Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Mia Sara Dikejarkan Ke Hospital, Peminat Doa Cepat Sembuh...

7-8-2018 01:40 PM|Oleh: Amiey | Dilihat: 9688| Komen: 144

Masih teringat lagi bagaimana lakonan pelakon cilik Mia Sara Nasuha Muhammad Ridhuan atau lebih mesra dengan panggilan Mia menjadi satu fenomena kerana wajah dan keletahnya yang comel semasa berlakon di samping Lisa Surihani dalam drama Adamaya.

Drama pertama lakonannya itu berjaya melonjak naik nama Mia Sara sehinggakan dia pernah mendapat jolokan pelakon kanak-kanak paling comel. 


Masa berlalu begitu pantas, pelakon ini kini sudah pun menginjak ke usia 13 tahun dan semakin jelita. Walaupun sudah tidak aktif dalam lakonan, tetapi Mia seringkali mendapat jemputan untuk mengacarakan majlis yang melibatkan kanak-kanak dan kini sibuk dengan perniagaan miliknya.

Mia juga agak aktif di media sosial dan kerap memuat naik perkembangan terkini dirinya terutama sekali di Instagram. 

Foto: Instagram Mia Sara

Terbaru, peminat Mia mendapat berita yang mengejutkan apabila dia dimasukkan ke hospital. Mia yang memuat naik foto dirinya yang sedang berbaring di katil hospital meminta jasa baik semua untuk mendoakan agar dia cepat sembuh


Dia yang kini berada di Thomson Hospital di Kota Damansara bagaimanapun tidak memberitahu sakit yang dialaminya. 

Pun begitu, melalui akaun Instagram kelab peminat Mia, Mianators, dia dipercayai mengalami masalah yang berkaitan dengan ginjal (kidney) tetapi tidak dapat dipastikan kesahihannya.


Lisa Surihani yang sememangnya diketahui umum sangat akrab dengan Mia turut terkejut menerima perkhabaran tersebut.
Foto : Instagram Mia Sara

Foto: Carian Google

Dalam pada itu, ramai yang tertanya-tanya tentang sakit yang dialaminya dan mendoakan semoga dia cepat sembuh..

Foto : Instagram Mia Sara

Setakat ini belum ada kenyataan rasmi yang dibuat daripada pihak Mia. Sama-samalah kita doakan semoga Mia cepat sembuh daripada penyakit yang dialaminya. -CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
2
Sedih
8
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 144
Komen

Previous : "Big Stage Astro Ni Dah Ada Pemenang Dan Perlu Ke Install Tiktok Untuk Mengundi?"

Next       : Shila Amzah Rangkul 2 Anugerah Di China, Tapi Tiada Beritanya Pun?

Komen Terbaru

Quote bazarayamy 10-8-2018 04:06 PM
mudah-mudahan cempat sembuh mia

Lain-lain Komen

Quote pavlovachoc 7-8-2018 01:48 PM
semoga cepat sembuh
Quote ninjago 7-8-2018 01:57 PM
GWS miasara.. parents dia mesti tgh susah hati dgr ada kaitan buah pinggang.. anak kecik lagi.. semoga dipermudahkan semuanya
Quote hunchback 7-8-2018 02:16 PM
Moga dipermudah semua urusan mia dan cepat sembuh
Quote mieymiey 7-8-2018 02:19 PM
Budak ni dah besar nanti mesti cantik.
Semoga cepat sembuh Mia.
Quote Mleeen82 7-8-2018 02:23 PM
Semoga cepat sembuh Mia Sara
Quote Dragonkings 7-8-2018 02:25 PM
Smoga cpt sembuh mia....mia ni baik dan cantik......teruskan ke arah kebaikkan itu......wanita ni ibarat gule2......klu xbertutup...hbisla dihurung dek semut2.....
Quote merrissa 7-8-2018 02:27 PM
mia sakit...qiss sakit....semoga di permudahkan...segera sihat
Quote MadameOnion 7-8-2018 02:29 PM
semoga cepat sembuh mia
Quote ad_hoc79 7-8-2018 02:30 PM
semoga cepat sembuh
Quote Zaien 7-8-2018 02:34 PM
gws mia sara... nowadays budak2 mcm2 sakit..
Quote makton 7-8-2018 02:39 PM
GWS Mia....
Quote mahalnya 7-8-2018 02:47 PM
Sian mia..cepat2 sembuh k..tringat kat anak buah dh 3mggu duk ward mslh kidney
Quote Hessa 7-8-2018 03:09 PM
gws mia sara... bila anak sakit mcm ni, mak ayah mmg risau je..semoga segalanya dipermudahkan dan cepatlah sembuh hendaknya utk adik mia dan adik balqis jugak..
Quote chinta89 7-8-2018 03:11 PM
gws dik mia sara
Quote kucingitam 7-8-2018 03:13 PM
get well soon mia...harap mak pak dia tak mendiva bila org tanya pasal anak sakit..
Quote matkpop 7-8-2018 03:17 PM
get well soon dik walaupun den cringy dgn ekau.
Quote hanuma 7-8-2018 03:23 PM
semoga dipermudahkan dan cepat sembuh
Quote doubleA 7-8-2018 03:26 PM
Gws mia, adoi tak bestnya hospitalized mahupun jaga orang sakit, dari sihat pun boleh rasa sakit duduk hospital
Quote mixed 7-8-2018 03:43 PM
mahalnya replied at 7-8-2018 02:47 PM
Sian mia..cepat2 sembuh k..tringat kat anak buah dh 3mggu duk ward mslh kidney

la mahal kesian kt anak buah u GWS to ur anak buah

skng ni nape ramai sgt pelakon dewasa & kanak2
sakit berkaitan buah pinggang ni
terlbh mkn supplement pemutih ke?




Lihat semua komen(144)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.043549s Gzip On
To Top