Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Siram Cecair Peluntur Pada Tumbuhan, Netizen Setuju Dato' Aliff Syukri Marah Baem...

9-8-2018 03:08 PM|Oleh: Amiey | Dilihat: 4104| Komen: 54

Umum mengetahui walaupun pengasas produk kosmetik berjenama D'Herbs, Dato' Aliff Syukri sememangnya tegas dengan anak-anaknya. Walaupun bergelar usahawan berjaya, dia tidak pernah memanjakan anak-anaknya dengan kemewahan. 


Mereka dibesarkan dalam penuh kesederhanaan walaupun tinggal di mahligai mewah berbeza dengan anak-anak golongan berada yang lain. 


Terbaru, Aliff berkongsi video dia mana dia memarahi anak ketiganya, Ibraheem atau nama mesranya Baem kerana merosakkan pokok sayuran yang ditanam olehnya. 

Menurut Aliff, pokok tersebut telah ditanamnya beberapa bulan yang lepas sebelum anaknya itu mencabut dan kemudian menuang chlorox pada tumbuhan tersebut. 

"Penat saya tanam pokok sayur berbulan.. semua @baem_adham cabut dan simbah dengan chlorox habis mati..."


Mungkin terlalu kecewa dengan perbuatan anaknya, Aliff seolah merajuk sambil dikejar oleh Baem yang cuba mendapatkan kemaafan daripada ayahnya. Alolo..comel je anak beranak ni. 


Video tersebut telah ditonton lebih dari 660 ribu pengguna Instagram dan rata-rata bersetuju dengan tindakan Aliff memarahi Baem agar dia belajar daripada kesilapan. 

Foto : Instagram Aliff Syukri

Bagaimanapun, ada juga yang kurang bersetuju dengannya terutama sekali apabila Aliff enggan mengaku Baem sebagai anak kerana terlalu geram dalam satu video yang telah pun dipadam.

Foto : Instagram Aliff Syukri

Sementara itu, ada juga yang menasihati Aliff untuk tidak meletakkan cecair peluntur (chlorox) ditempat yang mudah dicapai oleh anak-anak kerana khuatir sekiranya anaknya meminum cecair tersebut.

 

Foto : Instagram Aliff Syukri
Apa pun, setiap ibu bapa pasti mempunyai cara mereka sendiri dalam mendidik anak-anak mereka. Kami pasti Aliff hanya mahu mengajar anak-anaknya untuk belajar menghargai setiap titik peluh orang lain.-CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 54
Komen

Previous : Lahar - Kelab 'Haters' Diwujudkan Untuk Menghentam Haqiem Rusli

Next       : Fesyen Dan Gaya Catwalk Neelofa Jadi Bahan Tawa Netizen

Komen Terbaru

Quote borrow 10-8-2018 06:51 PM
lolita737 replied at 10-8-2018 11:45 AM
semalam dengar kat kool fm..ada akak tu cakap dia pun garang macam singa..selalu marah anak2 dia.. ...

