Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Drama Nur Bakal Ada Sambungan? - Syafiq Kyle Tanya Pendapat Penonton

11-7-2018 02:16 PM|Oleh: Azza | Dilihat: 1870| Komen: 34



Jejaka terhangat Malaya masa kini, Syafiq Kyle sentiasa dinantikan perkembangan terbarunya. Malahan laman media sosialnya kerap diintai oleh para pengikutnya.

Lagi satu, boleh dikatakan Syafik antara artis yang rajin berinteraksi dengan para pengikutnya sama ada di Twitter mahu pun di Instagram. Ada sahaja yang di'tweet' bagi menghargai para peminatnya.

Terbaru, Syafiq juga meminta pendapat para pengikutnya berkenaan topik yang sesuai, jika ada drama sekuel Nur 2.

Foto : Twitter Syafiq Kyle

Pastinya watak antagonis Ustaz Hamadi dan Aisyah yang lebih menggila dinantikan penonton.




Isu 'depression' HR juga mendapat perhatian. 


Foto : Carian Internet

Tidak lupa, isu semasa iaitu LGBT, buang bayi dan kahwin kanak-kanak.



Tetapi, menonton drama Nur memang agak meresahkan. Sampaikan ada yang tidak mahu menontonnya kerana stres.




Satu lagi komen yang bernas dari penonton iaitu kejahilan arab jahiliyah. Di luar kotak nampaknya.



Bagi segelintir penonton pula, mereka mahukan Nur kekal dalam kelas tersendiri, jadi tidak perlu sambungannya. 



Pastinya pihak produksi drama Nur telah menimbang tara sama ada untuk meneruskan sekuel Nur atau pun tidak. Moga lebih banyak drama berkualiti di kaca televisyen nanti. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 34
Komen

Previous : "Gua Bukan Mak Cik Bawang" - Ibu Pelakon Puteri Balqis Kesal Sakit Kanser Anaknya Disensasikan..

Next       : Romantisnya Norman Hakim Teman Memey Check-Up Baby

Komen Terbaru

Quote deebiz14 16-7-2018 02:02 PM
Buat je laa...

Amek je si Deeja tu jadi binik no 2. Da proven dia lah hero unggul last episod ritu kan.  

Lain-lain Komen

Quote pearl.silver 11-7-2018 02:19 PM
Oisu transgender..ok gak
Nur 1 dah isu pelacuran
Mungkin bole wat citer kak aishah nk kswen ngn laki lembut bekas mak nyah
Quote chauky314 11-7-2018 02:22 PM
tak yah la nur 2, yg satu tetap terbaik....
Quote mieymiey 11-7-2018 02:25 PM
Takyah buat sambungan Nur. Buat drama yang penuh dengan pengajaran tapi tak perlu berkaitan dengan Nur.
Quote Nana_Man 11-7-2018 02:28 PM
Ada ok, takde pun ok. Cume i nk another drama sebaik drama Nur. Citer nur ni walaupun stressful nk, tapi ada balance dari segi entertainment(klakar) dan pengetahuan.
Quote AshkieLa 11-7-2018 02:34 PM
Drama Msia ni kalau buat sambung.. jadi hauk sbb niat cuba nak panjang cerita. So nanti akan di create mcm2 isu dan kes tetiba..hero dan heroin akan dilanyak sengsara mcm tak berpenghujung dan biar je kena tindas ibarat syaitan tak mampu nak hasut utk melawan. Lama2 boleh buat malas nak ikut. Tengok je la drama2 hit yg sambung versi raya. Mostly jahanam jalan cerita. Merapu meraban. Tak ade yg best dan meninggalkan kesan pun.

Tapi tak taulaa kot produksi Nur boleh fikir di luar kotak dan jadi sejarah satu2 nya drama yg bila disambung masih kekal momentum best tu..
Quote freyayong 11-7-2018 02:35 PM
cerita lain la. tp yg ada pengajaran macam nur.. pelakon gred A
Quote prettyuglybabe 11-7-2018 02:41 PM
tak perlu ada sambungan pun..
merepek je nanti..
Quote cikbunga. 11-7-2018 02:44 PM
Kita sekepala dengan yang tak nak sambungan. Biarlah ada satu je nur. Kang jadi macam andainya takdir, tak best jadinya...
Quote itsmeshikin 11-7-2018 02:45 PM
buat jek drama baru..kalo buat sambungan Nur kang, merepek meraban, sudahnye Nur pertama juga dihati...
Quote cicicumel 11-7-2018 02:56 PM
X perlu nnt jd mcm drama Andainya Takdir tu..x laku..plot sama jr.mcm bodoh je.
Quote gummygummy 11-7-2018 02:56 PM
amek cnth andainya takdir 2, teruk hauk

takyah la nom 2. 1 cukup.
Quote hady_vit 11-7-2018 03:03 PM
tak payah buat NUR 2 la. NUR 1 pun dah buat aku menyumpah bila tgk epi terakhir, mcm hampeh nk cepat abis sampai lambakan cerita dlm epi akhir
Quote aleesyasofia 11-7-2018 03:09 PM
biasa kalau sambungan mesti tak best.. kalo nk bt kena btul2 best dr yg prtama.. kalau rse makin teruk rentikan jer la..
Quote GigaMom 11-7-2018 03:13 PM
Akhirny ai dh tgok crt ni
Wlupun skip2 kat kpla bgetaran tu
Hairan kecoh benci ustaz azhan rani tu
Ai lebih benci 2 watak ni sebb byk masa ni

Ecah- luar baik tp dlm haram nk mampus
Asal cover luar dh d cop baik2
Asa keturunan baik2 dh dicop baik2


Marzuki- lelaki hanat biawak hidup
Biawak pun reti cari kja
Ni lagi teruk mkn hasil lendir
Quote asudau 11-7-2018 03:20 PM
Nur 2..buat kisah Nur sajat.. ada nur jugak kan
Quote MadameOnion 11-7-2018 03:41 PM
prettyuglybabe replied at 11-7-2018 02:41 PM
tak perlu ada sambungan pun..
merepek je nanti..

emang bener..andainya takdir 2..tertengok satu episod je..tu pun tak habis..entah apa2 je buang masa
Quote misscendol 11-7-2018 03:44 PM
Yasssss! Love this drama
Quote nafham 11-7-2018 03:45 PM
Biasanya bila ada sekuel dia akan jd sendu. Penangan series pertama akan jtuh merundum. So better keep it as it is. Smp bila2 org akan ingat. The only one gaytoo *sambil ada background lagu Sergey Lazarev 'You are the only one'{:teatime
Quote Meiizu 11-7-2018 03:46 PM
jgn sambung
rosak cerita jaaa

Lihat semua komen(34)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046989s Gzip On
To Top