Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Infozon Lihat artikel
Aug
06

Huawei Nova 3i Akhirnya Dilancarkan, Huawei Kini Di Tangga Ke-2 Global

6-8-2018 11:06 AM | Dilihat: 687| Komen: 13

Seperti yang dinanti-nantikan Huawei akhirnya melancarkan model terbaharunya Nova 3i di pasaran pada 28 Julai, minggu lepas.

Telefon pintar yang didatangkan dengan kamera 24MP ini meneruskan kejayaan model sebelumnya iaitu Nova 2i. 

Segalanya memang mengujakan tentang model Nova 3i kerana selain spesifikasi yang berteknologi tinggi, pengguna juga ditawarkan dengan ganjaran bernilai sehingga RM1,000 untuk setiap pembelian. 


Nova 3i dilengkapi dengan 'generasi terkini' bagi skrin FullView bersaiz 6.3 inci. Ia sekaligus memberikan pengalaman luar biasa terutamanya bagi apa jua hiburan menerusi telefon pintar tersebut. 

Dalam pada itu, Huawei juga dikhabarkan kini berada di kedudukan kedua di belakang Apple sebagai senarai telefon pintar global bagi suku kedua tahun ini. 


Ia merupakan angka yang dikeluarkan International Data Corporation, Selalu minggu lalu. 

Bagi info lebih lanjut tentang Nova 3i, boleh klik di SINI.  - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 13
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote cik_sssara 14-8-2018 05:41 PM
highcastle replied at 13-8-2018 05:30 PM
Saya tak cuba lagi Gcam. Sebenarnya tak payah root pun boleh install gcam kat MiA1. Ha'ah baru say ...

Kalau you kaki selfie amik jela nova 3i tu. Sebab kamera depan A2 cam kurang sikit. Bateri pun cun. As for me still prefer A2. Laju, simple, murah.

Lain-lain Komen

Quote buragazz 6-8-2018 12:40 PM
Semenjak Apple kluorkan Iphone X ni sumer syarikat pengeluar phone tiru design
Hari tu jln2 kat Aeon lalu depan VIVO e eh macam iphone X pastu lalu sebelah kedai Oppo pun sama dalam hati dah takde design sendiri ker.. ni Huawei pulak.. tapi cam minat nak sambau...
Quote myoujin 6-8-2018 12:49 PM
buragazz replied at 6-8-2018 12:40 PM
Semenjak Apple kluorkan Iphone X ni sumer syarikat pengeluar phone tiru design
Hari tu jln2 kat Ae ...

https://www.androidauthority.com/who-owns-the-notch-845086/
Quote Foxey 6-8-2018 12:52 PM
wow... lookwise nampak lawa... performance wise nak kena p baca review dulu... tapi so far, fox pakai huawei ni ok... selagi tak rosak fon, takde la nak beli baru...
Quote Lorra2411 6-8-2018 12:56 PM
sini ada yang pakai P20 Pro tak? boleh kasi comment sikit?
Quote buragazz 6-8-2018 01:29 PM
myoujin replied at 6-8-2018 12:49 PM
https://www.androidauthority.com/who-owns-the-notch-845086/

Tq for the info rupanya Essential buat dulu.. meols pun baru tahu ada brand essential..
Quote ubat_batok 13-8-2018 10:03 AM
iols sejenis tak pernah move on dari dulu hingga kini pakai samsung..lastweek iols dpt phone 3i ni, sbb berkenan dgn j8 (since 9+ mahal sgt). pakai utk kegunaan harian/office. seriously best gila..huawei ni dari segi features dia. and of course la camera. takde la nampak camera tu mcm hipokrit (iols x sure phone mana yg muka terlalu nampak kartun/flawless nau2). laju juga..bateri tahan lama..utk harga n spek mcmni. iols rasa berbaloi sgt!
Quote kecimpret 13-8-2018 10:08 AM
Tgk kt utube 3i v xiaomi A2...speedtest A2 menang..camera dua2 lebih kurang..better amik A2, android one & cheaper
Quote highcastle 13-8-2018 10:21 AM
kecimpret replied at 13-8-2018 10:08 AM
Tgk kt utube 3i v xiaomi A2...speedtest A2 menang..camera dua2 lebih kurang..better amik A2, android ...

