Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Jemput Datang Kenduri 11 Ogos, Rakan Baik Dedah Cerita Pelik Allahyarham Nizen Ayob

8-8-2018 01:55 PM|Oleh: Saiful| Komen: 51

Pelakon darama Gerak Khas, Nizen Ayob menghembuskan nafasnya yang terakhir pada pada pukul 11.55 pagi Isnin di Hospital Sultanah Aminah Johor Bahru.

Berikutan berita sedih tersebut, rakan baik nizen iaitu Marina Jose yang juga merupakan bekas peserta program Pilih Kasih berkongsi cerita pelik mengenainya.

Nizen dan Marina, Foto: IG
Katanya Nizen sebelum itu memuat naik foto kenangan mereka di laman sosial namun tidak mahu menemuinya.

"Saya sangat terkejut dan sedih kerana sudah beberapa bulan kami tak berjumpa dan saya tidak tahu mengapa dia sering mengelak apabila saya ajak jumpa.

"Dia muat naik foto kenangan kami bersama dengan kapsyen rindu nak jumpa. Tapi bila saya telefon dan mesej dia tidak berjawab," ujarnya kepada mStar Online.


Marina juga pelik apabila Allahyarham ada menjemput dirinya dan beberapa rakan lain untuk datang kenduri di rumahnya pada 11 Ogos.

"Dia jemput saya dan beberapa rakan lain datang kenduri 11 Ogos ini  (Sabtu ini) dan saya fikir dia mahu berkahwin atau bertunang sebab itu adalah hari jadi dia.

"Tapi ketika bertemu ibunya pada majlis pengebumian itu, tiada majlis apa-apa yang dirancang pada tarikh itu."


Allahyarham yang berusia 33 tahun meninggal dunia akibat kegagalan fungsi buah pinggang.

Sementara itu ditanya tentang kejadian sihir yang pernah dialami Nizen sebelum ini, Marina berkata, 

"Dulu memang dia pernah mengalami kejadian itu tapi dia sudah berubat. Ibunya juga memberitahu bahawa keadaan dia sudah agak baik selepas berubat cuma dia sering demam-demam."


Al-Fatihah buat Allahyarham Nizen. Semoga rohnya ditempatkan di kalangan orang yang beriman. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
7
Terkejut
2
Sedih
7
Lawak
3
Bosan
3
Komen: 51
Komen

Previous : "Sedarlah Diri Dah Bersuami!" Netizen Tuduh Fazura Dating Dengan Lelaki Lain

Next       : Erni Zakrie Keluar FMC Music Sebab Kontroversi Haqiem Rusli Ke?

Komen Terbaru

Quote amon_79 14-8-2018 06:04 PM
rainbowrainz replied at 11-8-2018 01:17 AM
Ya Allah mcm tu ke

Yer dik rain...iols bukan pegawai perubatan tp iols care taker seorg pesakit buah pinggang kronik...base on close experience dn explanation doc pakar

Lain-lain Komen

Quote Themilo 8-8-2018 02:31 PM
Innalillahiwaiinnailahirojiun. pernah la menonton drama lakonan arwah.
Quote nuralisa 8-8-2018 02:43 PM
oo maknanya 11.08 tu dia kata nak kawin ..tpi sbnrnya tak de ...
Quote laksmanabentan 8-8-2018 02:58 PM
Inalillah...
Quote mizruncing 8-8-2018 03:02 PM
kesiannyaa. even arwah bukan pelakon popular tp still sebak sbb dia meninggal akibat buatan org. ape la dengki sgt smpai nk sihir arwah
Quote beautifulliar 8-8-2018 03:03 PM
Inalillah.Tp meols xprsn la arwah yg mn satu dlm gerak khas.sbb dh lama xtgok gerak khas agaknye.Yg lain2 meols prsan.
Quote MadameOnion 8-8-2018 03:07 PM
semoga rohnya dicucuri rahmat..Al fatihah
Quote syahoney 8-8-2018 03:24 PM
Allahumaghfirlahu warhamhu wa'afihi wa'fuanhu......................
Quote mieymiey 8-8-2018 03:36 PM
"dan 11.08.18 akan aku akhiri dengan ijab qabul"

Quote eLiaD 8-8-2018 03:47 PM
bca kt metro doc kata 50 peratus dr buah pinggangnya tak berfungsi..inalillah
Quote pitera 8-8-2018 03:50 PM
Kalau selalu demam-demam tu sebenarnya memang petanda sakit buah pinggang
Quote minguk 8-8-2018 03:51 PM
innalillah. salam takziah.
Quote paz 8-8-2018 04:03 PM
Tapi gambar dia tu gambar lama ke? Macam orang sihat semua gambar.
Quote jaja8 8-8-2018 04:12 PM
innalillah
Quote ninnamina 8-8-2018 04:49 PM
Innalillah... terbaca jugak kat fb td viral ckp kene buatan org
Quote chazey 8-8-2018 04:55 PM
eLiaD replied at 8-8-2018 03:47 PM
bca kt metro doc kata 50 peratus dr buah pinggangnya tak berfungsi..inalillah

Mengapa ya? Ada telan produk terlarang seperti ubat pemutih ka apa aruah ini? Muda2 udah rosak buah pinggang...
Quote holaaaaaa 8-8-2018 05:02 PM
chazey replied at 8-8-2018 04:55 PM
Mengapa ya? Ada telan produk terlarang seperti ubat pemutih ka apa aruah ini? Muda2 udah rosak bua ...

i pun terpikir mcm tuuu... or ade buat drip whitening
Quote talapia 8-8-2018 05:06 PM
eLiaD replied at 8-8-2018 03:47 PM
bca kt metro doc kata 50 peratus dr buah pinggangnya tak berfungsi..inalillah

50% function buah pinggang tu ok lagi... 10% functioning baru buat dialisis. Tapi mungkin sebab dia tak sedar masalah buah pinggang dia... so tak terawat. Innalillahiwainnailaihirajiun.

Quote chinta89 8-8-2018 05:07 PM
takziah.. mula2 baca kat IG Salina Saibi mmg terkejut sgt.. pahtu ramai jugak rakan2 artis yg share pkra ni kat ig masing2.
Quote chazey 8-8-2018 05:14 PM
holaaaaaa replied at 8-8-2018 05:02 PM
i pun terpikir mcm tuuu... or ade buat drip whitening

Yeap. Itulah teori yang bermain di benak ai.

Lihat semua komen(51)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.058215s Gzip On
To Top