CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Tidur Ditemani Unggas Hutan, Rasai Pengalaman Eco-Glamping Di The Sticks Kuala Kubu Bharu

30-8-2018 10:33 AM| Diterbitkan: Cari-Nora| Dilihat: 5090| Komen: 5|Original author: Oleh: Diba S.

Description: Kalau anda mengalami tekanan kerja atau hidup, cubalah lari sekejap ke Kuala Kubu Bharu pada hujung minggu untuk dapatkan semula mood anda.
Kalau anda mengalami tekanan kerja atau hidup, cubalah lari sekejap ke Kuala Kubu Bharu pada hujung minggu untuk dapatkan semula mood anda. 

Bawa sekali yang tersayang, pemandangan hijau dan cantik di sini pasti memberikan anda ketenangan. 

Foto:Facebook
Tempat penginapan yang disyorkan ialah di The Sticks. Ia merupakan sebuah penginapan eko yang terletak di hutan tropika Kuala Kubu Bharu, dalam daerah Hulu Selangor.

Foto:Facebook
Terletak berhampiran dengan Sungai Chiling, air sungai ini turut mengalir ke kawasan sungai berdekat resort.

Ini memudahkan anda untuk mandi-manda dan merasai sendiri ketenangan dan kesejukan Sungai Chiling.  

Foto:Facebook
Kawasan The Sticks tidak begitu besar namun ia tetap menawarkan pelbagai jenis penginapan daripada chalet kepada khemah. Anda juga boleh memilih untuk glamping di sini! 

Foto:Facebook
Ia diuruskan oleh keluarga Gan yang amat cintakan alam semulajadi. Itu sebabnya The Sticks direka begitu dekat dengan alam. 

Foto:Facebook
Menggunakan tenaga solar dan generator sebagai sumber elektrik, anda digalakkan untuk tidak menggunakan barangan elektrik yang memerlukan banyak kuasa seperti pengering rambut. 

Foto:Facebook
Dah puas tengok gambar? Lihatlah sendiri di hadapan mata anda dengan berkunjung ke The Sticks, Kuala Kubu Bharu!

Maklumat lanjut boleh rujuk di laman web The Sticks.

Foto:Facebook
41

Bagus
25

Marah
28

Terkejut
34

Sedih
24

Lawak
36

Bosan

Friends Rank (188 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Artemesiaa 30-8-2018 11:03 AM
Dah jadi trend terkini penginapan sebegini.  Sesuai buat jenis malas nak pasang kemah dan bawak makanan sendiri
Quote matkpop 30-8-2018 11:19 AM
honeymoon kat tempat ni best juga ni.
Quote ayjay 21-9-2018 07:23 PM
Ditemani ular, mampos!
Quote kaksal85 28-9-2018 08:23 PM
dalam hutan ni mcm2 binatang ada kan...
Quote tukul 30-9-2018 10:56 PM
kaksal85 replied at 28-9-2018 08:23 PM
dalam hutan ni mcm2 binatang ada kan...

Jin dan hantu pun ada kot....huhuhu... takut

Lihat semua komen(5)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2023 04:42 AM GMT+8 , Processed in 0.076880 second(s), 35 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top