CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Kenapa Marah Sangat, Curi Hak Orang Tak Salah Ke?" - Netizen Sokong Vivy Yusof

1-8-2018 12:07 PM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 11156| Komen: 31|Original author: Oleh: Ain

Description: Sebelum ini, terdapat cubaan untuk menjatuhkan imej selebriti dengan membuat pendedahan bahawa kebanyakan daripada mereka menggunakan produk tiruan.
Sebelum ini, terdapat cubaan untuk menjatuhkan imej selebriti dengan membuat pendedahan bahawa kebanyakan daripada mereka menggunakan produk tiruan.

Terbaru, Vivy atau nama sebenarnya Vivy Sofinas Yusof pula terpalit kontroversi barang tiruan.


Kredit foto: IG Vivy Yusof

Pengasas The dUCk Group itu, menerusi Insta Story mendakwa dirinya tidak menyangka terdapat segelintir pengguna sanggup memakai telekung jenama tiruan.

Isu itu mula timbul apabila Vivy mendedahkan produk tudung jenama Duck Scarvesnya dieksploitasi pihak tidak bertanggungjawab.



Rata-rata netizen tidak berpuas hati dengan kenyataannya itu kerana menganggap Vivy menyentuh isu sensitiviti agama.

Vivy turut memuat naik paparan skrin perbualannya dengan netizen yang merasakan Vivy bersikap tidak adil dalam mengeluarkan kenyataan seperti menyukarkan pengguna apabila meletak harga terlalu mahal bagi produk keluarannya.



Mengulas kenyataannya berhubung telekung tiruan, Vivy menegaskan bahawa terdapat banyak lagi pilihan lain yang jauh lebih murah boleh didapati di pasaran tanpa perlu menggunakan produk tiruan.

"Kenapa nak menghadap Tuhan guna produk tiruan (menyokong produk haram)?" katanya.




Kredit foto: IG Vivy Yusof

"Gila betul kenyataan Vivy Yusof ni, guna agama pula jual produk," komen netizen.


Sekejap saja isu Vivy ini tular di laman sosial Twitter. Nampaknya, ramai tidak berpuas hati dengan kenyataan Vivy itu.



Bagaimanapun, segelintir netizen memihak kepada Vivy dan mendakwa ramai yang tersalah tafsir maksud yang ingin disampaikan usahawan berkenaan.



Ramai salah faham




Kenapa semua nak marah sangat dengan Vivy?

"Dah curi jenama orang, lepas tu nak dibawa beribadat?" bidas netizen.


Kredit foto: Twitter

Mungkin netizen yang mudah sangat triggered dengan kenyataan Vivy hingga menyalah tafsir kenyataannya akibat terlalu mengikut perasaan marah. - CARI
23

Bagus
18

Marah
17

Terkejut
27

Sedih
29

Lawak
28

Bosan

Friends Rank (142 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote friedfishsoup 1-8-2018 12:21 PM
Netizen back up Vivy ke? Hencap dia adalah
Quote krustykrab 1-8-2018 12:30 PM
pakai sajalha telekung beli kat kedai biasa2 yg takde jenama tu....asalkan masa solat tu kusyuk dah la...ini beli telekung blingbling pastu duk tertanya2 dlm hati, eh diorg tu tgh tgk telekung aku yg maha cantik ni ke
Quote buragazz 1-8-2018 01:42 PM
Klu yang fake tu diorang beli kat pasaran gelap ke caner weiii...

Aku pun tak leh brain gak..
Quote julia5094 1-8-2018 02:40 PM
Edited by julia5094 at 1-8-2018 02:45 PM

Betul la apa yang vivy cakap tu..buat apa beli telekung fake..dah tau tak mampu beli ori..beli la tudung2 biasa yang kita rasa murah dan selesa. No bodu judge pun kalau pakai telekung yang tak ada brand..
Quote mea 1-8-2018 04:57 PM
Edited by mea at 1-8-2018 05:02 PM

tak lawa pun tudung itik tu..rega mahai...
Quote seri_mawr 1-8-2018 05:05 PM
buragazz replied at 1-8-2018 01:42 PM
Klu yang fake tu diorang beli kat pasaran gelap ke caner weiii...

Aku pun tak leh brain gak..

kwn kpd kwn iols beli duck kt vietnam....

murah....kwn iols ckp sama quality dgn duck vivy....

aku x pakai duck....so x tahu...

tp ariani vietnam mmg sama jek dgn ariani kt kedai ariani...ariani vietnam lg murah berganda2....
Quote buragazz 1-8-2018 05:20 PM
seri_mawr replied at 1-8-2018 05:05 PM
kwn kpd kwn iols beli duck kt vietnam....

murah....kwn iols ckp sama quality dgn duck vivy....
...

Hari tu meols ada tgk video si SitiAwe yang budak Pharmacist cakap klu Duck original dari jauh dah boleh kenal..

Soalan bodoh seterusnya kenapa nama dia Duck adakah diinspirasi oleh muncung itik...

KLu dah kat vietnam jual suruh la vivy gi serang.. apsal nak serang orang yang beli...
Quote kucim 1-8-2018 06:13 PM
WHatever kan kesian la founder bila hak dia org ciplak....bertabahlah vivy....zmn skrg banyak org acah2 mampoo dgn membeli brg fake sedangkan x mampoo....malu jer...
Quote airmineral 1-8-2018 06:29 PM
jual tudung yg tutup aurat yang sepatutnya kak
baru boleh claim sebab agama
Quote VuJiE 1-8-2018 08:04 PM
pendapat masing2...
Quote hyie 1-8-2018 10:42 PM
sama la konsepnya macam kau jawab test untuk kelayakan offer kerja, pastu kawan kau tiru 100% jawapan kau, tanpa kebenaran kau. Ujung2 kawan kau dapat kerja tu, kau plak tak dapat. Sedangkan kalau ikut merit, kawan kau tu memang tak layak langsung dapat sebab dia hanya copy paste jah jawapan dan langsung tak faham pasal test/job scope tu.

Jadi, jika dilihat secara straight to the point, halal kah gaji yang dia akan dapat tu nanti? Gittew..

So, betul je apa yang vivy cuba sampaikan tu...
Quote matkpop 1-8-2018 11:17 PM
macam mana rupa telekung itit ni? tak pernah mat tengok.
Quote alesandra 1-8-2018 11:50 PM
owh baru aku pasan yg FV ada jual telekung SK.patutlaaa dlm gamba tu ada fake SK dia hangin gak
Quote Kipidap 2-8-2018 12:09 AM
Xkesah fake ker tak janji beli ngn duit halal.. xde semengah perangai kalu nk bgaye tp pape kedanee
Quote nobrightside 2-8-2018 12:13 AM
She needs to be tripped of her high horse
Quote Sukiyakiut 2-8-2018 02:30 AM
Yang beli fake ni mesti org dia fake jugak
Quote aderaderker 2-8-2018 12:37 PM
Aku faham je apa yg Vivy maksudkan.
Apa kena ngan acik pakcik bawang ni semua.
You may hate her, tapi jangan la semua benda yg dicakap/tulis nak dijadikan isu.

Putar selagi boleh.

Quote Bellaswancullen 2-8-2018 02:11 PM
Umpana solar dgn barang curi. Elok ker?
Quote Bellaswancullen 2-8-2018 02:11 PM
Umpama solar dgn barang curi. Elok ker?

Lihat semua komen(31)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-1-2022 12:32 PM GMT+8 , Processed in 0.543722 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top