Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Fesyen Dan Gaya Catwalk Neelofa Jadi Bahan Tawa Netizen

10-8-2018 10:49 AM|Oleh: Suzy | Dilihat: 11951| Komen: 91

Kredit foto: Instagram

Neelofa dan fesyen memang tidak dapat dipisahkan. Penampilannya yang anggun dan unik sering menjadi bualan ramai. 

Bukan sahaja terkenal dengan imej muslimah dan ikon hijab Malaysia, Neelofa turut menjadi perhatian dek fesyen adaptasi daripada pentas peragaan kepada fesyen seharian. 


Kredit foto: Instagram

Sering menggayakan pakaian model runway, kali ini sempena Minggu Fesyen Kuala Lumpur, Neelofa sendiri tampil berani memperagakaan fesyen terkini. 

Hos yang mempunyai ketinggian 5 kaki 2 inci itu kelihatan berkeyakinan mengayakan koleksi Maxmara di pentas KLFW semalam. Kemunculan Neelofa mendapat tepukan gemuruh dan menjadi perhatian ramai.



Namun, tidak semua bersetuju dengan gaya berani yang ditampilkan Neelofa. Video berkenaan bertebaran di media sosial ketika ini mendapat kecaman hebat daripada netizen. 

Rata-rata netizen tidak bersetuju dengan gaya pemakaian ketat di dada dan kain terbelah diperagakan Neelofa. Menurut mereka, imej muslimah Neelofa pada awal kemunculan berhijab adalah imej yang sering mereka rindui. 


Kredit foto: Instagram

Selain daripada menyentuh soal pemakaian, gerak langkah Neelofa juga dikatakan kaku dan seperti ingin bertinju! Dengan ketinggian yang dimiliki oleh Neelofa, menurut netizen fesyen yang digayakan kelihatan agak penuh dan sesak. 

Selain Neelofa, adiknya Ameera Khan turut sama melangkah di pentas peragaaan dengan fesyen moden daripada Stuart Weitzman. Seperti Neelofa, adiknya itu turut menerima kecaman apabila gagal memberikan gaya catwalk diingini netizen.  - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
5
Bosan
3
Komen: 91
Komen

Previous : Siram Cecair Peluntur Pada Tumbuhan, Netizen Setuju Dato' Aliff Syukri Marah Baem...

Next       : Hairul Azreen Nak Bagi Hadiah Pada Budak LRT, Rupa-Rupanya...

Komen Terbaru

Quote Edonut 17-8-2018 12:57 AM
Dahh dok bergadoh pulak fans pasal baju innai dekat ig.. Loff Nokkk jugek compared ngan fazzy

Lain-lain Komen

Quote terubukmasin 10-8-2018 01:00 PM
Try hard sangat acah2 model adoila lofa
Quote Levespa 10-8-2018 01:03 PM
catwalk yg awkward.. lofa nampak nebess je.. baju, coat, turban semua tu buat dia nampak lagi rendah dan boxy..kesian la dia ni padahal cantik dah tapi fashion sense memang out
Quote rynehanekoma 10-8-2018 01:07 PM
Kurang sesuai..nextt..
Quote kucing02 10-8-2018 01:12 PM
terlalu confident sampai menonjolkn keaiban sendiri..
Quote nisako 10-8-2018 01:33 PM
Nampak lopa lagi pendek je…… hahaaaa
Quote matchstick 10-8-2018 01:34 PM
Gaya mcm nk ajak org bergocoh je
Quote aechae 10-8-2018 01:39 PM
Asal nmpk gemuk+pendek?
Quote mieymiey 10-8-2018 01:51 PM
Ketet tu nak lawan Ragad Taib ker?
#iolstanyajer
Quote bulalof 10-8-2018 02:23 PM
bbbooooooooooooooooooooo.........
Quote selipar_hijau 10-8-2018 02:39 PM
Dah macam penguin
Quote makton 10-8-2018 03:00 PM
buruk gile cara catwalk. mcm kengkang pun ada
Quote nejina 10-8-2018 03:06 PM
malu aih tgk boobies terjojol gitu. ape lofa mmg dah xde rase malu ke pd diri sendiri.
Quote coqsukun 10-8-2018 03:08 PM
Ketet tu sumbat apa pa, da nak sama besar muka ko dah aku tgk
Quote Buritan 10-8-2018 03:21 PM
Mcm kak mah jahj
Quote babycc 10-8-2018 03:26 PM
Designer pilih die ke?
Quote aikee04 10-8-2018 03:42 PM
Catwalk lagi..........cerita yg sama...
Quote itsmeshikin 10-8-2018 03:56 PM
mieymiey replied at 10-8-2018 01:51 PM
Ketet tu nak lawan Ragad Taib ker?
#iolstanyajer

tajam nooo ek sis..
Quote mieymiey 10-8-2018 03:58 PM

Sheols jatuh atas kaktus, kaktus yang patah
Quote zaraaqilah 10-8-2018 04:04 PM
iols ok jer dgn gaya jah lofake....yg x kena tang dada tu...apsal cam nak tersembul klua jekk??
dia pon bukan model, so apa yg nak di kecam sgt....haishhh lah netizen....

Lihat semua komen(91)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048932s Gzip On
To Top