CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

'Manusia Macam Awal Ashaari Boleh Sesat Di Bumi Islam' Disebabkan Kapsyen Ini?

12-9-2018 04:49 PM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 21973| Komen: 125|Original author: Oleh: Ain

Description: Walaupun sudah 17 tahun berlalu, tiada siapa dapat melupakan peristiwa serangan ke atas menara World Trade Center (WTC) atau lebih dikenal sebagai serangan 9/11 (Nine Eleven).
Walaupun sudah 17 tahun berlalu, tiada siapa dapat melupakan peristiwa serangan ke atas menara World Trade Center (WTC) atau lebih dikenal sebagai serangan 9/11 (Nine Eleven).



Kredit foto: ABC News

Tanggal 11 September adalah tarikh warga Amerika Syarikat (AS) mengenang kembali serangan dilakukan kumpulan militan Al Qaeda yang meragut hampir 3,000 nyawa itu.

Tragedi berkenaan turut mendapat perhatian seluruh dunia, namun apa yang mengejutkan adalah gambar dan kapsyen yang dimuat naik pelakon dan pengacara Awal Ashaari menerusi Instagramnya. 



Gambar acara ???Moment Of Silence??? atau bertafakur sejenak sempena memperingati peristiwa sedih itu disertakan dengan kapsyen yang membuat orang ramai tersalah tafsir akan maksud ingin disampaikan Awal.

"Saya tidak percaya, 17 tahun sudah berlalu sejak peristiwa 11 September itu," tulisnya disertakan dengan hashtag #godblessamerica.



Ramai pengikut dan peminatnya menganggap Awal mengkhianati agama dengan memberi sokongan kepada negara yang telah banyak menyumbang kepada kematian saudara Islam.


Manusia macam Awal boleh sesat di bumi Islam



Namun, kecaman mereka ditempelak segelintir pengikut lain yang menganggap posting Awal itu dibuat atas dasar kemanusiaan.


Dekat Amerika pun ramai orang Muslim


Kredit foto: IG Awal Ashaari

Mungkin hashtag #godblessamerica kurang sesuai digunakan, tetapi cuba lihat dari sudut positif apa yang cuba disampaikannya. Mungkin mesej itu cuba disampaikan kepada Muslim di sana dan semua yang tidak bersalah dan terkesan akibat tragedi berkenaan. - CARI
7

Bagus
19

Marah
9

Terkejut
17

Sedih
19

Lawak
11

Bosan

Friends Rank (82 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Themilo 12-9-2018 04:59 PM
eh bukan ke aritu pondan ni dah disable comment kat IG dia? gigih enable balik bakpe? dah kena kecam, nangis tepi bucu katil, hempas telefon, tekup muka kat bantal..
Quote sarahmirza 12-9-2018 05:07 PM
Gambar pun tak tutup aurat...
Biar la dia fefeling kokesen kononnya..
Quote cicicumel 12-9-2018 05:11 PM
hidung kembang jua
Quote zameyla 12-9-2018 05:12 PM
17 Tahun dah nooo, satnya rasa..
Quote kibodwatriuh 12-9-2018 05:15 PM
Motif? Apa salahnya Awal kat sini?
Quote bambimbom 12-9-2018 05:16 PM
awalina jadi batak retis ke kat new york tu.. gigih nau nak berpaparazi.. dah mcm manusia jakun.. kat Malaysia kemain acah2 big star..

amek video anna wintour pun dr blkg dgn caption pondannye.. power couple yg g sorang tu pun siap bergambar sebelah tau awalina..
Quote CupuCupu 12-9-2018 05:18 PM
Dia gi teman scha je kn....dia pya pic upload kat ig,kalah scha..kalah fazura.
Quote sinalegna 12-9-2018 05:26 PM
Lah ingatkan apanye tadi.. boh caption tu pun nak sentap
Quote Redhead 12-9-2018 05:44 PM
Edited by Redhead at 12-9-2018 05:48 PM
bambimbom replied at 12-9-2018 05:16 PM
awalina jadi batak retis ke kat new york tu.. gigih nau nak berpaparazi.. dah mcm manusia jakun.. ka ...


Batak teruk kan dia ni? Aku bdekak je tgk dia punya batak mmg dah takde job ke apa sibuk ngekor bini tgk fashion show tp duduk luar pagar? Anna tu sekurang nya sudi jugak nak bgmbr dgn artis sorg lg tu smpai dia ni laki bini sibuk igs retis2 Hollywood tak sudah? Duhhh..
Quote abangadek 12-9-2018 06:23 PM
lara muka bapaknya, aku pikir rupa omaknya
Quote rayray28 12-9-2018 06:35 PM
CupuCupu replied at 12-9-2018 05:18 PM
Dia gi teman scha je kn....dia pya pic upload kat ig,kalah scha..kalah fazura.

Woww scha pergi under apa plak?
Quote unguaurora 12-9-2018 10:52 PM
abangadek replied at 12-9-2018 06:23 PM
lara muka bapaknya, aku pikir rupa omaknya

Kan... sengihan anak beranak sama je.. creepy
Quote Xixie 12-9-2018 10:53 PM
bulan depan aku ke  LA

boring weiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Quote kiah_mai_pulak 12-9-2018 10:54 PM
Dorang 1 family dh mmg sesat n terpesong jauhh dh pun kan? Yyyy botherr??????
Quote malaysiaku123 12-9-2018 11:01 PM
Scha pn upload pic bj yg nmpk salib tuk 1st pic..agak2 la wey..tahla org Urban ni.pyhh
Quote slyfynx 12-9-2018 11:05 PM
Aku x rase die nk hormat mangsa 9/11 tu yg org kecam.
Org kecam pasal #godblessamerica tu.
Ntah la, malas sebenarnye nk famouskan balik org2 bodoh ni
Quote sofiazara 12-9-2018 11:05 PM
kembang lobang idong dpt pi nuyok
Quote karamell 12-9-2018 11:17 PM
Dulu orang kenal Awal as pengacara Melodi. Sejak dia berenti kat Melodi tu, apa kerjaya dia sekarang selain meroyan di IG? Heheee

Quote aechae 12-9-2018 11:29 PM
karamell replied at 12-9-2018 11:17 PM
Dulu orang kenal Awal as pengacara Melodi. Sejak dia berenti kat Melodi tu, apa kerjaya dia sekarang ...

Duta secret recipe...

Lihat semua komen(125)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

22-5-2022 10:15 AM GMT+8 , Processed in 3.599632 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top