Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

"Lebih Ramai Hormat Saya,"- Maya Matahari Berazam Kekal Berhijab

20-7-2018 03:22 PM|Oleh: Amirah | Dilihat: 5167| Komen: 50

Mya nampaknya makin selesa mengenakan tudung bila melakukan apa-apa aktiviti. Imej barunya ini tidak menghalang perjalanan kerjayanya untuk berkembang lebih jauh.

"Saya akui sejak bertudung, ramai yang lagi hormatkan kita sebenarnya. Saya selesa dan doakan saya kekal sebegini, insha Allah," katanya pada Media Hiburan.

Foto: IG Mya Matahari
Segalanya dipermudahkan ketika dia mengambil keputusan untuk bertudung selama-lamanya dan dia sangat bersyukur dengan perubahan yang dilakukan oleh dirinya.

"Jujurnya pada bulan puasa lalu, saya hanya suka-suka kenakan tudung, tetapi sudah terdetik mahu pakai sebab nak hormati bulan Ramadan. Jadi setiap kali keluar rumah, saya praktiskan diri untuk kenakannya.


"Malah bila nak ke kedai, walau dekat tetap rasa nak tarik shawl tutup kepala. Lama kelamaan, ia sudah jadi kebiasaan dan alhamdulillah, dipermudahkan,"jelasnya lagi.


Tambahnya lagi, rakan-rakan juga menyokong penampilan barunya ini. Tidak kurang juga netizen yang memberikan kata-kata semangat dan mendoakan yang baik-baik untuk Maya agar istiqomah.

Wah, satu lagi artis sudah berhijab. Moga Maya sentiasa cekal dan istiqomah dengan perubahan ini. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
6
Marah
6
Terkejut
7
Sedih
12
Lawak
6
Bosan
12
Komen: 50
Komen

Previous : Pelawak Tak Sesuai Jadi Hos? Cuba Tunjukkan Kami Cara Jadi Bagus - Nabil Ahmad

Next       : "Makan Buah Delima je," Wany Hasrita Dedah Rahsia Kecantikan

Komen Terbaru

Quote Teru2Bozu 23-7-2018 12:49 PM
mieymiey replied at 23-7-2018 03:27 AM
Tudom bunga bunga matahari

munge-munge matahari, anggun mekar di taman shari.. eh-eh.. ternyanyi plak.

Lain-lain Komen

Quote penutuphijau 20-7-2018 03:54 PM
Alhamdulillah..
Quote Syzx18 20-7-2018 03:55 PM
alhamdulillah
Quote azwanaliori 20-7-2018 04:03 PM
Lebih bagus bile dah pakai tu senyap yo xyah bg explanations mukadimah justification mcm2 nnt org expect kau utk jd wanita paling solehaha atau setajah.

Just wear it and live with it.

N hati kene kental bila da bawak imej muslimah ni.. Sbb netizen ni mcm sakai  dia pantang tgok artis buat silap skit nnt dia menggelupur berbuih2 mulut terketar2 nk komen mcm2. Slalunya itula jugak punca2 artis give up n bukak tudung balik.

Apapon semoga istiqamah dlm penghijrahan uols luar dan dlm.



Quote chicozinn 20-7-2018 04:04 PM
dia ni andartu ke?opppss lari tajuk lak..sowwiiiee
Quote helicornia 20-7-2018 04:13 PM
chicozinn: dia ni andartu ke?opppss lari tajuk lak..sowwiiiee

uish..penah kawin la
Quote ckenj 20-7-2018 04:23 PM
makin cantik kulit dia..card captor sakura.hahahha
Quote hyie 20-7-2018 04:26 PM
chicozinn replied at 20-7-2018 04:04 PM
dia ni andartu ke?opppss lari tajuk lak..sowwiiiee

sheols pegang title J lah sis...ex laki sheols Tengku apa entah...iols suka maya ni sejak dari zaman sekolah rendah lagi
Quote iwan007 20-7-2018 04:28 PM
Iols suka maya matahari ni buat alih suara kartun card capture sakura kat ntv7 dedulu.
Quote balakkampung 20-7-2018 04:31 PM
suka tgk maya dalam filem Gemerlapan dulu...
Quote chicozinn 20-7-2018 04:31 PM
hyie replied at 20-7-2018 04:26 PM
sheols pegang title J lah sis...ex laki sheols Tengku apa entah...iols suka maya ni sejak dari zam ...

yeke?J ade anak x?maya ni btw muka xnampak tua cam amy mastura tau
Quote BoLapciOus 20-7-2018 04:33 PM
laaa..dia voice over cardcaptor sakura ke???hahabaru taw..helokla da berhijab..manis gituu
Quote kiyudi 20-7-2018 04:34 PM
cntik kulit kau kak....filter ke tu??

Quote meteorspeed 20-7-2018 04:35 PM
gambar baju merah ntudung hitam tue mcm muka cheta sikittt..ker aku silap
Quote duffyduck 20-7-2018 05:43 PM
Bagus pa dh pakai tudung. Alhamdulillah. Retis ni vampire ka? X nmpk tua pon
Quote katibism 20-7-2018 06:53 PM
So sheols merajuk lg ke dgn team GV... ke akan bersaing juga nanti??
Quote munchkin 20-7-2018 06:55 PM
Bunga bunga matahari...lalalalala
Quote aechae 20-7-2018 07:18 PM
azwanaliori replied at 20-7-2018 04:03 PM
Lebih bagus bile dah pakai tu senyap yo xyah bg explanations mukadimah justification mcm2 nnt org ex ...

Contoh nmpk lengan baju terselak siket, pnya kecoh mcm apa pung pang bagai...
Quote ALDRIN 20-7-2018 07:28 PM
Iols jumpa Maya ni kat Concorde 2 days b4 puasa aritu. Sheols makan2 dgn family...masa tu sheols dah pakai selendang. Adik2 beradik sheols semua sebijik2 muka Maya.
Quote kacang^soya 20-7-2018 07:46 PM
kalo niat ikhlas bagus la semoga istiqamah..

bukan pe, iols skeptical je sbb ramai bila dah masuk 40s baru nak pki tudung lps tu claim dah berhijrah...berhijrah kah atau pasal rambut dah beruban kah malas nak menten kaler rambut gitu.. dan bertudung sebab rambut dah beruban byk ni iols sendiri pernah encounter ada kakak opis iols yg sendiri ngaku gitu...entahlah..mgkn maya x camtulah kot..wallahualam...

Lihat semua komen(50)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.056985s Gzip On
To Top