Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Lahar - Kelab 'Haters' Diwujudkan Untuk Menghentam Haqiem Rusli

9-8-2018 02:56 PM|Oleh: Azza | Dilihat: 2834| Komen: 55




Tidak lengkap kehidupan artis tanpa kehadiran peminat dan 'haters' yang menjadi pemangkin kerjaya mereka. Tidak kira sama ada positif atau negatif, semuanya itu adalah asam garam dunia seni. Sementelah mempunyai kelab peminat adalah satu kebiasaan yang dilakukan oleh peminat yang meminati artis pujaan mereka.

Namun, jarang sekali mendengar sekelompok 'haters' bergabung membentuk kelab bagi melaporkan segala kesilapan artis tersebut di media sosial. Tetapi, ini yang berlaku terhadap penyanyi Haqiem Rusli yang sangat popular dengan 'mild depression'nya. Apakah tujuan puak 'haters' ini sebenarnya?


Kredit foto: Twitter

Pelbagai profil diwujudkan demi memastikan kelab Lembaga Aduan Haqiem Rusli (LAHAR) berjalan lancar. Sampai macam tu ya?





Kredit foto: Google


Antara agenda mereka ialah membuat bantahan. Dah kenapa?





Bagi ahli Lahar mereka sudah jemu dengan kisah Haqiem yang tidak berkesudahan.

Kredit foto: Youtube

"Menegur jangan sampai menghina." - Itu teguran peminat Haqiem yang merasakan kewujudan Lahar ini sengaja mahu menjatuhkan kerjaya Haqiem





Ya, gerakan anti Haqiem Rusli digiatkan secara besar-besaran di Twitter. Sedikit kesilapan yang dilakukan penyanyi 'Tergantung Sepi' ini pasti dibincangkan di dalam kelab. Ia agak kasar bagi peminat Haqiem sendiri namun jika Haqiem boleh mengatasi cabaran ini, pastinya dia mampu menangkis dakwaan tersebut dan lebih maju ke hadapan. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
2
Komen: 55
Komen

Previous : Macam Opera! Netizen Terhibur Aksi Anak Zarina Zainuddin Pakai Foundation Sebab Nak Putih!

Next       : Siram Cecair Peluntur Pada Tumbuhan, Netizen Setuju Dato' Aliff Syukri Marah Baem...

Komen Terbaru

Quote minguk 10-8-2018 05:19 PM
nama kelab pun dah kelakar.. LAHAR. hahhaha

Lain-lain Komen

Quote fushimi 9-8-2018 03:02 PM
ahahahhahahahahh
Quote LipasComel 9-8-2018 03:06 PM
alah gurau je ni. tah2 forumer cari jugak alan al padat ni.
Quote Parit.Hilton 9-8-2018 03:09 PM
astaga. banyak betul masa dok buat benda2 ni
Quote lailahanna88 9-8-2018 03:12 PM
fuhh bermusuh sungguh alan padat ni dgn dak qiem ni
Quote kakasotong2 9-8-2018 03:13 PM
Baca kt igs kakbamsepit psl LAHAR ni. So heshe la founder nya?


Gitohhhhh mendoniaaa skrg kakbam sepit di ig
Quote sukacactus 9-8-2018 03:21 PM
Alahai! Banyak masa betul nak bash budak2
Terang cakap, aku pun xberkenan dgn dak HR poyo ni
Tp xde la sampai nak masuk kelab menghentam dia plak
Quote BoongaKertas 9-8-2018 03:25 PM
alan ni kelakar gak kdg2. tp bab HR ni, iols jdi penonton jer lah. cuma tak sangka si alan ni keje berkaitan law. hahaha! sempat plak chuols tubuhkan kabinet lahar tu  
Quote sonatalady 9-8-2018 03:43 PM
X perlu lah kot sampai kelab membenci ni.
Ni terikug budaya k pop ke apa ni?
Kritik bole...tp sampai tubuh kelab...ermmmm...nasiblah kau HR..
Bertabahlah
Quote EvieWanKenobi 9-8-2018 03:45 PM
sibuk je cari salah orang..
Quote matkpop 9-8-2018 03:50 PM
sapa yang gigih ngat buat kelab ni haha
Quote matkpop 9-8-2018 03:52 PM
sapa gigih ngat buat kelab ni
Quote Orix 9-8-2018 03:55 PM
kakasotong2 replied at 9-8-2018 03:13 PM
Baca kt igs kakbamsepit psl LAHAR ni. So heshe la founder nya?



Tak pasal2 tokpit lantik iols jd wakil LAHAR di porem cari yach
Quote kakasotong2 9-8-2018 04:01 PM
Orix replied at 9-8-2018 03:55 PM
Tak pasal2 tokpit lantik iols jd wakil LAHAR di porem cari yach

ok la tu uols ada gak wakil seketul ajk LAHAR porem cari

Heshe lantik tu berdasarkan kelayakan la tu
Quote Orix 9-8-2018 04:06 PM
EvieWanKenobi replied at 9-8-2018 03:45 PM
sibuk je cari salah orang..

Tak payah cari pun dekkk. Qie qie propa yg terang2an buat salah tengah2 padang utk tatapan umum....... tak perlu dicari2 pun
Quote gerbera.memopad 9-8-2018 04:31 PM
Forummer cari kah si Alan Al Padat ni?

Anyway, gigeh yer buat club melahar segala
Quote grizz 9-8-2018 05:53 PM
uii lg depress la dk qie qie cmni..
jgn dgr tetibe bunuh diri dh la..sbb xtahan laharan..
Quote umbut 9-8-2018 07:06 PM
Tapi, tapi, lagu2 dia sedap..... jgnlah.. depress nanti...  dari fan haqiem
Quote umbut 9-8-2018 07:08 PM
kakasotong2 replied at 9-8-2018 03:13 PM
Baca kt igs kakbamsepit psl LAHAR ni. So heshe la founder nya?



Tapi x bestlah membawang kat ig.. kat forum boleh menceceh.. knp ke ig pulak kak pit pegi
Quote cmf_blingblings 9-8-2018 07:17 PM
Biasalah adat dah orang Melayu nampak naik, bakat lebih pada yg kaki jilat semua, start pakai orang dalam juga hasut dan hasut. Org lama tetap di atas, yg tak tau cara, tak faham rules dalaman pijak sampai kemek.

Budak baru 20 tahun, dah pijak tangga AJL semua dah kecut ball, kawan tu dah jual dekat 10 lagu mulalah gabrah...tegur elok-elok bukan budak tu kaki minum, kaki tunggang, kaki dadah..just normal budak kampung jer pun. Tergugat sungguh anak-anak org kaya hadoi..

Lihat semua komen(55)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047036s Gzip On
To Top