CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

Penonton Munafik Kepanasan 'Disentuh Jin', Syamsul Yusof Nafi Gimik Filem...

12-9-2018 02:06 PM| Diterbitkan: Cari-Amiey| Dilihat: 5633| Komen: 17|Original author: Oleh: Amiey

Description: Hampir dua minggu ditayangkan di pawagam, filem Munafik 2 masih lagi mendapat sambutan hangat daripada orang ramai yang teruja mahu menonton filem yang bergenre seram dan menginsafkan ini.
Hampir dua minggu ditayangkan di pawagam, filem Munafik 2 masih lagi mendapat sambutan hangat daripada orang ramai yang teruja mahu menonton filem yang bergenre seram dan menginsafkan ini. 



Pelbagai reaksi diterima daripada orang ramai yang rata-rata berpuas hati selepas menonton filem ini. Namun, beberapa hari yang lalu seorang netizen telah berkongsi insiden yang mendebarkan dimana ada individu keluar sebelum tayangan dihabiskan dipercayai kerana 'kepanasan'.

Foto: Twitter

Netizen terbabit yang telah merakam video dan berkongsi mengenainya di akaun Twitter berkata, kejadian yang berlaku di Mesra Mall Kerteh Terengganu terjadi sebelum habis filem ditayangkan dimana individu terbabit yang dipercayai telah 'disentuh' oleh jin keluar dari pawagam dan meracau seolah-olah kepanasan. 



Video berdurasi 14 saat itu turut menarik perhatian pengarah filem itu sendiri, Syamsul yang menafikan yang ianya merupakan gimik yang dirancang olehnya atau Skop Production. 

Foto : The Star

Ini bukan gimik dari saya atau Skop Production..

Foto : Twitter

Jawapan balas dari Syamsul itu juga telah mendapat pelbagai reaksi yang kebanyakannya percaya dengan dakwaan Syamsul. 

Bacaan Ruqyah dalam filem Munafik 2 buat ramai yang kepanasan.

Foto: Twitter

Malah, ada yang turut berkongsi pengalaman sendiri yang gelisah sepanjang menonton filem tersebut.

Foto: Twitter

Memang kuat penangan filem Munafik 2 ni, kan? Tahniah kami ucapkan kepada Syamsul Yusof dan warga kerja Skop Production. Siapa yang sudah tonton filem Munafik 2? Jom kongsikan pendapat dan pengalaman anda dengan kami. -CARI 
18

Bagus
9

Marah
22

Terkejut
8

Sedih
17

Lawak
22

Bosan

Friends Rank (96 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote gummygummy 12-9-2018 02:34 PM
scary. mana yang pans2 tu p la berubat
Quote ira_229 12-9-2018 02:39 PM
mmg betul...klu siapa yg rasa badan ada pendamping better jgn tengok sebab dia banyak bacaan rukya...kawan i dia kata dia rasa perut dia mengelodak..n nafas sesak part ustaz tu baca rukya...sampai beberapa hari...tak tau lah ada berkaitan ke tak?
Quote matkpop 12-9-2018 02:51 PM
sambil tengok sambil scan badan
Quote precious_chicas 12-9-2018 02:52 PM
pernah ada satu kali masa I hadir dalam satu majlis ceramah ustaz syarkhan pasal saka bagai nilah. Then sekali tu dia baca ayat ruqyah...tetiba ada sorang makcik yg tgh duduk dalam ramai2 tu jadi mcm sewel semacam. Ustaz syarkhan buat tak tahu je sampailah makcik tu pengsan.
Quote shania88 12-9-2018 02:57 PM
ira_229 replied at 12-9-2018 02:39 PM
mmg betul...klu siapa yg rasa badan ada pendamping better jgn tengok sebab dia banyak bacaan rukya.. ...

totally agree
my aunt balik je tgok movie ni
badan sakit2
Quote aijinmisaki 12-9-2018 03:06 PM
Merepek jah
Quote CardiGans85 12-9-2018 03:17 PM
Bagus lah kalau dapat scan. Sekurang2nya tahu ada benda yang menumpang.
Quote dinopower2 12-9-2018 03:33 PM
aijinmisaki replied at 12-9-2018 03:06 PM
Merepek jah

apa plak merepek.. cer tgk ceramah ustaz takleh pasang ayah rukyah dlm kereta klau tahu mmg ade benda dlm bdn.... kat tgh drive terpekik terlolong....

Quote lonely_surina 12-9-2018 03:36 PM
aloh laa..
rukyah tu kalo dipasang berTERusan dari surah alfatihah hingga an-nas baru royanan kepanasan jin2 dalam salur darah tus..
stakat pasang dalam kereta or amik sikit2 xde nyer efek..

rukyah blh dikatakan perlindungan dari makhluk halus n penyakit..
Quote lonely_surina 12-9-2018 03:37 PM
ada 20 surah uolsss oiiii unt baca rukyah bg kepanasan jin2..
Quote MadameOnion 12-9-2018 03:38 PM
alhamdulillah jiwa i suci tanpa gangguan
Quote aijinmisaki 12-9-2018 03:39 PM
dinopower2 replied at 12-9-2018 03:33 PM
apa plak merepek.. cer tgk ceramah ustaz takleh pasang ayah rukyah dlm kereta klau tahu mmg ade be ...

Bodow punya uztaz.
Quote irwansuhadi 13-9-2018 02:52 PM
kiranya saka aku kuat gak la, sebab boleh gelak sepanjang cite tu.  Cakap arab memanjang.
#hazafiraun #hazakursiyun #hazamaktabun
Quote NazRysha 13-9-2018 02:54 PM
mebi dia ada saka
Quote red_velvet 13-9-2018 02:56 PM
Iols rasa meremang je sambil nak tergelak tengok bapak sakinah jadi  biru macam avatar
Quote sofiazara 13-9-2018 03:11 PM
irwansuhadi replied at 13-9-2018 02:52 PM
kiranya saka aku kuat gak la, sebab boleh gelak sepanjang cite tu.  Cakap arab memanjang.
#hazafira ...

#hazatalifisiyun
#hazaradiyun
#hazihimadrasah
Quote irwansuhadi 14-9-2018 04:20 PM
sofiazara replied at 13-9-2018 03:11 PM
#hazatalifisiyun
#hazaradiyun
#hazihimadrasah

#hazihihadiqatulhayawan
#hazamat'am

aduyai

Lihat semua komen(17)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-7-2022 03:51 PM GMT+8 , Processed in 0.080306 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top