CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Anwar Ibrahim Sah Bertanding Kerusi Port Dickson

12-9-2018 03:16 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 13813| Komen: 188

Description: Presiden PKR itu sah akan bertanding di Parlimen Port Dickson selepas penyandang kerusi tersebut, Datuk Danyal Balagopal Abdullah meletak jawatan berkuat kuasa serta-merta.

Sejak kebelakangan ini, pelbagai spekulasi disebarkan berhubung kawasan yang bakal Datuk Seri Anwar Ibrahim bertanding untuk membolehkan beliau memasuki Parlimen untuk penggal yang akan datang ini iaitu bulan Oktober. 


Kredit foto: carian internet

Memetik laporan Harian Metro, Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu sah akan bertanding di Parlimen Port Dickson selepas penyandang kerusi tersebut, Datuk Danyal Balagopal Abdullah meletak jawatan berkuat kuasa serta-merta.

Surat peletakan jawatan beliau telah diserahkan kepada Speaker Dewan Rakyat pagi tadi.

Danyal membuat pengumuman tersebut dalam satu sidang akhbar khas di ibu pejabat PKR di Petaling Jaya hari ini yang turut dihadiri Setiausaha Agung PKR, Datuk Saifuddin Nasution Ismail dan calon Timbalan Presiden PKR, Rafizi Ramli.



Kredit foto: Berita Harian

Sementara itu, Saifuddin Nasution berkata, kawasan Parlimen berkenaan dipilih setelah dimaklumkan dan dipersetujui oleh rakan-rakan dalam Pakatan Harapan.

Parlimen Port Dickson dimenangi Danyal Balagopal pada Pilihan Raya Umum Ke-14 lalu dengan majoriti 17,110 undi.- CARI


15

Bagus
26

Marah
19

Terkejut
22

Sedih
17

Lawak
13

Bosan

Friends Rank (112 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote hadibah 12-9-2018 02:10 PM
sukarela???

hahaha

takkan tarak saguhati kutt

sekurang2nya gaji ahli parlimen termasuk allowance 5 tahun kena la masuk kira



Quote creep_bite 12-9-2018 02:12 PM
Drama Bung Nuwar...
Quote af_mania 12-9-2018 02:14 PM
Tak sabar nak tengok DSAI jadi PM ke 8. Dah 20 tahun tunggu gitu.
Quote Mahathirina 12-9-2018 02:16 PM
af_mania replied at 12-9-2018 02:14 PM
Tak sabar nak tengok DSAI jadi PM ke 8. Dah 20 tahun tunggu gitu.

Sampai Abang Jamil mampos..
Quote Themilo 12-9-2018 02:16 PM
membazir duit rakyat je, nak kena buat pilihanraya lagi.. taik betul.. kalo ye tazzabar sangat, tunggu je la kerusi parlimen Langkawi, dengan Gelang Patah.. dengarnya, Pagoh pun sama gak tu..
Quote hadibah 12-9-2018 02:17 PM
campur gaji campur allowance campur pangkat campur kuasa campur kemudahan2 lain 5 tahun jadi ahli parlimen mau cecah 15juta rm

boddoh la kalau tak claim

Quote nisako 12-9-2018 02:25 PM
ape smpi port Dickson?
Quote zidane_ziege 12-9-2018 02:27 PM
Saya cadangkan umno ltk goblokman bertanding di situ
Quote xy_daen 12-9-2018 02:41 PM
Tetiba kalah...
Quote albedah 12-9-2018 02:46 PM
Bodoh la diorg ni. Hanya kerana nk memenuhi nafsu dan kehendak dan hajat seorang, yg 1 malaysia kene beban buat apa...? Tunggu setahun 2 x bley kaaaaaa...? Bodoh... Ko nengok la berapa kerat aje yg keluar mengundi kang....


Bodho
Quote SWORKS27 12-9-2018 02:51 PM
sesuai la anwat..port dick son......
ratib2...anwattt..anwarttttt.....
Quote GalileO 12-9-2018 02:54 PM
Kemaruk sangat nak jadi pm...hopefully Tun M tak serah senang 2x jawatan tu..
Quote xpdckelate 12-9-2018 03:00 PM
bang non pun tak menyabar,xnak tggu ahli parlimen meninggal dulu....errr,kalu kalah camne ek??pindah pi new zealand kot
Quote nuryakmal 12-9-2018 03:06 PM
tak berkenan la cara ni. orang tu dipilih oleh penduduk setempat dengan harapan utk bawak perubahan. tapi suka suki je lepas jawatan. semoga kalah. harap BN or bebas or pas masuk bertanding and menang. and we will see kawasan mana plk yang kena kosongan jawatan sebab dia ni
Quote hadibah 12-9-2018 03:08 PM
xpdckelate replied at 12-9-2018 03:00 PM
bang non pun tak menyabar,xnak tggu ahli parlimen meninggal dulu....errr,kalu kalah camne ek??pindah ...

mende la risau dia kalah
risau kalau dia menang la, pastu jadi tpm pastu jadi pm pastu malaysia ada pm pliwat pertama di asia tenggara dan asia tengah




Quote xpdckelate 12-9-2018 03:09 PM
hadibah replied at 12-9-2018 03:08 PM
mende la risau dia kalah
risau kalau dia menang la, pastu jadi tpm pastu jadi pm pastu malaysia a ...

bagus la,malaysia kan nak cipta sejarah,prrfhhhhh
Quote samasam90 12-9-2018 03:12 PM
Nak pilih tempat bertanding ala2 mcm vending machine... dah org tempat tu mengharapkan dia utk urus tadbir kawasan tu, senang2 je lepaskan... tak sabar betul.. setahun pun belum sampai lagi.. kalau kalah, padan muka.
Quote fossil 12-9-2018 03:14 PM
naper izzah or dr azizah tak letak jawatan n bagi anwar bertanding? itu lebih adil
Quote hadibah 12-9-2018 03:16 PM
fossil replied at 12-9-2018 03:14 PM
naper izzah or dr azizah tak letak jawatan n bagi anwar bertanding? itu lebih adil

sebab nahachai2 perlukan nurul dgn jijah dlm parlimen tuk selamatkan malaysia

kau aper tahu


Lihat semua komen(188)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-8-2022 03:37 PM GMT+8 , Processed in 0.092709 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top