CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

"Macam Budak-budak" - Netizen Bandingkan Sikap PA Siti Nurhaliza Dan PA Shila Amzah

30-8-2018 10:41 AM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 37748| Komen: 153|Original author: Oleh: Azza

Description: Antara gossip menarik yang terus diperkatakan peminat seni hiburan tanah air ialah Shila Amzah yang menujukan perkataan 'No Brainer' kepada juri Big Stage. Pastinya tidak lain tidak bukan penyanyi nom ...




Antara gosip menarik yang terus diperkatakan peminat seni hiburan tanah air ialah Shila Amzah yang menujukan perkataan 'No Brainer' kepada juri Big Stage. Pastinya tidak lain tidak bukan penyanyi nombor 1 negara, Dato' Siti Nurhaliza.

Baru sahaja reda dengan permintaan maaf Shila, kini hangat kembali dengan komen daripada Pembantu Peribadinya (PA), Aini Shuhaidah yang memuat naik status seakan menyindir diva kesayangan Malaysia.

Hal ini membuatkan netizen tidak berpuas hati kerana Shila dan PA nya tidak habis-habis menegakkan 'benang basah' mereka. Hinggalah PA Siti iaitu Rozi memuat naik status bagi menjelaskan pendirian mereka untuk berdiam diri di kala ada pihak yang masih meleretkan isu ini mengundang perbandingan antara team Siti Nurhaliza dengan team Shila Amzah.



Kredit foto: Twitter


Perhatikan ulasan kedua-dua PA penghibur ini dan anda sendiri dapat menilai keikhlasan serta kematangan mereka dalam berbicara.




Ya. Diam adalah tanda hormat serta hemah, itu kata Rozi yang penuh dengan nilai positif serta tidak bias, sementara PA Shila?



Kredit foto: Google

Kredit foto: Google

"Kak Zie memang Ratu. Sepanjang bekerja dengan Kak Zie, beginilah dia. Bagaimana Kak Zie berlemah lembut di Whatsapp, seperti itu jugalah sewaktu berbual secara berdepan. Santunnya artis dan pengurus menyebabkan semua orang disekeliling berasa senang."



Ada pula netizen yang mendakwa kononnya Shila mempunyai dendam lama terhadap Siti, betul ke?


Malahan, jawapan yang diberikan oleh Shila juga sentiasa tidak konsiten menyebabkan isu semakin kusut.




"Shila Amzah ni boleh kot stop RT dan 'update insta stories' berkaitan isu 'no brainer' ni."

Itu pesanan netizen kepada Shila dan PA nya yang seakan meleretkan isu ini. Dengan penjelasan dari Rozi yang mereka hanya berdiam diri, mungkin Shila perlu lebih bertenang dan bermuhasabah diri. Pelajari daripada artis yang berhadapan dengan kontroversi hebat seperti Neelofa, Syafiq Kyle dan Siti Nurhaliza (ini WAJIB) bagaimana untuk mengendali situasi buruk. Jadi, elakkan menulis perkara yang tidak berfaedah kerana ia lebih memburukkan keadaan. Fokus kepada karier dan keluarga. Semoga anda berjaya. - CARI 
25

Bagus
23

Marah
33

Terkejut
25

Sedih
20

Lawak
18

Bosan

Friends Rank (144 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Ferr_Remy 30-8-2018 10:50 AM
Eleh si Cilah debapb, laki pun debab ni... Cilah popular kt China je pun da riak. Tokti popular kat Malaysia, Indonesia, Singapore, Brunei x kecoh pun. Bodolaah PA Cilah ni.
Quote fushimi 30-8-2018 10:51 AM
biasa ler beza orang bodoh ngan orang cerdik

