CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Resipi Biskut Coklat Cips Mudah Ala-ala Subway, Bukan Anak Je Mak Pun Suka

12-9-2018 11:46 AM| Diterbitkan: Cari-Faizal| Dilihat: 6221| Komen: 11|Original author: Oleh: Faizal

Description: Kalau pergi ke Subway, tentu sahaja biskut coklat chip menjadi pilihan anak-anak. Harganya juga boleh tahan. 3 keping sahaja harganya RM 5. Jadi, apa kata jom cuba resipi mudah ini. Simple dan mudah d ...
Kalau pergi ke Subway, tentu sahaja biskut coklat chip menjadi pilihan anak-anak. Harganya juga boleh tahan. Tiga keping sahaja harganya RM 5. 

Jadi, apa kata jom cuba resipi mudah ini. Simple dan mudah dan rasanya sangat sedap. Boleh berjimat!


Choc chip ala subway yang simple

Bahan-bahan

50g butter
80g gula perang
80g gula pasir
1 bj telur 
2 Sudu esen vanilla
225g tepung kek
1/2 sudu soda bikarbonat
Sikit garam

200g choc chip

Cara membuatnya

1. Masukkan mentega, gula pasir dan perang pukul sehingga menjadi krim.

2. Masukkan telur dan esen vanilla. Teruskan memukul campuran tadi.

3. Ayak tepung kek, soda bikarbonat dan garam. Masukkan sedikit demi sedikit ke dalam bahan-bahan yang dipukul tadi.



4. Masukkan pula coklat chip.


5. Bentukkan adunan tadi mengikut bentuk yang anda suka di atas dulang pembakar.


6. Bakar pada suhu 190 darjah celsius selama 5 hingga 6 minit.


7. Sedia untuk dinikmati.


Selamat mencuba! - CARI 

Kredit resipi dan foto: FB Masam Manis
23

Bagus
9

Marah
25

Terkejut
17

Sedih
23

Lawak
16

Bosan

Friends Rank (113 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote alien88 13-9-2018 08:17 PM
feveret iolls ni, nk try buat la nt
Quote mesmerize 13-9-2018 11:43 PM
ai suka yang white choc macadamia.. sedap dia chewy2 tak rangup..
dah beli bahan2 tapi tak start buat lagi.. thanks TT  share recipe
Quote Usa.Gi 15-9-2018 03:14 PM
Nak try nnti. Memang suka biskut subway ni
Quote dubuk 17-9-2018 11:55 AM
tiga keping RM5?? biskut ni sebesar tapak tangan pelempang ke
Quote Foxey 17-9-2018 01:30 PM
Wow... Macam mudah je. Boleh try resepi ni nanti
Quote serawadurian 12-11-2018 04:06 PM
Baru nampak resepi ni terus rasa nak makan biskut cip ni.
Quote NamaKuMawar 17-11-2018 08:21 AM
Boleh la cuba resepi yg ni pulak..
Quote nia999 27-11-2018 07:08 PM
Nak try buat la..hrp2 jadi
Quote Amalinarazi 19-1-2019 12:48 PM
Dah try ! Jadi . Thank youuu
Quote PuanAbby 19-6-2019 01:52 PM
I suka double chocolate lagi
Quote sapasapa 14-5-2021 04:28 PM
Wah boleh cuba ni...thanks for sharing TT!!

Lihat semua komen(11)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-8-2022 01:02 AM GMT+8 , Processed in 0.081109 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top