Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Kejayaan Misi Menyelamat Mangsa Di Gua Tham Luang Akan Difilemkan

11-7-2018 11:37 AM |Dilihat:1204| Komen: 30
Seluruh dunia rasa amat gembira apabila kerajaan Thailand secara rasmi mengumumkan kesemua mangsa yang terperangkap di dalam Gua Tham Luang telah berjaya dibawa keluar oleh pasukan penyelamat semalam.

sumber : carian internet

Memetik laporan Astro Awani, kejayaan tersebut sekaligus memperlihatkan seluruh bandar Chiang Rai diselubungi sahutan bunyi hon dan sorak riang penduduk tempatan.

sumber : www.nationmultimedia.com

Menurut Perdana Menteri Thailand, Prayut Chan-o-cha, kerajaan Thailand akan menganjurkan satu sambutan penghargaan kepada semua yang terlibat dalam misi mencari dan menyelamat.


sumber : www.thephuketnews.com
sumber : carian internet

Bukan sahaja rakyat Thailand malah warga dunia termasuk pemimpin dunia turut memanjatkan doa dan bersyukur ke atas keselamatan semua yang terlibat iaitu dari mangsa sehinggalah ke pasukan penyelamat.

Antaranya Perdana Menteri Britain, Theresa May, dan Presiden Amerika Syarikat, Donald Trump turut mengucapkan tahniah di atas kejayaan yang mendapat kerjasama antarabangsa ini.

sumber : Astro Awani

Sehubungan itu, dilaporkan juga syarikat produksi filem Amerika Syarikat (AS) telah tiba di Thailand dan mula merancang untuk mengangkat kisah inspirasi penyelamatan 12 budak bola dan jurulatih mereka ke layar perak.   

sumber : www.newscaststudio.com

Terdahulu, mata seluruh dunia tertumpu kepada debaran misi menyelamatkan 12 remaja bersama seorang jurulatih mereka yang terperangkap di dalam gua berkenaan sejak 23 Jun lalu.- CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 30
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Skuau 13-7-2018 12:17 PM
Decaffeinated replied at 12-7-2018 11:50 PM
agak mendatar citer budak orang asli tu..... lari masuk hutan.... makan tidur makan tidur orang ju ...

cara depa survive tu yg penting...cuba perati citer omputeh...bebudak selalu di guna tuk amik empati penonton....sedangkan kes ni meme pengalaman depa sendiri...bayangkan yng hidup tu tgk kwn depa pergi satu persatu di dpn mata depa....

Lain-lain Komen

Quote seramado 11-7-2018 02:30 PM
nk filem kan pulak...fobia pun blm hilang
Quote gurlfriday 11-7-2018 02:48 PM
mcm filem the 33 based on true story kn
Quote famri7 11-7-2018 02:51 PM
Sah2 tom hank dan markwalberg jd 2 orang divers brits yang jumpa babi hutan tu..dan jenifer lawrence dan scarlett johanson jd one of them boys...white wash at its best.

Brb reading article.
Quote cicicumel 11-7-2018 02:59 PM
Nasib baik ada sorg rescuer yg mati.so plot nya dramatik la skit kan.kalu smua hidup ala2 bosan je kan...klu salah sorg the boys tu mati lagi best.msti lagi dramatik plotnya.tp semua hidup kan.so ala2 happy ending la.
Quote misscendol 11-7-2018 03:23 PM
Sape yg penah masuk gua je tau betapa bahaya nya dan scarynye keadaan mangsa2 ni. Lepas ni kena alert kalau musim hujan elakkan or xyah dtg lgsg la gua ni
Quote rosasen 11-7-2018 04:24 PM
yayy termakbul jugak harapan nk tgk kes ni difilemkan
Quote ninja boy 11-7-2018 04:36 PM
untung la thailand,
kalau malaysia jgn mimipi tragedi mh 370 mh 17, apatah lagi tragedi 9 mei mau difilmkan
Quote Choc-chip 11-7-2018 06:34 PM
Amboi producer US...
Actually memang best kalau citer based on true story ni... tapi jangan over dramatik sangat la...

BTW still nak tengok video macam mana rescuer bawak budak2 tu keluar gua...
Quote Choc-chip 11-7-2018 06:37 PM
ninja boy replied at 11-7-2018 04:36 PM
untung la thailand,
kalau malaysia jgn mimipi tragedi mh 370 mh 17, apatah lagi tragedi 9 mei mau  ...

IMO mh370 sensitif sikit sebab belum dijumpai...
Quote giyomi 11-7-2018 06:46 PM
yg heran nya, napa lak mangkuk2 hayun ni gi jauh2 kedalam gua tu...akak sebenarnya tak baca sgt citer ni, tu yg tak pasti nape diaorg ni gi jejauh.
Quote Changa 11-7-2018 06:48 PM
Suka lah acik2 tudung kepam dan bapok2 bottom boleh menangis pilu di panggung wayang pula
Quote Skuau 11-7-2018 06:54 PM
kita pon 'ada citer nk di ceritakan'...kes bdk ore asli tu,kes bdk pompuan yg sesat 7 ari dlm utan sore dri tu....
Quote Levespa 11-7-2018 07:13 PM
giyomi replied at 11-7-2018 10:46 AM
yg heran nya, napa lak mangkuk2 hayun ni gi jauh2 kedalam gua tu...akak sebenarnya tak baca sgt cite ...

masuk makin ke dalam sebab nak lari dari air banjir
Quote giyomi 11-7-2018 07:33 PM
Levespa replied at 11-7-2018 07:13 PM
masuk makin ke dalam sebab nak lari dari air banjir

O gitu citernya...tq for pencerahan
Quote susukambingbest 11-7-2018 07:34 PM
Changa replied at 11-7-2018 06:48 PM
Suka lah acik2 tudung kepam dan bapok2 bottom boleh menangis pilu di panggung wayang pula

rsanya lbih rmai yg sesak nafas tgok laluan sempit tu. ssiapa yg ada anxiety disoder diharamkn tgok film ni nti xsabar lah nk tggu film ni. produksi hollywud buat msti best.

p/s: sis mod blh tak edit artikel bg cantik ckt
Quote susukambingbest 11-7-2018 07:36 PM
Skuau replied at 11-7-2018 06:54 PM
kita pon 'ada citer nk di ceritakan'...kes bdk ore asli tu,kes bdk pompuan yg sesat 7 ari dlm utan s ...

yg ni pun bestt. smpai skrg xtau cite sbnrnya yg brlaku. tp klau buat film mgkin lbih kpd cite hantu kot sbbnya budk2 tu kata ada makhluk misteri yg bantu mreka
Quote Choc-chip 11-7-2018 08:26 PM
Skuau replied at 11-7-2018 06:54 PM
kita pon 'ada citer nk di ceritakan'...kes bdk ore asli tu,kes bdk pompuan yg sesat 7 ari dlm utan s ...

Dia ada citer tak macam mana dia dalam hutan tu?
Quote Bedah.Cun 11-7-2018 08:33 PM
ninja boy replied at 10-7-2018 08:36 PM
untung la thailand,
kalau malaysia jgn mimipi tragedi mh 370 mh 17, apatah lagi tragedi 9 mei mau  ...

Semua orang taknak pandang msia. negara takda identiti.
Quote Skuau 11-7-2018 08:41 PM
Choc-chip replied at 11-7-2018 08:26 PM
Dia ada citer tak macam mana dia dalam hutan tu?

ada kuar paper dlu...

Lihat semua komen(30)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049934s Gzip On
To Top