Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Tiada Niat Nak Seksa Anak," -Saharul Ridzwan Beri Penjelasan Selepas Dihentam

28-8-2018 12:47 PM|Oleh: Saiful| Komen: 27

Gara-gara video yang dimuat naik di Instagram, Saharul Ridzwan dan isteri menjadi mangsa kecaman netizen.

Dalam rakaman berdurasi 44 saat itu, isterinya Qaabila Deena Amir, sedang menyuap makanan ke mulut anaknya, Muhammad Luth Ali yang sedang mengantuk.


"Banyak netizen terutamanya dalam kalangan wanita mungkin sudah bergelar ibu menulis komen-komen menghentam saya dan isteri.

Malah, ada yang kata kami gila glamor sampai paksa anak makan dan sebagainya," katanya kepada Harian Metro.

Namun menurut aktor ini, sebagai seorang bapa, mana mungkin dia berniat untuk menyeksa anaknya.


"Kalau bercakap mengenai media sosial, ada komen negatif dan positif. Saya tak layan sangat komen negatif, tapi kalau ia berbentuk teguran bernas, saya terima.

"Anak saya, Ali pun dah masuk usia setahun lebih. Jadi, macam-macam ragam dah keluar. Mungkin ada tak setuju dengan cara saya dan isteri kerana tak sama seperti cara mereka membesarkan anak-anak mereka."


Bagi mengelakkan salah faham berterusan, Saharul kemudiannya bertindak menyunting kapsyen video tersebut dan memberi penjelasan.

"Saya tak mampu nak balas satu persatu komen netizen. Jadi, saya tulis semula di ruangan kapsyen video itu, menjelaskan keadaan sebenar dan bagaimana saya dan isteri membesarkan anak kami." -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
24
Marah
16
Terkejut
13
Sedih
21
Lawak
17
Bosan
13
Komen: 27
Komen

Previous : Iqram Dinzly Buat Hal Lagi, Komen Lucah Di IG Uqasha Senrose

Next       : "Ibu Saya Warak, Kena Rujuk Dia Sebelum Terima Watak,"-Fauzi Nawawi

Komen Terbaru

Quote am2020 22-11-2018 10:17 AM
Buat anak tahu..jaga anak ke laut..oadan muka ko kena kecam

Lain-lain Komen

Quote K_Lily 28-8-2018 12:49 PM
netizen bab menyekolah mak bapak org lain bukan main..jangan-jangan anak sendiri belum bagi makan lagi dok ngadap enset jer
Quote rospinki 28-8-2018 01:02 PM
padan muka ..show off sgt bbnu retis beranak baru seketui dua ni..mcm diorg lah paling bahagia ada anak..pandai jaga anak..anak diorg lah paling comel..eeee...anak tu baru kenai dunia..jauh lagi oiiii perjalanan..tu baru seketui..hdp ke nak show off smua smpi umo 18 hahahaha..gedikk suggh org la ni...tu yg jadi ikut2an ibu bbnu..jadi idola..padahl realiti hidup ni tak seindah yg disangka.
Quote Begbiru 28-8-2018 01:02 PM
Rasanya kat overseas ada je video budak2 mkn sambil terlelap... cute je tgk. Ada sampai masuk funny home videos pun... takde pun umat sana sibuk kecam. Benda normal apa. {:dot
Quote umbut 28-8-2018 01:07 PM
Ngantuk betul tu... jgn.paksa suap, buat tersedak.. bini dia ni perasan cantik je.. ewwww
Quote Sazida 28-8-2018 01:10 PM
Takde ape pun nk dikecam. Tah2 yg mngecam tu ank2 belum mandi tukar pampers asyik duk cari silap org.
Quote fushimi 28-8-2018 01:11 PM
kalau dah mak bapak bodoh campur bangang cam ni ler jadinya
Quote aderaderker 28-8-2018 01:16 PM
Socmed sekarang dah jadi KPI adakah anda ibu bapa yg baik, anak yg soleh, isteri dan suami yg terbahagia, dermawan, jelitawan?
Kalau xde hapload atau tersalah hapload ,kita ada ramai juri awam ye tuan2.
Quote dewi_rina 28-8-2018 01:29 PM
Jangan kecam artis.. nanti dia screenshot muka kita,masuk fb dia pastu viral kan..

Malunya masa tu

Artis sekarang semakin berani ye
Quote kiah_mai_pulak 28-8-2018 01:36 PM
Makin memboyatt dia ni.. terus kepamm
Quote kikuri 28-8-2018 02:19 PM
comey je tengok anak dia gigih gak makan walopon ngantok... tapi pastikan takde makanan dalam mulut sebelum tido... karang tercekik...
Quote BoongaKertas 28-8-2018 03:11 PM
anak SR ni comel lah.
Quote botol_tritan 28-8-2018 03:22 PM
sibukla netizen ni nak nasihatkan org. ntah2 kawin pun belum.
BTW, anak dia comel.
Quote asyura_85 28-8-2018 03:36 PM
Aku tak faham la orang yang suka menyibuk nyibuk nak sekolah kan mak bapak baby2 ni semua..aayat aku senang je..dia yang beranak..dia yang jaga..suka hati dia la nak besarkan anak dia cara macam mana..kau sebook tu pahal? takkan semua nak ikut cara kau pulak? adoi laaa
Quote RatuDunia94 28-8-2018 04:53 PM
Skrg kan zaman semua org nak tayang ragam anak dlm media sosial.. Pada deols benda tu lucu n harap viral. Walhal bosannn jah.. Anak heols ni pon x comel.. So so jah..
Quote VuJiE 28-8-2018 07:55 PM
biar je lahh dah anak diaa
Quote EvieWanKenobi 28-8-2018 08:52 PM
jangan tegur retis2 ni..
depa je betuii..
Quote faraway1 28-8-2018 09:54 PM
me rasa comel aje...
Quote clarizsa 28-8-2018 10:31 PM
Kalau anak i tgh mengantuk2 mmg xkan suap makan bagai
Risiko tercekik tersedak naya je

Anak org lain mampus pi depa la, senang beranak kan? Subur.. mati sekor beranak lagi xde hal

Anak i sorg tu je la nyawa

Itu je

Mcm td i nmpk mak sebok nyembang anak dh hampir nak ke jalanraya yg byk kete lori, xde mood pun i nk lari pi halang ke apa.. lantak pi.  Biar je malas peduli.
Quote abil_tetra 29-8-2018 09:24 AM

kan comel kot org byk dah buat video gitu...
btw anak kaka xde ke video mengantuk..she so cute

Lihat semua komen(27)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.123799s Gzip On
To Top