macam mana bos macam tu ler PA nya

Quote eija2013 30-8-2018 10:51 AM
x pernah suka dengan Shila Amzah...
Quote RatuDunia94 30-8-2018 10:52 AM
Rozie tu sah2 bekas wartawan sheols expert la cemana nk control sesuatu issue. Kes peminat siti ramai yg lari gara2 sheols kahwin dgn duda tua dulu pon Rozie yg byk handle.
Quote ninjago 30-8-2018 10:55 AM
dah nyanyi level international pun attitude & mentality ke laut. sia sia je. patut dia hormat and banyak menuntut kt artis yg lebih senior tapi ye la kan generasi sekarang so outspoken and lack of manners
Quote kibodwatriuh 30-8-2018 10:56 AM
Rozi macam poyo jah. HAHAHAHAHAHA
Quote kibodwatriuh 30-8-2018 10:58 AM
Takyahlah PA Shilalat nak layan karatz CTDK tu. Takyahlah jadi bodoh nak sindir-sindir, nampak naw insecure. Ko buat kerja yang terbaik sudahlah. Kalau takdak orang Malaysia nak recognize ka apa, kau dah ada lubuk rezeki kat China tu, dah apa masalahnya? Silalah bijak sikit.

Apapun, Rozi kau tetap poyo.
Quote alesandra 30-8-2018 10:59 AM
seb baik tak tgk big stage..pejadah ni.takde la terjebak dgn drama
Quote nanacomei 30-8-2018 11:00 AM
SA aritu ak kesian ngak la kt ko sbb wartawan x buat liputan tentang kejayaan ko

tp bila tgk balik ko ngn pa ko sama je level . bolehla ak ckp pdn muka kat ko. ko baru kat cina je femes. siti ni boleh kata worldwide . masa baya2 ko. da banyak anugerah dia terima

sbb tu kami reporter malaysia menyampah dgn sikap bajet bagus ko
Quote Mleeen82 30-8-2018 11:04 AM
ShILA dOK dIAM@ JE La...
bISInG sANGAt… naik mENYAMpAH DaH
Quote edoraixora 30-8-2018 11:11 AM
jenis berlagak jugaklah si shila ni
baru pemes kat china, dah riuh nk mintak diiktiraf
adoiyaiiiii

yg sebenornya, apa punca si shila ni dengki ngan siti ni
Quote matkpop 30-8-2018 11:15 AM
rozi sang dewi tu kan wartawan dulu kan? mesti dah pandai handle issue gini
Quote BoongaKertas 30-8-2018 11:29 AM
fushimi replied at 30-8-2018 10:51 AM
biasa ler beza orang bodoh ngan orang cerdik

macam mana bos macam tu ler PA nya

PA tu cerminan artis tu kan kaka? iols seru PA shilat ni dihantar ke china utk kursus psl pr lah.
Quote BoongaKertas 30-8-2018 11:31 AM
edoraixora replied at 30-8-2018 11:11 AM
jenis berlagak jugaklah si shila ni
baru pemes kat china, dah riuh nk mintak diiktiraf
adoiyaiiiii ...

iols speku kes lama psl fan dia tuduh tokti beli jiwa wartawan dgn hadiah2. main taram jer fans shilat pun. aiyo. dah sape suruh ndlala acah2 jdik lecturer "sekolahkan" reputz. of course emo lah reputz gittew
Quote datinamanda 30-8-2018 11:35 AM
beza pa ada class dengan pa level pprt
Quote sukacactus 30-8-2018 11:37 AM
Sebab ni la kot SA ni terus2an kena boikot dgn reporter malaysia
Diorang tau citer2, peel2 dia yg kita xtau
Quote Burong_Hantuk 30-8-2018 11:42 AM
dua dua macam pprt
Quote pencintaABC 30-8-2018 11:42 AM
Sama kekwat PA, retis dan bapaknya.
Quote hyie 30-8-2018 11:53 AM
Setahu iols, shilalat memang cemolot je dengan ctdk sebelum2 ni. Begitu juga dengan geng2 shilalat iaitu fafau, jihan..zarazya iols x pasti tp rasanya sheols ok je dengan ctdk but not a fan lah.

Lihat semua komen(153)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-3-2023 11:13 AM GMT+8 , Processed in 0.118554 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top