CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Kalau Berani, Cakap Dalam Dewan Lah Najib - Mat Sabu

1-8-2018 10:14 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 6784| Komen: 33

Description: "(Najib) tak gentleman lah, marilah komen dalam ni (Dewan Rakyat)."
"(Najib) tak gentleman lah, marilah komen dalam ni (Dewan Rakyat)."

Mohamad Sabu menyelar tindakan bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak yang mengkritik kepimpinannya sebagai Menteri Pertahanan, lapor Sinar Harian.




Menurut Mohamad Sabu atau lebih dikenali sebagai Mat Sabu, masih terlalu awal untuk Najib menilai kepimpinannya dalam Kementerian Pertahanan.

"Komen di luar saya tak mahu jawablah, saya nak jawab komen dalam Parlimen. Kalau komen di luar, itu orang kata tumbuk di bawah pusatlah," katanya kepada media di lobi Parlimen pada Selasa.

Najib sebelum ini dilihat bukan saja mempertikaikan kemampuan Mat Sabu sebagai Menteri Pertahanan, malah beliau menyindir Presiden Amanah itu sebagai 'kartun'.



Foto: IG Mat Sabu

Najib yang pernah menjadi Menteri Pertahanan selama 14 tahun juga mendakwa beliau tiada keyakinan terhadap kepimpinan Mat Sabu dalam Kementerian Pertahanan terutama ketika mewakili Malaysia ke luar negara.

Beliau berkata demikian kepada hadirin dalam sebuah program kempen BN di Sungai Kandis baru-baru ini.

Mat Sabu, bagaimanapun dilihat tidak mudah melatah dengan dakwaan Ahli Parlimen Pekan itu.

"Terlalu awal untuk saya komen, baru dua bulan, jadi nak nilai seseorang yang baru dua bulan bertugas itu, belum tiba masanya.

"Tumpuan saya kepada Kementerian Pertahanan, waktu saya habis masa saya di situ. Soal menilai tunggu dan lihat," katanya. - CARI
45

Bagus
22

Marah
39

Terkejut
24

Sedih
37

Lawak
24

Bosan

Friends Rank (191 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote tobby 31-7-2018 06:25 PM
byk cakap pulak penyokong Chin Peng nih ...
Quote tobby 31-7-2018 06:25 PM
demi undi penentu.... korbankan maruah bangsa



Quote roy3 31-7-2018 06:47 PM
[Youtube]88qNj4JM7A8[/youtube]

Quote akuwell 31-7-2018 06:52 PM
tapi mat sabu jawab dalam parlimen lagi hokeyhhh banding dgn menteri bn sebelum ni
Quote totokreturn 31-7-2018 06:57 PM
Kami nak menteri pertahanan jaga enj8n jet bleh hilang... Beli kapal selam mahal2 tak boleh selam.   Ini menteri pertahanan paling terbaik dunia...
Quote totokreturn 31-7-2018 06:59 PM
tobby replied at 31-7-2018 06:25 PM
byk cakap pulak penyokong Chin Peng nih ...

Muhhhahahahhaaa.....
Quote cm_matjawasp 31-7-2018 06:59 PM
Sekarang giliran Najib pulak gelar macam macam kat Mat Sabu , tok sah dok marah la..tapi yang pasti bila perhimpunan bulanan jadi meriah, semua staff turun tak macam dulu boss kena jerit kat staff suruh turun tu pun ramai yang mengular..tak caya tanya la staff kementerian.
Quote Decaffeinated 31-7-2018 07:07 PM
Najib pun x tau makna kartun? X kan fail inggeris kot...
Quote zidane_ziege 31-7-2018 07:23 PM
Takkan berani punya..sekali mat sabu mintak laluan bercakap..menggelabah najib..

Masih terbayang ucapan mcm keretaapi takde brek ahmad maslan..mp kerajaan mintak laluan nk bertanya terus kelam kabut nk habiskan ucapan..
Quote fatinandreanna 31-7-2018 08:11 PM
Lebih baik mat sabu jgn byk ckp komen. Nnti makin nampak lawak yg xkena tempat. Biarkan mentri lain ambil alih tugas jadi joker.
Quote cik_chili 31-7-2018 09:12 PM
totokreturn replied at 31-7-2018 06:59 PM
Muhhhahahahhaaa.....

Bukan adobe Photoshop kan?

Awkward gilaa.....
Quote tanakkampung1x 31-7-2018 10:29 PM
totokreturn replied at 31-7-2018 06:57 PM
Kami nak menteri pertahanan jaga enj8n jet bleh hilang... Beli kapal selam mahal2 tak boleh selam.   ...

Diakui Mat Sabu memang tak ada rupa sbg menteri pertahanan tetapi dulu Mat Kepit ni pun pernah jg menteri pertahanan yg tak berapa menjadi kan?
Quote dodolgemok 31-7-2018 10:46 PM
Mmg najib pengecut pondan sial lorong haji taib sama spt cacai pondan @JohnnySins kehulu kehilir fitnah org sbb tu hidup sentiasa tak aman. Cash!
Quote dodolgemok 31-7-2018 10:47 PM
totokreturn replied at 31-7-2018 06:57 PM
Kami nak menteri pertahanan jaga enj8n jet bleh hilang... Beli kapal selam mahal2 tak boleh selam.   ...

Paling kepit di dunia. Pakai uniform askar pon nmpak macam drag queen baru balik costume party. Betul tak pondan @JohnnySins ?
Quote dodolgemok 31-7-2018 10:48 PM
totokreturn replied at 31-7-2018 06:59 PM
Muhhhahahahhaaa.....

Wahahahaa mmg dasar komunis! @Siti_Mustaqim @jcopy
Quote jcopy 31-7-2018 10:52 PM
biar jalan kepit

jangan jalan kepit anak dara orang




Quote batmana 31-7-2018 11:02 PM
Rata2 geng askar mmg sokong mat Sabu ni.dari askar pencen sampailah yg muda2 ni..
Lagipun.
Kalau nk tunggu sesorang yg ada degree bagai dlm pertahanan jadi menteri.smpai kiamat LA ko tunggu..psl rata2 bekas askar mana minat masuk politik
Quote kyleril 31-7-2018 11:54 PM
so far mat sabu still ok compare dgn yang lain...
Quote totokreturn 1-8-2018 02:15 AM
cik_chili replied at 31-7-2018 09:12 PM
Bukan adobe Photoshop kan?

Awkward gilaa.....

Ehh.. Banyak pulak gambar photoshop meeting dgn komunis cina umno ni...kekekekee

Lihat semua komen(33)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-2-2023 11:58 PM GMT+8 , Processed in 0.128605 second(s), 51 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top