CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Sajat Bengang Ramai Tuduh Dia Guna 'Auto Tune' Untuk Suara Lunak Menggoda

12-9-2018 11:12 AM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 11614| Komen: 77|Original author: Oleh: Ain

Description: Isu lagu terbaru Datuk Seri Aliff Syukri dan Nur Sajat masih lagi menjadi topik hangat dibincangkan.
Isu lagu terbaru Datuk Seri Aliff Syukri dan Nur Sajat  masih lagi menjadi topik hangat dibincangkan.


Kredit foto: YouTube TV Terlajak Laris


Selain dikecam kerana liriknya yang membawa unsur lucah, suara mereka juga menerima kritikan hebat terutama suara Sajat yang dikatakan umpama mengepit halkum ketika menyanyi.

Malah, usahawan kosmetik itu juga dituduh menggunanakan 'auto tune' bagi melunakkan suaranya ketika menyanyikan lagu 'Bobo Di Mana'.

Sajat yang terkenal kuat melenting apabila menerima kritikan tampil membuat penjelasan berhubung perkara itu.




Katakan tidak untuk auto tune!

"Kau ingat suara aku ni guna auto tune ke untuk lebih lembut, sedap dan menggoda untuk lagu tu?

"Dah sah-sah itu suara asli aku!" katanya.

Sajat juga menyanyikan bahagiannya dalam lagu itu bagi membuktikan suaranya adalah asli.

"Kan sama tu! Hei, suara kita asli tau. (Suara) perempuan," tegasnya.

Penjelasan Sajat itu mendapat perhatian netizen yang dalam masa sama turut terhibur dengan usahanya membuktikan bahawa suaranya adalah suara wanita asli.



Malah, rata-rata netizen turut geli hati dengan cara sebutannya ketika menyebut 'auto tune'.


'Tune' pun tak reti nak sebut, ada hati mengaku suara sedap



Eh, sekejap! Celah mana dia menggunakan auto tune tu?


Kredit foto: IG/Twitter

Anda rasa, ada perbezaan tak kalau Sajat guna auto tune? - CARI
19

Bagus
25

Marah
12

Terkejut
17

Sedih
28

Lawak
21

Bosan

Friends Rank (122 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote greantea 12-9-2018 11:20 AM
asli konon. segarau2 suara pompuan, org tahu dia pompuan. dgr sore sajat automatik terbyg jantan
Quote sukacactus 12-9-2018 11:20 AM
Lunak menggoda la sgt
Rangkap pertama ko nyanyi pun rasa nak berdarah telinga dengar
Quote Themilo 12-9-2018 11:27 AM
suara macam mesin tebu, parau jek..
Quote lampu_liplap 12-9-2018 11:33 AM
Tak leh blah komen yg "pala bapak ko menggoda, suara mcm sliding door tersekat"..
gigil aku menahan ketawa kt opis ni....siooott je....
Quote OsHiN_hOnEy 12-9-2018 11:43 AM
lampu_liplap replied at 12-9-2018 11:33 AM
Tak leh blah komen yg "pala bapak ko menggoda, suara mcm sliding door tersekat"..
gigil ak ...

hahahah shin pun, sliding door tersekat

bam ajad kalo ketawa mcm kuda semput, tersekat kat adam apple dia.
Quote masdiana-ana 12-9-2018 11:44 AM
tapi tak sesumbang suara safie ..bernanah telinga dengar semlm
Quote ayjay 12-9-2018 11:46 AM
'bergerar' zip seluar alip syukri dengar suara bangjad
Quote kikuri 12-9-2018 11:49 AM
sajat sebut gak diangkat angkat tu bunyi fonen sangat.. tp lagi dasat suara pudin... berdarah telinga
Quote buapakperut 12-9-2018 11:49 AM
memang auto tune pun tapi tetap garau macam jantan . suara yang sekor tu ok sikit. motif aku dan husband gi tengok video theyols sampai terlekat suara itu di kepala
Quote buapakperut 12-9-2018 11:50 AM
ayjay replied at 12-9-2018 03:46 AM
'bergerar' zip seluar alip syukri dengar suara bangjad

kahkahkah zip bergerar sebab tolor nak tercabut
Quote Nonones 12-9-2018 11:51 AM
Auto-tun!!! WAKAKAKAKAKAKAKAKA
Quote orgsepang 12-9-2018 11:56 AM
Lawak pagi ini
Quote niena90 12-9-2018 12:42 PM
Bila ko nyanyi makin terserlah suara kejantanan tu. Tak mampu nak kepit dah sajat oiii. Pompuan tulen tak koser la nak ngaku pompuan beria2 sgt mcm ko
Quote pumpkinpatch 12-9-2018 12:46 PM
Fazura tu pun autotune. apatah lagi ko Jat!  

Quote chicozinn 12-9-2018 12:52 PM
blum dgar lagi sore si sapi lias tu nyanyi lagu ara johari..lagi hauk but xde autotune la..kemurungan ak pepagi tadi ble dgar sore si sapi tu
Quote gerbera.memopad 12-9-2018 12:56 PM
Motip 3 kali iols tengok video lagu ni. 1st fokus kat Sajat, 2nd fokus kat minah indo tu, 3rd fokus kat Tok Lip

Lepas tu tekan dislike
Quote makton 12-9-2018 01:16 PM
suara dlm lagu ni lagi terserlah kejantanan bamjad berbanding lagu abg nak tegur.
hormon perempuan dia dah nak expired kot...
Quote Chesire_Epilog 12-9-2018 01:20 PM
Try hard bang jat ni. Part dia rap tu yang pakai auto tune, dengan dato aliff & lunacinta sekali auto tune
Quote dinopower2 12-9-2018 01:25 PM
pompuan la sgt

Lihat semua komen(77)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 08:16 AM GMT+8 , Processed in 0.084933 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top