CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Lunyai Dikecam Kerana Bobo Di Mana, Aliff Syukri Nak Nyanyi Lagu Nasyid Pula

12-9-2018 01:56 PM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 6257| Komen: 25|Original author: Oleh: Saiful

Description: Dah sampai lunyai rasanya Datuk Seri Aliff Syukri dikecam kerana lagu Bobo Dimana.
Dah sampai lunyai rasanya Datuk Seri Aliff Syukri dikecam kerana lagu Bobo Di Mana.

Mungkin disebabkan itu dia mahu beralih untuk menyanyikan lagu berbentuk kerohanian pula.


Dan menariknya, ramai netizen yang bersetuju dengannya.


"Sejujurnya, saya ada menerima tawaran menyanyikan lagu nasyid daripada beberapa orang komposer, tetapi masa itu hanya borak-borak kosong sahaja.

"Saya mungkin akan mempertimbangkan untuk menerima tawaran tersebut kerana semua lagu yang saya nyanyi asyik kena kecam sahaja.

"Saya harap anda semua tak kecam-kecam lagi, doakan yang terbaik untuk saya sebab manusia ini boleh berubah-ubah," katanya kepada mStar Online.



Bukan hanya Alif, isterinya Datin Seri Nur Shahida Mohd Rashid ada memuat naik rakaman menunjukkan Aliff mengadakan pertemuan dengan penyanyi dan komposer, Hafiz Hamidun.

"Kita suruh Aliff nyanyi sebab Hafiz Hamidun dah buat lagu, tinggal nak nyanyi sahaja. Insya-Allah kita akan pastikan dia nyanyi lagu nasyid.

"Dia memang tahu suara dia tak berapa nak sedap tapi sebab suka nak jadi artis, kita usahakanlah dia jadi artis nasyid. Siapa sokong?" tulisnya.


Okaylah tu Datuk Seri, kami tunggu. Ramai tak sabar nak dengar rasanya. -CARI
8

Bagus
10

Marah
13

Terkejut
16

Sedih
14

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (71 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Rhyno 12-9-2018 02:17 PM
buat lagu duet la ajak Syahida tu nyanyi sekali. jgn dilupakan Setazah Abby Abadi dan Caprice utk join....
Quote Themilo 12-9-2018 02:17 PM
ok la tu.. tone down sikit, biar sesuai dengan imej muslimah bini kau tu.. ni tak habih-habih nak memondan je..
Quote chicozinn 12-9-2018 02:29 PM
meollss rasa bini dia pn cam propa gak..lepas bersalin ni cam kuat merempan..
Quote buapakperut 12-9-2018 02:36 PM
at least heols berterus terang niat nyanyi nasyid, bukan jari hipokrit, mulut maki hamun pastu bajet2 suchi mulalah pakai khimar labuh cam khemah, gi umrah, pakai cincin tasbih,solat dalam kete.. pastu in denial tengah buat damage kuntrul
Quote gummiebear 12-9-2018 02:52 PM
Sukati toklip lah. Tapi lagi sedap kalau tak yah nyanyi terus
Quote Orgkgdukobesi 12-9-2018 03:10 PM
Lagu pop kena reject...lagu dangdut kena reject....abis kalo lagu nasyid ni kena reject dgn netizen tok alip nak nyanyi lagu death metal ka pulak?
Quote red_velvet 12-9-2018 03:32 PM
Lebih baik tak payah nyanyi langsong la..suara ko bukan best pun.. Hauk macam tercekik  spender
Quote MadameOnion 12-9-2018 03:39 PM
pondan ni hipokrit betui la
Quote MrsYaya 12-9-2018 03:55 PM
red_velvet: Lebih baik tak payah nyanyi langsong la..suara ko bukan best pun.. Hauk macam tercekik  spender
hahaahahahaha
Hauk terus
Quote BoLapciOus 12-9-2018 04:05 PM
Ok kasi can..video jgn merapu2 puler nti
Quote Shayang 12-9-2018 04:09 PM
Hurmmm pastu berbondong2 la netizen sayang dia nih kan
Seperti dijangka kan
Quote giyomi 12-9-2018 05:06 PM
bukan tak berapa nak sedap tapi mmg tak sedap suara fondan dia tuk nyanyi...tlnglah jgn rosakkan lagu nasyid plak. baik diam jer, makcik2 kepam pprt kompem terima depa pas ni
Quote Megikari 12-9-2018 05:17 PM
Habis la semua bapok nak jadi penyanyi. Tapi kan, i masih boleh terima la lagi suara sajat dgn toklip ni walaupun cringe dengo diorang bila nyanyi live. Tapi semalam dengar sapie lias nyanyi kat ig dia, terus hilang kemurungan aku sbb dapat gelak bagai nak rak. Aku rasa anjing jiran aku melolong nampak hantu lagi sedap dari suara pondan in denial tu


Quote Dragonkings 13-9-2018 09:03 AM
Elokla tu.......jgn sombong dgn ujian kekayaan tu.....
Quote NazRysha 13-9-2018 09:38 AM
dia ni pondan ker
sapa pasangan dia nih
aku benci la dia ni laki bini
kuat propa
shahida tu lagi aku nyampah
Quote laksmanabentan 13-9-2018 10:14 AM
demi kelangsungan dia dalam business
sanggup dia buat apa aja....


Quote mieymiey 13-9-2018 10:24 AM
Ko buat la apa pun tok oiiiiii, kalau perangai tetap tak semengah selayaknya la dikecam.
Quote Mizlyn 13-9-2018 11:27 AM
mastikah perlu nyanyi? buat benda lain lah

Lihat semua komen(25)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-11-2022 11:03 PM GMT+8 , Processed in 0.187809 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top