Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Hairul Azreen Nak Bagi Hadiah Pada Budak LRT, Rupa-Rupanya...

10-8-2018 04:11 PM|Oleh: Azza | Dilihat: 6562| Komen: 53




"Tolong cari siapa budak ni. Abang ada hadiah untuk dia."

Begitu kapsyen di video yang dimuat naik oleh Hairul Azreen berlatar belakangkan situasi di dalam transit aliran ringan (LRT). Video pendek tersebut memaparkan seorang wanita yang sedang mengandung tidak mendapat tempat duduk walhal ramai orang dewasa dilihat enak duduk di kerusi. Akhirnya seorang budak lelaki yang mempelawa wanita tersebut duduk.

Hal itu menyebabkan Hairul mahu memberi hadiah kepada budak lelaki tersebut kerana kebaikkannya.




Beberapa artis seperti Alif Satar dan Jozzlynhania  dilihat memberi komen berkenaan insiden tersebut diiringi komen netizen lain.



Foto : Carian Internet

Sementara itu, ramai yang memuji tindakan adik tersebut.

Hairul turut memberi komen kepada netizen.


Foto : Carian Internet


Ada juga pengikut Hairul yang turut berkongsi pengalaman sama.







Namun, setelah berbakul kata cacian dan makian terhadap sekelompok penumpang LRT yang tidak prihatin, tiba-tiba timbul pula cerita ia sekadar lakonan semata-mata.


Hai, semua benda nak kena tular dulu ke baru orang sedar.


Ramai yang tidak berpuas hati dengan tindakan pembuat video pendek hingga menyebabkan ramai rakyat Malaysia mengutuk pelakon-pelakon tersebut.



Pelakon yang menjayakan kisah LRT ini
Walau apa pun, mungkin ini antara kempen sosial yang selari dengan kehendak semasa. Maklumlah kalau kempen biasa-biasa, ramai yang tidak sedar pun. Akan tetapi dengan adanya video pendek, ditularkan pula artis tempatan, maka ia membuka lebih ramai mata netizen untuk bersikap lebih prihatin.

Jadi, Hairul masih nak beri hadiah kepada budak itu atau tidak ni? - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
1
Komen: 53
Komen

Previous : Fesyen Dan Gaya Catwalk Neelofa Jadi Bahan Tawa Netizen

Next       : "Saya Diarah Bikin Penonton Geram"- Ayda Jebat Bocorkan Rahsia?

Komen Terbaru

Quote Nana_Man 17-8-2018 06:11 PM
pitera replied at 13-8-2018 05:36 PM
I pernah baca kt spore, bangladeshi bagi seat kat elderly. Bila elderly tu say thanks, then abangl ...

Betul tu...  kat spore ada yg ngada2.. jd sblm dorang cari pasal ngan bangla, bangla cepat2 kasi seat. Anak2 aku pun perna dpt seats dari dorang, so aku make sure dorang ckp thanks to them. Pasal bangla pun byr tambang jgk.

Lain-lain Komen

Quote abadi84 10-8-2018 04:19 PM
Mcm biasa HA...nk dptkn limelight isu viral
Quote eizarz 10-8-2018 04:24 PM
HA tolol{:laugh
Quote bazarayamy 10-8-2018 04:29 PM
tak kira la betul ker lakonan... kita kena lebih prihatin...
Quote beeeee 10-8-2018 04:29 PM
mencapub??
Quote Skuau 10-8-2018 04:31 PM
bangla mau kasi tempat duduk ka???
Quote saviour_09 10-8-2018 04:33 PM
dulu kini dan selamanya
mencapub
Quote kikuri 10-8-2018 04:43 PM
suka nau mencapub ha ni...
Quote Miamorrr 10-8-2018 04:51 PM
Skuau replied at 10-8-2018 04:31 PM
bangla mau kasi tempat duduk ka???

Kalau dlm mrt/lrt selalu je bangla offer tempat duduk especially utk perempuan & kanak2.
Quote coops21 10-8-2018 04:59 PM
Realitinya mmg rakyat Malaysia by je yg selfish mcm tu.
Quote nipskacang 10-8-2018 05:13 PM
Selagi boleh mencapub
Quote Skuau 10-8-2018 06:17 PM
coops21 replied at 10-8-2018 04:59 PM
Realitinya mmg rakyat Malaysia by je yg selfish mcm tu.

dan juga warga asing....(jgn dilupa).
Quote HujanBatuTiga 10-8-2018 06:28 PM
x kisahlah social experiment ke apa hakikatnya mmg ramai manusia dlm train yg buat donno je pada org yg memerlukan.
Quote shuk_one 10-8-2018 07:52 PM
Semalam tengok ramai orang dok share video ni  dan maki pakcik bertiga tu...  
Quote Sazida 10-8-2018 08:41 PM
Skrg ni iols dlm bas otw ke selatan. Haram jadah mana bukak kasut berbau stoking dlm bas ni., nak cari bas ni xbuka lmpu plak. Kang tibe2 sound sape xpsl kna tibai dlm gelap ni. Iols syakk bangla kt blkg ni,,,
Quote kucingitam 10-8-2018 09:05 PM
baru aku perasan yg tgh tu ally iskandar rupanya....
Quote kucingitam 10-8-2018 09:06 PM
Sazida replied at 10-8-2018 08:41 PM
Skrg ni iols dlm bas otw ke selatan. Haram jadah mana bukak kasut berbau stoking dlm bas ni., nak ca ...

bangla tu tgh buat social experiment jugak kot.nak tgk prihatin ke tidak rakyat malaysia dgn bau busuk...

Quote caprut 10-8-2018 09:17 PM
nk salahkan laki je. yg prempuan 2 org tu ko xnk salah kn xmo ksi tmpt dduk??
Quote buapakperut 10-8-2018 11:23 PM
Skuau: bangla mau kasi tempat duduk ka???

dulu masa budak2 naik bas,bangla berebut2 nak tempat duduk.tak kasi can langsung kat pempuan,plus dorang gesel2 lagi
Quote barfi 11-8-2018 08:52 AM
Iols pernah sekali je naik public transport masa pregnant last year. Itupun nak try MRT yg baru siap. Masa iols masuk tu ramai juga la yg offer seat kat iols. Ada lelaki cina, and few malay girls. So masih ramai rakyat kita yg prihatin.

Lihat semua komen(53)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044381s Gzip On
To Top