Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Apa Ni Nak Kunyah 'Boyfriend' Pun Bagitahu Semua Orang Ke? Tak Malu Anak Dara Sekarang!"

Oleh: Azza|31-7-2018 03:29 PM |Dilihat:5622| Komen: 32



Dulu-dulu anak dara tempatnya di rumah, cakap berlapik, senyumnya lembut dan kalau tergelak sekalipun, pasti menutup mulut. Ya, itu dulu pastinya tidak boleh disamakan dengan situasi milenium yang wanitanya lebih berdikari dan sebaris dengan lelaki.

Namun, apabila anak dara masa kini bersuara, menceritakan secara terbuka perasaannya terhadap kekasihnya, lengkap dengan ayat-ayat yang langsung tidak sesuai bagi yang belum berumah tangga pastinya menimbulkan jelik pada mata kasar sesetengah pihak.

Bukan kah itu melampau? Tidak sopan? Dan juga haram?


Kredit foto: Twitter


Kredit foto: Filem Busker

Masalahnya, ada pula yang menyokong perasaan 'cinta' tersebut. Twiter tu hak peribadi kata mereka. Oh! Rakan sebaya rupa-rupanya.




Tapi sebenarnya, dah ramai yang menyampah post-post berkenaan 'romantik terlebih' ini. Tak kena tempat kan, tolong simpan untuk diri masing-masing ya.



Kredit foto: Carian Internet

Masih ada yang tak puas hati, siap ajak berdebat lagi panjang lebar pula. 



Ya, adakah salah netizen yang terlalu memikirkan maksud ayat tersebut hingga nampak ia lucah?



Kredit foto: Carian Internet


Jadi, nasihat ini paling bernas. Jangan terlalu obses ya dik.


Dengan kemajuan teknologi serta manusia yang lebih terbuka, memang agak sukar untuk mengekang generasi baru dan yang akan datang. Namun, jika ada yang menegur dengan baik serta pihak yang ditegur pula menerima lalu memperbaiki kesalahan tersebut, alangkah baiknya.

Jadi, sama-samalah kita tegur menegur antara satu sama lain bagi mencapai masyarakat unggul tanpa melupakan adab sopan. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
9
Marah
5
Terkejut
8
Sedih
4
Lawak
4
Bosan
8
Komen: 32
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote clarizsa 25-10-2018 08:22 PM
kucim replied at 1-8-2018 05:53 PM
{:laugh bdk zaman skrg dah xde segan silu...sama je yg berbungkus kepala sekalipon dpn crowded buat  ...

Uiks
Baru2 ni i nmpk
Couple gedik2 masuk bilik try baju
Tergedik2 mmg obvious sgt blum kawin

I buat bodo je la rasa kelakar tgk ppuan melayu pkai tudung muslimah bagai tapi gedik2 cmtu

Lain-lain Komen

Quote EvieWanKenobi 31-7-2018 03:40 PM
budak2 sekarang mana boleh ditegur..
Quote nisako 31-7-2018 03:57 PM
mmg mcm ni budak2 skrg.. x boleh di tegur
Quote mieymiey 31-7-2018 04:34 PM
Follow jer la budak tu. Tengok esok lusa mamat yang dia kunyah tu jadi laki ker tidak
Quote palmolive 31-7-2018 04:40 PM
time lum kawen semua sanggup..kunyah la..celup la..telan la..
time dh kawen berak tak flush pun nak bgtau org
Quote kucingitam 31-7-2018 04:54 PM
palmolive replied at 31-7-2018 04:40 PM
time lum kawen semua sanggup..kunyah la..celup la..telan la..
time dh kawen berak tak flush pun nak ...

hahahah...letak towel basah bersepah pun nanti masuk soc med...eh..

