CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Bayi Patah Tangan Disyaki Didera Pengasuh

10-8-2018 09:51 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 1919| Komen: 15

Description: Memetik laporan Harian Metro, terdapat seorang bayi lelaki berusia tiga bulan patah tangan kanan dipercayai didera ketika di bawah penjagaan pengasuhnya di Seksyen 2 , Seri Iskandar.

Isu penderaan di pusat pengasuhan sering kedengaran sejak kebelakangan ini.

Walaupun pelbagai usaha diambil pihak berkuasa, namun ianya masih berlarutan. 


Memetik laporan Harian Metro, terdapat seorang bayi lelaki berusia tiga bulan patah tangan kanan dipercayai didera ketika di bawah penjagaan pengasuhnya di Seksyen 2 , Seri Iskandar. 


Kredit foto: carian internet

Ketua Polis Daerah Perak Tengah, Superintendan Mohamad Zainal Abdullah mengesahkan laporan polis telah dibuat oleh bapa mangsa selepas menyedari kesan kecederaan itu ketika mangsa diambil dari rumah pengasuhnya.

"Mangsa dibawa mendapatkan rawatan di Hospital Seri Manjung dan pemeriksaan menemukan terdapat kesan dipulas yang dipercayai didera sehingga menyebabkan tangan mangsa patah tulang."


"Ekoran daripada laporan itu, polis telah menahan pengasuh yang berusia 46 tahun itu semalam untuk siasatan lanjut." 

Menurutnya, kes disiasat mengikut Seksyen 325 Kanun Keseksaan dan Seksyen 31(1) Akta Kanak-Kanak 2001.- CARI



14

Bagus
41

Marah
21

Terkejut
28

Sedih
24

Lawak
23

Bosan

Friends Rank (151 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote milanhawkin 10-8-2018 08:40 AM
ngko kalu x suka budak, boleh x jangan mengada nk jadi pengasuh?! stress la baca berita2 mcm ni pagi2
Quote zulka 10-8-2018 09:35 AM
perghhh dipulas tu
Quote Foxey 10-8-2018 09:57 AM
baby kot, dah tentu delicate. kena la jaga betul2. kalau dah tak mau jaga, jangan jadi pengasuh. bukan free, bayar lagi pun.
Quote crazypink 10-8-2018 10:19 AM
ya allah dipulas nyer tangan baby tuh
Quote fushimi 10-8-2018 10:21 AM
iols rasa mesti pengasuh tersalah angkat atau pegang baby

sebab tu tangan baby tu terpulas

tapi kalau pengasuh tu sengaja perdajal baby tu bertabahlah makcik
Quote tri-max 10-8-2018 10:47 AM
apa ingat baby ni motor ke nak dipulas-pulas
geram nyer
Quote munchkin 10-8-2018 11:01 AM
Gila disturbing org sekarang.
Quote rynehanekoma 10-8-2018 11:25 AM
Di mana nilai kasih sayang..isk isk...
Quote fox. 10-8-2018 11:29 AM
Ngeri kakak membacanya.tulang budak kan masih lembut.sebab tuh kakak tak berani dukung budak kechil
Quote kelibat 10-8-2018 11:33 AM
kejamnyer..
kalo tak suke budak, tak yah jd pengasuh..
Quote Pink_Purple 10-8-2018 12:22 PM
stresss baca..

pulas tangan baby...
Quote EvieWanKenobi 10-8-2018 12:26 PM
senang je pulas2 anak orang..
Quote nobito 10-8-2018 12:26 PM
fushimi replied at 10-8-2018 10:21 AM
iols rasa mesti pengasuh tersalah angkat atau pegang baby

sebab tu tangan baby tu terpulas

Keling Bela anak memang camtu lah...dia angkat budak pakai tarik tangan.
Quote nobito 10-8-2018 12:29 PM
[youtube]FnRmBD1I1kM[/youtube]

Dia buat baby yoga la tu
Quote zaziot 10-8-2018 01:27 PM
ya allah......binatang apa la yg  ngasuh baby ni..kesian betol

Lihat semua komen(15)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 04:35 PM GMT+8 , Processed in 0.077810 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top