Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Bukan Dapat Jodoh, Dapat Maki Adalah!" - Gadis Cari Jodoh Padam Tweet

Oleh: Ain|10-8-2018 04:36 PM |Dilihat:4939| Komen: 84
Hari ini, teknologi membolehkan kita mencari jodoh hanya dengan menggunakan hujung jari saja! Jika dilihat, terlalu banyak laman serta aplikasi mencari jodoh secara atas talian dicipta. 

Ramai jugalah yang 'tersangkut' hingga berjaya disatukan walaupun ada juga yang menyebabkan kehancuran rumah tangga.

Bagaimanapun, nasib seorang gadis tidak terlalu baik kerana mendakwa dia masih belum bertemu jodoh walaupun sudah bermacam jenis aplikasi dimuat naik.



Olen yang menggunakan nama Opta Gula di Twitter meluahkan hasratnya ingin menamatkan zaman bujang dan dipertemukan dengan jodoh secepat mungkin.


Nak kahwin tahun depan sebab nak 4 anak!



Justeru, orang ramai menasihatinya supaya bersabar dan mendoakan semoga Olen dipertemukan dengan jodohnya segera.



Pun begitu, ada yang berfikiran negatif mendakwa Olen sengaja memuat naik posting sedemikian kerana mahukan perhatian.


Kau test market ke?



Ekoran menerima respon negatif daripada netizen, Olen bertindak memadam statusnya untuk mengelak daripada terus dikecam.


"Bukan dapat jodoh, dapat maki adalah!" tulis Olen.



Namun, semuanya sudah terlambat dan netizen masih terus menghentam gadis terbabit di Twitter.


Kredit foto: Twitter

Kesian, bertabahlah Olen. Ada yang ingin berkenalan dengan gadis ini? Atau mungkin anda ada kenalan yang boleh diperkenalkan kepada Olen. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
10
Terkejut
9
Sedih
7
Lawak
6
Bosan
10
Komen: 84
Komen

Anda Mungkin Meminati

10 Cabaran Di Sabah Buat Para Daredevil, Anda Berani? (Bahagian 2)
"Kalah Budak-budak!" - Netizen Serabut Dengan MP Pasir Salak, Jelutong Dan Kinabatangan
Disney Lancarkan Kedai Online, Ini Barulah Asli!
Hipokrasi Trump: Ibu Bapa Melania Dapat Kerakyatan AS Melalui Sistem Yang Diselarnya
UMNO Tidak Perlu Mempertahankan Saya - Najib
"Dah, Cukup!" - Meghan Markle Dah Tak Tahan Dengan Perangai Bapa
Konon Terapi Kanak-kanak, Tapi Kenapa Kuda Pula Jadi Mangsa!
Berang Dikritik, Azrel Ismail Tak Sengaja Hina Orang Asli?
Anak Angkat Tak Kenang Budi! Dah Rompak, Digadainya Semua Barang Kemas Ibu
Rumah Terbakar Seminggu Sebelum Kahwin, 11 Barang Hantaran Tinggal Abu
"Saya Dah Tak Daya Nak Kerja" - Opie Panji Terlantar Akibat Hepatitis C
'11 Kali Saya Minum, Okey Je?' - Penjual Kopi Campuran Peluntur
Jijik! Tuan Rumah Pasang Kamera Untuk 'Tonton' Hubungan Seks Penyewa
Wan Maimunah Sesak Nafas, Azreen Manan Kritikal Organ Gagal Berfungsi
Sedas Sajat Hentam 'Budak Tak Cukup Umur', Berdas-das Netizen Balas!
Catwalk Dipuji Level Antarabangsa, Tapi Fesyen Fazura Dikecam Nampak Lekuk
"Saya Tak Setuju Dr Ilyani Dikenakan Tindakan Disiplin" - Syed Saddiq
Baby Giraffe, Gaya Berfoto Terbaru Untuk Kelihatan Langsing Tanpa Filter!
"Saya Doakan Sis Bertaubat" - Bidan Menipu Wang Dan Aniaya Ibu Baru Bersalin..
Seronoknya Wanita Ini Dapat Anak Kembar Empat! Netizen Suruh Tutup 'Kilang'
Mati-Mati Ingat Ada Wanita Keguguran Dan Janin Jatuh Atas Jalan. Rupa-Rupanya..
"Boleh Nak BerTikTok, Tapi..." - Siapa Suka Bergelek Tu Sila Baca Pesanan PU Azman Ini!
"Lupa Keturunan Dia Pun Join Demonstrasi Jalanan?" - Netizen Menyampah Dengan Cucu Tun M
"Dosa Tu!" - Bila Syed Saddiq Pegang Tangan Siti Hasmah, Ramai Jadi Geng Ustaz Socmed

