Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

'Doktor' Sekolah Tak Habis, Tapi Berani Keluarkan Produk Putih Kulit Sendiri!

Oleh: Aimi|8-8-2018 04:14 PM |Dilihat:3974| Komen: 20
Zaman sekarang, kebanyakan wanita berebut-rebut nak kelihatan putih gebu, sampaikan ada yang tak kisah makan ubat apa sekali pun walaupun sedar ianya bakal memudaratkan kesihatan diri sendiri.

Terbaru tular di Twitter, ada sebuah produk terbaru di pasaran, dikhabarkan dikeluarkan oleh seorang 'doktor' yang popular di Instagram .

Produk tersebut didakwa meniru reka bentuk bungkusan produk luar negara dan katanya produk ini mampu mencerahkan kulit dari dalam.


Ada juga pihak yang mendedahkan 'doktor' ini sebenarnya tidak menghabiskan sekolah perubatannya tetapi berani menggelarkan dirinya sebagai doktor malah berani mengeluarkan produknya sendiri.


Bila ditanya mengenai reka bentuk botol yang meniru produk luar negara, dia menjawab: 




Ramai juga yang mengadu pakai produknya menyebabkan kulit menjadi lebih teruk dan mengatakan tiada produk yang akan membolehkan kulit manusia cerah sebegitu.

Tak habis-habis, diharap agar ramai pengguna di luar sana boleh berfikir dengan bijak dan tidak terpedaya dengan ubat-ubat yang diragui kualitinya sebegini. -CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
3
Terkejut
2
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
1
Komen: 20
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote rogayahtop 12-8-2018 09:34 PM
brand akak ni nampak lebih nak tiru Monu akak rasa. and the ordinary bukan the first pun yg buat design text heavy.  bnyk brand lain konon2 nak stand out last2 nampak generik giler. akak lg suka shiseido nye packaging very the classy n classic.

oso tak perlu title doktor pun nak bukak company skincare. kalau tak hudabeauty tu pun tak berani nak timbang kilo, kylie jenner tu pun x worth 900mil br berapa taun bukak. Si JS tu pun dah worth hundred mils katanyer. tu yg hijabster melayu ni berlomba2 nak jadi entrepreneur gitu formulated in paris timbang kilo in china packed in nesmilan.


Lain-lain Komen

Quote chinta89 8-8-2018 04:58 PM
sendiri bodohkan diri beli produk doktor tak hbs bljr tu knape?

doktor2 yg tentu2 doktorrrrrr kat spita tu, pegi tanya diorg produk ape yg selamat. tp x nk plk g tanya, bodoh tak leh ajar kan? so, u get what u want.
Quote Artemesiaa 8-8-2018 05:31 PM
Dah banyak kes dilapurkan pun masih ada juga yang nak guna product repack cam ni betul2 merisikokan diri
Quote meisapoya 8-8-2018 05:37 PM
Last2 berduka lara jawab nya... apa nama ig so-called  doctor ni?
Quote matkpop 8-8-2018 07:11 PM
"doktor" bebal, yang beli lagi bebal.
Quote RatuDunia94 8-8-2018 07:22 PM
Knp org2 simply boleh percaya produk mcm ni ditepek kat muka or masuk dlm badan yer? I mean x pikir jangka panjang ke? Ko sendiri pon x sure kandungan dlm produk tu.. Dah la produk baru n x dikenali pastu jual online.. Mmg TAKKK la iols nk beli..
Quote Foxey 8-8-2018 10:00 PM
Tak pernah beli produk mcm ni.
Quote salmon-suki 8-8-2018 11:22 PM
RatuDunia94: Knp org2 simply boleh percaya produk mcm ni ditepek kat muka or masuk dlm badan yer? I mean x pikir jangka panjang ke? Ko sendiri pon x sure kandungan ...

obses kot sis..dgn keadaan skrg,society pressure y mengagung2kn manusia kulit putih melepak,dan menghina-sehinanya org berkulit gelap..so,asal dgr je ada produk pemutih,komfem akn beli..walhal kalau pegi jmpe doc aesthetic,harga mgkin lebih kurg dgn harga produk penipu ni. But what to do,they expect to have instant result,pakai arini,esk putih cm kapas..
So memperbodohkn diri sendiri..
Quote paz 9-8-2018 11:00 AM
Why nak putih? OMG mentality lain macam.
Quote pumpkingirl 9-8-2018 11:11 AM
Baru jumpa kwn lama..last jumpa dlm 2/3 thn lepas..jumpa kali ni yarabbi putihnya.mcm mayat..spesis2 eina azman n wife no2 dato red tu..aku mcm tak percaya mata aku ni..dia ni memang putih selepuk ke tak..seingat aku dulu kulit melayu je..nak tegur tanya putih ori ke..mcm tak logik pulak soalan tu..nak tanya kawan2 lain ttg keputihan kulit dia rasa malas la pulak..so aku tgk gambar fb lama2.memang dulu kulit melayu je..biarla dia life dia.mungkin itu cara dia utk dapat keyakinan diri..sbb muda2 dulu dia ni jenis malu2 orgnya..sekarang dah tua2 ni bila dah putih menggedik tak ingat pulak..
Quote umbut 9-8-2018 11:17 AM
RatuDunia94 replied at 8-8-2018 07:22 PM
Knp org2 simply boleh percaya produk mcm ni ditepek kat muka or masuk dlm badan yer? I mean x pikir  ...

Yg hairan aina serum tu ada jual kat watson.. syafiqah aina dgn laki hafiz show off bweeeek
Quote gummygummy 9-8-2018 11:26 AM
siapa doc ni. insta plsss
Quote MeghanK 9-8-2018 11:39 AM
packaging sebijik TO..nak justify produk konon bukak timbang kilo ke
Quote MeghanK 9-8-2018 11:42 AM
gigih sangat nak putih..pakat jadi bodoh belaka g beli produk timbang kilo rnd pon takdak

kalau tak putih hina ke weh..bodoh
Quote fushimi 9-8-2018 11:56 AM
yang paling bodoh adalah pembeli

dah tahu produk produk repack ni level sampah tapi gigih jugak beli

lain kali beli produk yang jual kat drug store or konter kosmetik
Quote ckenj 9-8-2018 12:52 PM
umbut replied at 9-8-2018 12:17 PM
Yg hairan aina serum tu ada jual kat watson.. syafiqah aina dgn laki hafiz show off bweeeek

da masuk waton ke rupanya...so cannot trusted la watson pun..hurmm.

Quote lumie 9-8-2018 01:08 PM
umbut replied at 9-8-2018 11:17 AM
Yg hairan aina serum tu ada jual kat watson.. syafiqah aina dgn laki hafiz show off bweeeek

Whattt? Watson ? Giler cmne terlepas? Produk timbang kilo msk watson unbelieveable
Quote LipasComel 10-8-2018 08:28 AM
aku idok la berani pakai produk2 local ni. sebab logically celah bedah mana korang buat r&d produk2 ni? dah la kadang2 harga firaun, tak paham la apasal ramai yang terpengaruh beli
Quote Zaien 10-8-2018 11:21 AM
eh siyes la aina serom tu msuk watson????
Quote evlinne 10-8-2018 12:52 PM
WTF SERIOUSLY PRODUK2 AINAA TIMBANG KILO TU MASUK WATSON?!!!! WATSON how can you be THIS lowwwwww? bodohhhnyaaaa jual benda2 bodoh ni dlm farmasi2 besar camni

Lihat semua komen(20)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.060618s Gzip On
To Top