CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Mulai 10 September, Tambang Komuter Tanpa Tunai Dilaksanakan- KTM

30-8-2018 04:32 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 3382| Komen: 10

Description: Memetik laporan Berita Harian, transaksi tambang tanpa tunai bakal dilaksanakan berkuat kuasa 10 September depan untuk semua penumpang dewasa dan pelajar.
Ambil perhatian buat semua pengguna perkhidmatan Keretapi Tanah Melayu (KTM) Komuter di sekitar Lembah Klang.

Kredit foto: carian internet


Memetik laporan Berita Harian, transaksi tambang tanpa tunai bakal dilaksanakan berkuat kuasa 10 September depan untuk semua penumpang dewasa dan pelajar.

Pengurus Besar Perolehannya, Mohd Hider Yusoff berkata, selain menggunakan kad Touch 'n Go dan MyKad, pengenalan kad Komuter Link juga akan memudahkan urusan transaksi perjalanan pengguna.

Mohd Hider berkata demikian pada sidang media KTM Komuter Go Cashless siang tadi.

Jelas beliau, lebih 85 peratus pengguna KTM Komuter kini sudah menggunakan transaksi bayaran tambang tanpa tunai bagi perjalanan mereka manakala selebihnya masih menggunakan token.


"Kami yakin pelaksanaannya berjalan lancar memandangkan mesin sedia ada sudah dilengkapi fungsi bagi urusan tambah nilai bagi semua jenis kad." 

Pelaksanaan transaksi tanpa tunai ini juga akan menyaksikan pengguna menikmati kadar tambang yang lebih murah iaitu hingga 20 peratus, di samping menjimatkan masa beratur di kaunter atau mesin tiket untuk membayar tambang.- CARI
20

Bagus
17

Marah
19

Terkejut
14

Sedih
9

Lawak
22

Bosan

Friends Rank (101 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote airmineral 30-8-2018 08:43 PM
Perkhidmatan tanpa masalah bila nak buat pulak?
Pastu autogate tu tlg la improve detection kad dan response time die.. Lambat detect satu hal pastu autogate slow pon satu hal gak.. Pastu pengguna kena beratur panjang.. Kalau reader error xpasal2 kena beratur balik kt q lain
Quote pyropura 30-8-2018 08:50 PM
1. Tambah feeder bus ke stesen2
2. Bagi free parking utk passengers
3. Hidupkan stesen2 dgn menambah pelbagai kemudahan macam shopping/hotel dll.
4. Tambah frekuensi/coaches ...
Quote nishikido 30-8-2018 08:54 PM
Bab collect tambang..naikkan tambang..bukan main pantas dan efficient.tapi masalah train yg xhabis2 delay tu bila nak settle..berjanggut menunggu kalau naik KTM..nasib baik sekarang dah xnaik lagi
Quote evlinne 31-8-2018 02:08 PM
nishikido replied at 30-8-2018 08:54 PM
Bab collect tambang..naikkan tambang..bukan main pantas dan efficient.tapi masalah train yg xhabis2  ...

Kan??! 30 minit sekali baru terpacak ktm ni. Tu pun mcm siputtt. Tak boleh ke buat mcm mrt ke lrt?
Quote SLAManya 31-8-2018 02:29 PM
Susahlah orang yang sebulan sekali guna khidmat komuter
Kad touch n go i letak dalam kereta utk kegunaan orang yang pakai kereta i
Hampeh gak
Quote oni313 31-8-2018 06:16 PM
evlinne replied at 31-8-2018 02:08 PM
Kan??! 30 minit sekali baru terpacak ktm ni. Tu pun mcm siputtt. Tak boleh ke buat mcm mrt ke lrt? ...

at this moment mmg mustahil dik, pasal diorg tgh upgrade track dari kl sentral sampai ke rawang nun... tu pasal la selalu lambat, dulu2 sblum upgrade track pun dah lembab, apatah lagi projeck upgrade ni tgh buat, mmg selamanya lembab

projek tu ujung taun dpn siap, padahal start tahun 2017.... lama giler nak siapkan
Quote idril 31-8-2018 06:46 PM
stress gila naik ktm. 45min tunggu padalah dah nak pukul 6 ptg peak hrs kot.... x sudah2 upgrade siap nya x jugak....
Quote nisako 31-8-2018 08:58 PM
{:run.....................
Quote ultra78 1-9-2018 01:50 AM
evlinne replied at 31-8-2018 02:08 PM
Kan??! 30 minit sekali baru terpacak ktm ni. Tu pun mcm siputtt. Tak boleh ke buat mcm mrt ke lrt? ...

Saya tunggu tren lrt pun dah rasa lama. Apatah lagi tunggu komuter.

Teringat zaman student dulu. Nak ke kl naik komuter. Beli tiket di mesin. Masa masuk cucuk tiket di gate. Tapi masa keluar tiket hulur tiket kat guard aje.
Quote cmf_premierleag 1-9-2018 10:55 AM
ahli lembaga pengarah KTMB zaman jibby dulu dah kene humban ke belum???
selagi blom humban, selagi tu la ktmb ni problem smpi kiamat

Lihat semua komen(10)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-6-2023 11:12 PM GMT+8 , Processed in 0.075878 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top