Quote salmon-suki 31-7-2018 11:48 PM
Spesis dak twidder+wicet ler tu..mmg ramai je budak zmn skrg y xde sifat malu baik laki atau pmpuan..same aje..sy y tua ni pernah di'pewit2' oleh budak2 laki,i think around 10-12yo laa tgk appearance dorg tu..kite xlayan dibodohkn lak kite..wadehek sgt..
Y pmpuan pn same,duk jual diri kt socmed..kesian TunM skrg,bjuang nk naikkn balik negara tp akan tetap hancur lmbt laun bile generasi2 ni amek alih...haihhhh~
Quote Dragonkings 1-8-2018 08:14 AM
Dh buat salah...berbangga dgn kesalahan....hebat budak2 zman skang......
Quote Supersirap 1-8-2018 08:44 AM
Sedih tengok budak perempuan zaman sekarang, sudah la posting yang menjatuhkan maruah sendiri, boleh pulak marah balik apabila orang tegur, sedih dan kesian dengan ibu bapa budak perempuan itu
Quote mey12 1-8-2018 09:15 AM
teruk sangat budak sekarang. tegur, salah. tak tegur, makin menjadi.
Quote makkenits 1-8-2018 09:41 AM
EvieWanKenobi replied at 31-7-2018 03:40 PM
budak2 sekarang mana boleh ditegur..

betul.. mcm kat tempat keja aku ni.. ada gak baik dengan sorg bdk ni.. dia paling muda n semua tau dia mmg sosial.. aku ni sebagai akak cuba la rapat dengan dia n lps dah rapat, aku tegur dia secara slow2.. meaning secara berlawak or straight to teh points depends pd situation yang memerlukan teguran.. n aku tegur yg melibatkan ofis ye bukannya sosial life dia kat luar tu.. yg life dia di luar tu, aku tawakal je la yg dia sedar sendiri... last2, aku gak yg diburukkan 1 ofis... sentap gamaknya sbb selalu kena tegur.. nasib la org ofis kenal aku ni camna.. plus budak tu lupa kot walapun aku ni pangkat akak dgn dia, tapi aku mmg ada hak utk tegur bdk tu sbb aku BOS budak tu... cuma sblm ni aku lebih suka guna approach 'member' daripada guna kuasa aku sebagai bos utk tegur org..

Quote Deila 1-8-2018 10:17 AM
benda-benda camnilah yg saya dok tegur dan ingatkan anak2 supaya jgnlah buat sesuatu yg membodohkan diri...cuba berfikir secara bijak...pandai je x cukup sebab org yg pandai ni x semestinya bijak tp org bijak ni confirm pandai....
Quote seri_mawr 1-8-2018 11:00 AM
akak takde twitter......

sbb pernah ada akaun twitter....tapi cannot go la cara komunikasi dlm tu...
Quote Cyempaka 1-8-2018 02:28 PM
gatainya budak athiqah ni... obses dgn bf katanya. ntah2 bf tu ada 5 lg gf lain. hah ambik kau punya obses
Quote BoLapciOus 1-8-2018 04:55 PM
pestaim bcinta kot..tu yg jakun semacam
Quote chinta89 1-8-2018 04:57 PM
budak2 skg. huh.
Quote DayangKirana 1-8-2018 05:01 PM
ala..kiter2 time bercinta dlu pon gitu jugak kan..
cuma takde socmed jer..  so, xde la medium nak expressi kan cinte tu..
paling2 jauh pon call radio buat dedikasi lagu..

Quote kucim 1-8-2018 05:53 PM
{:laugh bdk zaman skrg dah xde segan silu...sama je yg berbungkus kepala sekalipon dpn crowded buat taik.aku kje butik besar gak.ada ke patut bf gf try baju msk 1 bilik..konon gf nak tunjuk baju yg dipakai tu tetiba jantan msk bilik.tu kira kes terlepas pndg..act mmg kami tgo *laki x dibenarkan msk* tp ada plak yg ngaku dia husband i...siap melenting lg...babik ar org skrg mostly bt gitu kaum berlitup kepala...selamba je..ko tau ke apa yg dibuat kt dlm..mcm x logik k...stkt nak suh zip kan baju kurung..kmi yg jaga fitting room blh tlg..nmpk sgt nk memiang
Quote VuJiE 1-8-2018 08:09 PM
eee budak2 sekarang pelik2 laaaaaaa
Quote b_n_c 2-8-2018 01:05 AM
makkenits replied at 1-8-2018 09:41 AM
betul.. mcm kat tempat keja aku ni.. ada gak baik dengan sorg bdk ni.. dia paling muda n semua tau ...

wow win sgt psl *bdk tu lupa kot* bodoh mengata boss sndiri

Lihat semua komen(32)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059365s Gzip On
To Top