Aku skg pakai mia1 abang kpd mia2. Kamera mia1 mmg cantik, bokeh dia pun tak beterabur mcm nova 2i abg kpd nova 3i. Cuma gambar low light nova masih bagus berbanding mia1. Dengarnya mia2 gambar low light pun dah bagus. Satu lagi kalau nak beli mia2 tunggulah sebulan dua, biasanya harga boleh turun RM900. Tapi dengan harga MiA2 RM1200 dengan 128GB, 6Gb Ram.. mmg sangat berbaloilah kalau beli.......
Quote kecimpret 13-8-2018 10:54 AM
highcastle replied at 13-8-2018 10:21 AM
Aku skg pakai mia1 abang kpd mia2. Kamera mia1 mmg cantik, bokeh dia pun tak beterabur mcm nova 2i ...

Tu laaa...6gb ram dgn harga gitu mana nak dpt...snapdragon lagikkkk
Quote cik_sssara 13-8-2018 04:54 PM
highcastle replied at 13-8-2018 10:21 AM
Aku skg pakai mia1 abang kpd mia2. Kamera mia1 mmg cantik, bokeh dia pun tak beterabur mcm nova 2i ...

Dulu I saja je nak test Android One then I belikanlah my bro Mi A1. Dapat kat dia, dia root then mod kamera Gcam. Pehh, cun gila low-light dia. Terus kawan-kawan dia semua dok  pakat beli jugak. Katanya os simple, laju, kamera best, bateri tahan.

Now dia ingat nak amik Mi A2, tapi I suruh fikir dua kali sebab Mi A2 cons dia tak ada earphone jack, no card slot (internal memory). Itu takde hal sangat sebab dia pakai wireless headphone & tak kisah pasal memori asalkan ram okay. Tapi bateri tu lah, ingat lagi bertambah tapi slightly kurang pulak dari Mi A1. Padahal saiz display & screen-to-body ratio dia lagi besar.

Tapi....lepas baca user review. Penggunaan bateri dia actually lebih kurang je dengan Mi A1. Terus suruh dia sambar cepat-cepat sebelum ada SST ni kan. Mi A1 dia I nak


Quote highcastle 13-8-2018 05:30 PM
cik_sssara replied at 13-8-2018 04:54 PM
Dulu I saja je nak test Android One then I belikanlah my bro Mi A1. Dapat kat dia, dia root then m ...

Saya tak cuba lagi Gcam. Sebenarnya tak payah root pun boleh install gcam kat MiA1. Ha'ah baru saya nak kata MiA2 xde earphone jack. Cuma saya tak sure MiA2 camera boleh buat long exposure atau tidak sbb MiA1 mmg tak boleh paling lama pun cuma 1/15sc, itu antara kelemahannya mia1. Mia1 kalau charge beteri mmg laju giler.

Saya sebenarnya tgk dlm dilema nak amik mia2, nova 3i atau tunggu dulu kalau ada yg lebih baik........... Tapi tgk review kata nova 2i ngan nova 3i lebih kurang je.

Quote xtahumenahu 13-8-2018 06:15 PM
technically mmg x pandai...tp mmg nak carik yg camera ok
tp baru je smlm dok usha 3i
pls eh update mana lagi bagus
Quote cik_sssara 14-8-2018 05:41 PM
highcastle replied at 13-8-2018 05:30 PM
Saya tak cuba lagi Gcam. Sebenarnya tak payah root pun boleh install gcam kat MiA1. Ha'ah baru say ...

Kalau you kaki selfie amik jela nova 3i tu. Sebab kamera depan A2 cam kurang sikit. Bateri pun cun. As for me still prefer A2. Laju, simple, murah.

Lihat semua komen(13)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.038506s Gzip On
To Top