Komen Terbaru

Quote WawaRaRa 15-8-2018 01:51 PM
Lula2 replied at 11-8-2018 01:05 PM
Org selalu ckp i mcm ni..
Kalau u nak tau tak pernah ada sesiapa approach i, ckp suka kt i ke apa ...

i pham u sis... ramai org igt i dah kahwin... sbb umur i yg agak kertu... bila i ckp blom kawen... diaorg mesti kata haiii cantik2 cam ni x kan x kawen lagi... mesti ada boyfriend tapi tak nak kawen lagi kan... n iollss pon wat confess... mana tau dia nak carikan calon sorg kan... iollss ckp la xder boyfriends... tapi idok ler mau diorg percaya.... huhu... sedeh...

ke iollss kena gi darul syifa?? sbb ada sorg member pernah tgr i pegi klcc ngan bf ke??? ensem boyfriend... tapi sbnrnya sy jalan sorg je... da la bukan dia sorg... ramai yg slalu nmpk iollss dgn bf yg iollss sendiri x nmpk... huhuhu....

tapi iollss x desperate nak tweet mencari jodoh... kikiki...

Lain-lain Komen

Quote matkpop 10-8-2018 04:45 PM
eh.. mat single lagi ni.

asal tahu memasak je. {:love
Quote fushimi 10-8-2018 04:49 PM
kesian ko sis gatal bijik ke
Quote sinalegna 10-8-2018 04:51 PM
Sok2 kawin tanggung bewak jgn kalut nak bercerai pulok
Quote LipasComel 10-8-2018 04:54 PM
sebab tu sebelum post apa2, kena fikir 3x dulu. tp mmg mcm attention seeker gak la buat tweet mcm tu.  mmg mengundang hencapan bawang rangers sungguh
Quote prettyuglybabe 10-8-2018 05:14 PM
attention seeker..
jenis asal berlaki ke apa..
Quote Artemesiaa 10-8-2018 05:19 PM
Ke jenis baru balik kenduri kahwin kawan nampak kawan dah pakai cantik dapat hadiah macam2 terus upstatus kot2 boleh kahwin cepat macam kawannya tu juga.
Quote retnoel 10-8-2018 05:21 PM
Terukkk ar netizen ni, biau lah dia nm carik jodoh, manatau pengiran tgh bukak tweeter nmpk jodohnya..
Quote umbut 10-8-2018 05:23 PM
Comel pun xda org nak ke... ke ko test market..
Quote ashcroft86 10-8-2018 05:30 PM
A psycho-bitch maybe. Lolsss. Ramai je kat luar yg cmtu.
Quote greantea 10-8-2018 05:36 PM
dah y desperate sgt tu kenapa? hadap le
Quote Foxey 10-8-2018 05:45 PM
anggap je ni usaha dia nak cari jodoh.... fox doakan semoga beliau bertemu jodoh yang diidamkan...
Quote doubleA 10-8-2018 05:54 PM
oo kisah dia ni la yang aku dengar kat kool fm pagi tadi yg AG, muaz dok sebut comel orangnya. good luck sis, nak cari laki bukan macam berkenan satu barang dan beli. sis ni bukan je promote diri sendiri cari laki tapi siap2 cakap nak 4 anak
Quote evlinne 10-8-2018 06:42 PM
iols pun usia makin meningkat tapi tkdelah desperate promote diri kt socmed sis. Takpelah sis iols doakan sis dapat jodoh baik2 dgn segera. Aminnn
Quote seeriesagain 10-8-2018 06:48 PM
Kawen cepat x semestinya dpt anak cepat
Quote CardiGans85 10-8-2018 07:03 PM
Malunya..kalau adik aku ni habis kena maki free dengan aku.
Quote PandaSaka 10-8-2018 08:00 PM
Edited by PandaSaka at 10-8-2018 08:02 PM

Tak tau la kenapa hakak rasa kesian kat kau dekk.. mcm sincere je ayat nak carik jodoh. Jangan la kata dia choosey, cerewet. Maybe mmg dah tak jumpa lagi yang berkenan dek hati dia.

Karang dia rembat ja memana jantan kau kata dia desperate sangat nak berlaki plak. You can never satisfy acik acik pokcik pokcik netizen.

Apa-apa pun dek hakak doakan kau berjodohan dengan lelaki yang mampu pimpin kau ke pintu sorga ha gitewww...

Quote Sazida 10-8-2018 08:46 PM
Desperado sgt nya kau nak cari btg ye sis?
Quote cassriena 10-8-2018 08:48 PM
inilah jadinya kalo semua benda nak di tweetkan. kesian ko dik... kene maki pulak
Quote pearl.silver 10-8-2018 08:56 PM
Gaya putih dia mcm telan gluta sekilo
Dik baru 27 dah kalut nk berlaki
Akak umo 27 dok syok berjimba travel sana sini ngn kwn2

Lihat semua komen(84)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.058792s Gzip On
To Top