durian tasting
Quote cahaya_almas 12-9-2018 10:31 PM
samasam90 replied at 12-9-2018 08:44 PM
Bukan ke dulu2 dia ada skandal tax ke apa tu sampai bankrap...

Oo gitu kisah nya..igt dia aman2 je masak..haha
Quote cahaya_almas 12-9-2018 10:32 PM
noell replied at 12-9-2018 09:16 PM
dia tak mau bayaq tax la jenis tamak haloba kan merasa masuk penjara

ramai artis americano ...

Owww ala org.kaya kt.ngra kita jgk kan..haha..
Quote Xixie 12-9-2018 10:34 PM
martha steward ni bekas banduan.
Quote Xixie 12-9-2018 10:35 PM
try again lah ........................................................xde show now ke
Quote Xixie 12-9-2018 10:35 PM
omputih bukan smeua bijak kannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn terbukti

Lihat semua komen(27)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-12-2021 04:37 AM GMT+8 , Processed in 0.081682 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top