CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Jepun Kini Guna Mesin Layan Diri Saja Jika Mengidam Sekeping Piza!

17-8-2018 05:21 PM| Diterbitkan: Cari-suzy| Dilihat: 2229| Komen: 10|Original author: Oleh: Suzy

Description: Sebuah mesin slot di Hiroshima, yang dipanggil Pizza Self, memberikan akses kepada pembelian makanan segera pizza selama 24 jam. Menurut pelanggan yang kelaparan pizza yang dimasak mesin itu mempunyai ...


Sebuah mesin layan diri (vending machine) di Hiroshima, yang dipanggil Pizza Self memberikan akses kepada pembelian makanan segera piza untuk 24 jam sehari!

Seronoknya kalau ada mesin begini di Malaysia. Bila-bila masa mengidam, boleh terus dapatkan piza di mesin layan diri. Eh, tapi bagaimana dengan rasanya? Menurut pelanggan yang pernah menggunakan mesin itu, mereka tidak kecewa kerana rasanya sama seperti piz asli.


Foto: The Sun UK

SoraNews24 melaporkan mesin layan diri pizza berwarna merah, putih dan hijau itu menawarkan piza "segar dari ketuhar" dan ia diletakkan di hadapan kedai sewa video di selatan Pulau Honshu. 

Ketika ini, terdapat dua jenis piza yang boleh dipesan dari mesin berkenaan iaitu perisa margherita berharga kira-kira 980 yen (RM35.50) dan empat keping piza keju berharga lebih 1280 yen (RM46.30).


Foto: The Sun UK

Untuk memesan piza ini, pelanggan membayar harga yang dipilih dan hanya perlu menunggu selama lima minit untuk piza siap dimasak. Piza itu kemudiannya dibekalkan dalam kotak beserta pemotong dan beg plastik. 

Di Twitter, seorang pelanggan menguji rasa piza tersebut: "Ia mempunyai keju biru di atasnya! Ia benar-benar asli!" 


Foto: The Sun UK

Walaupun restoran Pizza Hut dan Dominos terletak beberapa meter dari lokasi tersebut, masih ada pembeli yang beratur untuk memesan piza di mesin layan diri itu. 

Selain itu, Jepun telah mempunyai lebih lima juta mesin layan diri di seluruh negara yang mengeluarkan minuman ringan, kopi, teh, rokok, gula-gula, makanan panas, dan juga bir. - CARI
15

Bagus
19

Marah
16

Terkejut
12

Sedih
18

Lawak
21

Bosan

Friends Rank (101 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote CiliPadiSedap 17-8-2018 06:04 PM
masuk duit syiling ambil kt bawah keluar nasi kakwok  ada budu sebotol
Quote Foxey 17-8-2018 06:13 PM
macam hangit sikit pizza nya tu...
Quote saladin780 17-8-2018 06:17 PM
cam agak rentung jer pizza tu
Quote alieyrina 17-8-2018 06:44 PM
Cam sendu pulak gambar piza nya..kalau lapaq sgt mungkin sedap ya amat la kut..good try
Quote kibodwatriuh 17-8-2018 07:51 PM
Takpalah takdak pun, buat bertambah obes populasi mesia ni nanti.
Quote chazey 17-8-2018 07:54 PM
Hanatnya rupa pizza tu.
Quote dani-rox 17-8-2018 08:03 PM
bukan dah lama ke pizza vending machine nih? tp pesen lain, siap dlm 2.5 minit dan ada pilihan 4 topping




dlm satu rancangan tv, chef manu feildeil try pizza mesin nih kat itali... bole tahan, katanya.
btw cupcake pun dah ada vending machine

Quote belilies 17-8-2018 08:21 PM
Iols mmg salut ngan jepun ni sbb banyak menyediakan vending machine utk pelbagai fnb. Kat mesia ni takat junkfood adelah tp di malaya sj, sampai swk brp ketul je mesin tu, eg. kt hospital.
Quote KucingKedai 19-8-2018 05:07 AM
Kalau kat Malaysia x berani la nak makan. Takut tak buat maintainance betul2.. sia2 je kang ada perasa lipas.. {:smile
Quote Kurma Madu 20-8-2018 01:08 PM
pizza segera selalunya kurang sedap..

Lihat semua komen(10)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2021 01:13 AM GMT+8 , Processed in 0.106510 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top