Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

“Isteri Makan Durian, Bayi Dalam Perut tak Bergerak,” -Black Hanifah Cuak

17-7-2018 03:23 PM|Oleh: Amirah | Dilihat: 1939| Komen: 12

Pengalaman yang mencemaskan buat Black dan isterinya, apabila bayi yang masih dalam kandungan tidak lagi bergerak selepas menikmati durian.

"Cira memang penggemar durian. Seperti kebiasaannya, saya akan memanggil nama bayi dalam kandungan Cira dan pastinya anak kami akan respon dengan bergerak.

“Lepas Makan Durian, Bayi Tak Bergerak,” Black Cuak Anak Tak Respon
"Tetapi ketika itu, sewaktu Cira baru selesai menjamah durian, tiada respon diterima dari anak kami. Kami berdua sudah risau.

"Alhamdulillah, selepas kami memanggilnya buat kali ketiga, bayi kami mula memberikan respon seperti biasa. Selepas itu, saya nasihatkan isteri agar berwaspada jika dia teringin untuk menikmati durian.


"Lebih baik berpada-pada kerana tak mahu perkara yang sama berulang lagi," kata Black pada Astro Awani.

Black juga tidak mahu mendedahkan jantina cahaya mata keduanya lagi pada umum dan hanya akan maklumkan apabila sudah tiba masanya.


"Saya tak sabar menunggu kehadiran anak kedua. Bercakap mengenai jantina dan nama, buat masa ini biar kami simpan dahulu.

"Nama bayi pun sudah kami pilih tetapi biarlah kami umumkan kelak di masa yang sesuai. Doakan kandungan isteri saya berada dalam keadaan yang baik," katanya lagi.

Pasangan manalah yang tidak cuak bila keadaan begini berlaku. Semoga bayi berada dalam keadaan baik sehinggalah proses kelahiran. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 12
Komen

Previous : Kurang Kongsi Gambar Anak, Siti Nurhaliza Tak Mahu Aafiyah Dikecam

Next       : Ahli Politik Mana Yang Ajak Zarina Anjoulie Dan Fatiya Latiff Check-In Hotel?

Komen Terbaru

Quote pavlovachoc 29-7-2018 02:04 PM
black ni xde job eh .. rajin no buat video ank dia .. ngn #inibaruviral .. viral la sgt

Lain-lain Komen

Quote CardiGans85 17-7-2018 04:26 PM
Bukan dah ada thread?
Quote buapakperut 17-7-2018 05:36 PM
makin kepam .
Quote misscendol 18-7-2018 10:05 AM
hati2 lepas ni ya
Quote selendangungu 18-7-2018 10:52 AM
relevan lagi kah? dah de citer nak creat...cite ngandung pun boleh lahh
Quote hotmak 18-7-2018 11:18 AM
oh nak dpt baby, tahniah, mesti suspen gila bila baby tak respon
Quote ayjay 29-7-2018 09:26 AM
Bodohnya. Tu lah sekolah taknak bagi cerdik. Black ni mesri spesis bangang percaya selimut ajaib haiyo
Quote virgo19 29-7-2018 10:15 AM
alah, baru panggil dua kali tak respon, ingatkan tak respon berjam2. tu pun nak habaq kat reporter.
Quote abangadek 29-7-2018 11:18 AM
wife dia ni kepam, iols rasa mcm nak tolong sikatkan rambut dia tu
Quote ira_229 29-7-2018 11:25 AM
hotmak replied at 18-7-2018 11:18 AM
oh nak dpt baby, tahniah, mesti suspen gila bila baby tak respon

Sedara i baru 2 bulan gitu makan durian mungkin banyak sangat lepas tu keguguran..klu preggy baik abaikan durian ni
Quote hotmak 29-7-2018 01:30 PM
ira_229 replied at 29-7-2018 11:25 AM
Sedara i baru 2 bulan gitu makan durian mungkin banyak sangat lepas tu keguguran..klu preggy baik  ...

alahai kesiannya, panas tu, lgpun early stage & mungkin tak kuat jgk, biasa org bg takat seulas je tu pun kalau isi tebal baik takat merasa je
Quote ejans 29-7-2018 01:49 PM
Aku mmg penggemar durian. Boleh makan berbiji biji durian.  Tp waktu pregnnt aku mmg sanggup tahan x makan. Makan lah seulas 2 je.  Xdelah pulun banyak2.. Jgn lah selfish nak mentekedarah ikutkan hati. Nnti dh branak makanlah puas2 sampai muntah
Quote pavlovachoc 29-7-2018 02:04 PM
black ni xde job eh .. rajin no buat video ank dia .. ngn #inibaruviral .. viral la sgt

Lihat semua komen(12)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.058531s Gzip On
To Top