CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Ramai Buat Laporan Sebab Lagu 'Bobo' Bahaya Untuk Kanak-kanak, Anda Sudah?

7-9-2018 01:51 PM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 16341| Komen: 104|Original author: Oleh: Ain

Description: Sejak disiarkan di YouTube, muzik video lagu terbaru Datuk Seri Aliff Syukri dan Nur Sajat yang menampilkan selebriti Indonesia, Lucinta Luna menerima kecaman hebat daripada orang ramai.
Sejak disiarkan di YouTube, muzik video lagu terbaru Datuk Seri Aliff Syukri dan Nur Sajat yang menampilkan selebriti Indonesia, Lucinta Luna menerima kecaman hebat daripada orang ramai.



Kredit foto: IG Aliff Syukri

Menurut orang ramai, muzik video dan seni kata lagu ‘Bobo Di Mana’ itu mengandungi unsur lucah yang boleh merosakkan minda terutama kanak-kanak.

Seorang pengguna Twitter berkongsi paparan skrin perbualan di Instagram yang menyifatkan lagu berkenaan sebagai usaha membawa masuk unsur 'soft porn' dalam kalangan masyarakat, sekali gus menggesa supaya semua usahawan menghormati agama.

"Memalukan! Kenapa tak nak berkarya dengan cara 'bersih'?" tulisnya.




Selain menggesa mesyarakat supaya berhenti menyokong produk mereka, orang ramai turut diminta membuat laporan berhubung muzik video berkenaan serta berhenti daripada mengikuti media sosial Aliff dan Sajat.


Benda yang memberi pengaruh buruk patut dihapuskan!



Susulan itu, ramai netizen bertindak membuat laporan mengenai muzik video berkenaan dengan harapan ia akan segera 'dilenyapkan'.



Gara-gara lagu itu, netizen menyifatkan Aliff sebagai seorang Muslim 'tewas' kerana dibutakan dengan kekayaan.


Dulu belajar pondok, sekarang?


Kredit foto: Twitter

Sementara itu, Aliff semalam memuat naik sebuah video kononnya dimarahi isteri, Datin Seri Nur Shahida gara-gara lagu berkenaan.




Bagaimanapun, majoriti pengguna media sosial percaya ia hanya lakonan mereka bertiga semata-mata.


Kredit foto: YouTube

Macam mana? Perlu atau tidak 'Bobo' dihapuskan? - CARI
22

Bagus
16

Marah
25

Terkejut
32

Sedih
25

Lawak
24

Bosan

Friends Rank (144 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Orix 7-9-2018 02:02 PM
Ummah bimbo jah yg expect lagu2 clean dari diorg ni. Sah2 purpose diorg buat lagu ni berthreesome sbb nak kan attention n bad publicity jah = marketing
Quote KILL_NANCY 7-9-2018 02:23 PM
why should we buy the gold disc (original) not the purple disc (dvd-r).
Quote xpdckelate 7-9-2018 02:37 PM
kalulah ada akta yang boleh menghukum mereka yang mempersendakan industri dan merosakkan seni,mereka ni selayaknyelah dihukum,buruk bebenor lagu tuuuuuu
Quote myakayina 7-9-2018 02:43 PM
benci2 pun view dah 1mil dah kat utube..
Quote jalfa 7-9-2018 02:46 PM
Si lucinta tu megggoda habis..
Prop ,2 ekor lg buat semak
Quote ra5101 7-9-2018 02:48 PM
ingatkan lagu main-main jari dah bahaya untuk kanak2, lagu bobo lagi bahaya
Quote weezerfan 7-9-2018 02:50 PM
Block jelah lagu tu. Jgn soh anak tgk utube. Tgk je utube kids. Ada byk lg lagu ghairah dr amareka sana xde plak puak ni melalak
Quote tomaz 7-9-2018 02:54 PM
Che ta sgt yg sorang tu
Quote manehnya 7-9-2018 02:56 PM
dah report !!1
Quote tupperwarepink 7-9-2018 03:01 PM
masa teaser2 lagu bobo dimana ni, sis serious ingat depa cari bobo yang miming lagu Shae "Sayang apa khabar denganmu" sebab da menghilangkan si bobo tu
Quote gummiebear 7-9-2018 03:07 PM
Iols buka mv dia 5saat semata2 untuk tekan button dislike. Biar toklip stress
Quote mdhelmi 7-9-2018 03:08 PM
bobo ialah nama anjing aku masa kat kg dulu
tu je nk bgtau
Quote MadameOnion 7-9-2018 03:14 PM
padan muka jugak kat datin propa..kekonon nak nganjing netizen..elok2 netizen sokong dia, padan muka dah kena chop datin propa..btw kenapa sajat bercakap bunyi macam lidah pendek? kalau potong bebird memang pakej sekali pendek lidah ke?
Quote MadameOnion 7-9-2018 03:18 PM
xpdckelate replied at 7-9-2018 02:37 PM
kalulah ada akta yang boleh menghukum mereka yang mempersendakan industri dan merosakkan seni,mereka ...

i rasa buat masa sekarang ni ramai penggiat2 musik tanah air diam je kan? dorang ni takut ke dgn toklep bapok since toklep bapok selalu menaja rancangan2 hiburan tanah air..
Quote mixed 7-9-2018 03:24 PM
gummiebear replied at 7-9-2018 03:07 PM
Iols buka mv dia 5saat semata2 untuk tekan button dislike. Biar toklip stress

sama terus dislike
guna plk hp laki dislike lg
Quote matkpop 7-9-2018 03:29 PM
memang perempuan tak tulen suka tayang tetek ke
Quote kawahapi 7-9-2018 03:30 PM
Lucinta tu perempuan tulen ke sama bapok macam Sajat?
Dalam vc tertonggeng2 dengan muka botok dia
Quote umbut 7-9-2018 03:44 PM
kawahapi replied at 7-9-2018 03:30 PM
Lucinta tu perempuan tulen ke sama bapok macam Sajat?
Dalam vc tertonggeng2 dengan muka botok dia : ...


Bapok version indon
Quote Nonones 7-9-2018 03:45 PM
Aku pun dah berjaya dislike mv dorg. hauk sangat memasing

Lihat semua komen(104)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-8-2022 06:40 AM GMT+8 , Processed in 0.093268 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top