Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Warga Asing Pengotor, Sampah Sarap Penuh Di Chow Kit Dan Bukit Bintang

11-7-2018 04:55 PM |Dilihat:2055| Komen: 28
Penduduk warga asing di Jalan Chow Kit dan Bukit Bintang dikenal pasti sebagai warga kota yang tiada sivik dan tidak mengamalkan kebersihan.

Golongan ini didakwa membuang sampah di merata tempat, sekali gus memberi gambaran negatif kepada pelancong asing.

Harian Metro melaporkan, kebanjiran warga asing di kawasan tersebut menjadi punca utama apabila ada yang menjadikan kaki lima dan lorong belakang sebagai tempat buang sampah.

Foto: Harian Metro
Longgokan sampah boleh dilihat memenuhi kaki lima dan lorong belakang premis perniagaan.

Timbalan Pengarah Bahagian Alam Sekitar DBKL Norhayati Mat Said berkata, pihaknya terpaksa meningkatkan kekerapan pungutan sampah kepada 56,000 kali setiap bulan di seluruh bandar raya ini termasuk dua kawasan berkenaan.

Tambahnya, Pada masa sama, DBKL juga menambah peruntukan sebanyak RM106,000 sebulan bagi memastikan kawasan yang terjejas akibat pembuangan sampah dibersihkan.

Warga Asing Pengotor, Sampah Sarap Penuh Di Chow Kit Dan Bukit Bintang


Penguatkuasaan dan pembersihan sudah dilakukan namun pihak berkaitan terutama warga asing tetap membuang sampah sesuka hati terutama pada cuti hujung minggu. 

Walaupun melihat masalah ini seolah-olah tiada penghujungnya, DBKL tetap komited dalam usaha kami memastikan bandar raya ini bersih, seterusnya mengelak daripada berlaku penularan penyakit berjangkit. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
6
Terkejut
2
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
1
Komen: 28
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Mamazz 10-8-2018 11:43 AM
yakssss saman 5k terus diorg byk duit wooi

Lain-lain Komen

Quote EvieWanKenobi 11-7-2018 12:45 PM
kotornya.. memang memalukan..
Quote munchkin 11-7-2018 01:04 PM
Sebab tu aku tak nak kr chow kit. Menyibuk jr makcik bawang dok suruh 2 aku ke chow kit. Mcm chow kit tu a must visit place. Kalau tak beli kat chow kit tu ko soerang yg gagal dlm kehidupan.
Quote munchkin 11-7-2018 01:06 PM
So ko tak leh kerjasama ngan imigreseb tangkap aliens ni pastu hantar depa balik negara masing2
Quote kiutghost 11-7-2018 01:15 PM
Geli gila tgk!
Quote minguk 11-7-2018 01:17 PM
bila la nak buat rush besar-besaran dan hantar semua pulang.. semak
Quote Nenasketum 11-7-2018 01:42 PM
Masa untuk bersihkan kawasan tu tapi polis rasuah masih ramai. Nak buang 29,000 yang masih terang2 ambil rasuah nanti kata kerajaan guna taktik dendam.
Quote Manjahati 11-7-2018 02:02 PM
Dasar pengotor...
Quote Bedah.Cun 11-7-2018 02:05 PM
Kau tengok, neh ke yg kau nak banggakan dgn kl yg kon0nnya urban tuuu???? euwwww
Quote namieamuro 11-7-2018 02:09 PM
eeuwww loye tekak..so sile la serbu kwsn ni..serbu kwsn yg byk warga asing..pls la..semak sesgt..pengotor pulak tu
Quote fox. 11-7-2018 02:57 PM
hantar pati ni balik negara dorang
Quote BoLapciOus 11-7-2018 04:16 PM
jijiknye la aih..kembang tekak..bau tah cmne plak tu
Quote giyomi 11-7-2018 06:42 PM
bila lah harapan rakyat malaysia akan didengari, hantar lar pendatang ke negara asal, dahlah dtg negara org, berlagak pengotor dan mencuri
Quote giyomi 11-7-2018 06:43 PM
errr...beskat tu pon di buang gak ker, takder lak yg mengangkut ek.
Quote kaksal85 11-7-2018 06:54 PM
Pasar borong selayang pun sama...environment tak hygene langsung dgn puak2 ni
Quote dani-rox 11-7-2018 07:22 PM
eww dah rupa ghetto.
Quote Skuau 11-7-2018 08:59 PM
tahniah warga asing...anda mampu memperbodohkan ore Msia.....
Quote Aliaskotonggo 11-7-2018 09:01 PM
Dah bagi kompaun pun tak makan saman? kejadah apa ni....!!!
Quote munchkin 11-7-2018 09:46 PM
Daripada habis beratus ribu bersihkan. Baiklah hantar balik terus. Takkan sampai bila2 nak tanggung kos. Itu pun tak boleh pikir.
Quote daisy71 11-7-2018 10:42 PM
Dia orang memang pengotor. Kita kalau nak buang sampah kalau boleh cari plastik hitam yg lagi tebal...tapi diaorang ni kalau lalu dekat tempat mereka niaga...sampah bersepah2 meludah sepah2...lama2 datang penyakit pulak kat rakyat malaysia ni.

Lihat semua komen(28)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.101865s Gzip On
To Top