o ye kew Khenz betul sgt ckp AG tuh



Lain-lain Komen

Quote mesmerize 9-8-2018 03:21 PM
ai dah tengok video baem kena marah tu.. kesian pun ada siap kena acah2 bantai ngan penyodok sampah.. tapi walaupun begitu baem seolah2 paham yang abah dia marah bukan sebab benci tapi sayang dan nak mendidik..lantas baem kejar2 DAS untk memohon maaf.. di situ ai nak bagi kredit pada DAS n isterinya lah..
Quote moonbug 9-8-2018 03:29 PM
Melentur buluh dari rebungnya
Quote tikusmontok 9-8-2018 03:35 PM
walaupun dia kadang2 over tp suka jer tgk keletah dia ngan anak2. lelaki lembut ni biasanya lebih rapat dgn anak2 berbanding ibu mrk sendiri..contoh ayah lara.
Quote Nonones 9-8-2018 03:57 PM
Suami aku pun ada la ala2 aliff syukri ni sikit perangainya, sampai aku cakap u ni dgn aliff syukri ni macam kembar tapi aliff ni gelenyar sikit, u tak. hehe. tapi serius aku cakap lelaki lembut ni sangat penyayang walaupun kuat betul membebel lebih dari orang perempuan. dont judge a book by its cover hokehh!! kadang lebih jantan dari jantan yang keras gong tu.
Quote jelitayu 9-8-2018 04:00 PM
sebijik muka Datin Shida Baem ni...sweet...
Quote hzln 9-8-2018 04:12 PM
Tak tgk video penuh kat youtube, tapi marah kaw2 patutnya sbb anak main dgn menda bahaya mcm klorok, bkm sebab anak jahanamkan reta benda sayur mayur ko
Quote fushimi 9-8-2018 04:17 PM
hzln replied at 9-8-2018 04:12 PM
Tak tgk video penuh kat youtube, tapi marah kaw2 patutnya sbb anak main dgn menda bahaya mcm klorok, ...

ok apa dia marah kaw kaw2

nanti kalau dia pergi rumah orang takde berperangai cam monyet patahkan pokok rumah orang pulak

salah tetap salah tak kira apa salh atau besar

takkan nak tunggu budak tu bunuh binatang baru nak marah kaw kaw

ni salah satu kesilapan mak bapak

asal nampak remeh diam macam babi


Quote makton 9-8-2018 04:18 PM
comel anak2 dia. aku paling suka tgk keletah baem
Quote armin 9-8-2018 05:03 PM
Off topic sikit tapi masa dorg pergi london anak2 dia semua pandai speaking. Memang jauh beza dgn dia. Bagus la mcm tu
Quote sofiazara 9-8-2018 05:10 PM
dia seniri suruh org folow life dia mcm paparazzi. kosser aku tgk life ponen ni
Quote abil_tetra 9-8-2018 05:25 PM
armin replied at 9-8-2018 05:03 PM
Off topic sikit tapi masa dorg pergi london anak2 dia semua pandai speaking. Memang jauh beza dgn d ...

dia pun pandailah tu saje je kan...
ada je masa kat london tu dia masuk kedai sembang dgn mat saleh
xkan ckp melayu pulak
Quote RVP20 9-8-2018 05:31 PM
Siapa tahu anak-anak DTL bersekolah di mana ?
Quote scarletz 9-8-2018 05:32 PM
Baguslah ajar anak mcm tu takde pegi rumah org bg mati ikan,runtuh pelamin etc
Quote SLAManya 9-8-2018 05:32 PM
anak dia sulung tu macam bakal hensem je
tapi harap2 jadi lelaki sejati yang gentleman
Quote kiambang 9-8-2018 05:36 PM
Ok je marah ..
Quote umbut 9-8-2018 05:39 PM
Baguslah.. gertak je.. nanti x buat lagi.. x pukul pun.. x macam mak pak dulu, mcm singa lapar.. semua nak sesah, berbirat badan.. aku pernah benci dgn bapak aku.. panas baran... jgn sampai anak benci, jgn pukul sampai mati.. marah gertak ok lah... huhhhh
Quote ariellin 9-8-2018 05:51 PM
Aku sedih tgk bideo ni.. paham perasaan DAS marah sbb sayang anak tp anak2 dia mmg elok paras rupa
Quote dubuk 9-8-2018 05:59 PM
scarletz replied at 9-8-2018 05:32 PM
Baguslah ajar anak mcm tu takde pegi rumah org bg mati ikan,runtuh pelamin etc


Quote umbut 9-8-2018 07:05 PM
ariellin replied at 9-8-2018 05:51 PM
Aku sedih tgk bideo ni.. paham perasaan DAS marah sbb sayang anak  tp anak2 dia mmg elok paras ru ...

Dato alif pun hensem.. walaupun gedik.. bini pun cun

Lihat semua komen(54)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044552s Gzip On
To Top