Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Sorry Dik, Pakcik Tak Nak Pergi Padang Mahsyar, Pakcik Tak Ready Lagi!

Oleh: Whitney|10-7-2018 04:25 PM |Dilihat:2016| Komen: 17

Jika difikir dan dihimpunkan, sebenarnya ada banyak nama tempat, nama jalan atau nama sesuatu kawasan yang diberi dengan nama yang pelik atau unik. Malah, ada juga sesetengah nama tempat yang sudah pun ditukar kepada nama yang lebih baik dan sedap disebut atau didengar.

Seorang pengguna twitter berkongsi cerita lucu kawannya yang pernah menelefon seorang pakcik yang membawa Uber. Kawannya itu memberitahu bahawa dia sudah pun berada di Padang Mahsyar iaitu tempat yang dijanjikan. Tetapi pakcik tersebut terkejut apabila mendengar nama tempat yang pelik dan menakutkan itu.



Ramai netizen yang tergelak dan terhibur membaca status tweet tersebut. Mungkin ada yang sudah biasa mendengar nama Padang Mahsyar di UiTM Puncak Alam tetapi ramai yang masih belum tahu padang tersebut turut dikenali dengan nama yang menyeramkan itu.



Malah, netizen turut berkongsi nama Padang Maksiat yang ada di UiTM Dengkil. Eh, pelik pula nama padang-padang kat UiTM ni kan? Nama-nama padang yang pelik ini mungkin dikenali atas sebab kejadian yang berlaku disitu sedangkan ada nama lain yang sudah diberikan.


Jika kalian mengetahui nama di tempat lain yang pelik, jomlah kongsi di ruangan komen. - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 17
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote gigahertz 17-7-2018 01:30 AM
chinta89 replied at 10-7-2018 08:47 AM
agak2 lah diberi nama sedemikian.

ak terbelahak ketawa kat opis ni sorang2.

aku ingat nak prank grab la one day. pakai baju putih+ bau bunga kemboja order grab kat tanah perkuburan. naik kereta diam je

Lain-lain Komen

Quote chinta89 10-7-2018 04:47 PM
agak2 lah diberi nama sedemikian.

ak terbelahak ketawa kat opis ni sorang2.
Quote EvieWanKenobi 10-7-2018 06:15 PM
Edited by EvieWanKenobi at 10-7-2018 06:19 PM

hahahaaa.. insofff..
Quote Artemesiaa 10-7-2018 06:17 PM
Maafkan je lah beliau atas kekurangan pegetahuan mengenai wujudnya tempat tersebut dan bukan kata mainan
Quote matchstick 10-7-2018 06:54 PM
Jawapan pak cik uber tu kelakar
Quote meisapoya 10-7-2018 07:16 PM
Hahahaa sape la kasi nama tu. Azab sgt ke perangai student2 yg parking kete kat situ?
Quote sueburn 10-7-2018 10:28 PM
Ni kategori lawak seram {:smile
Quote lovenothate 10-7-2018 11:07 PM
{:cryrun lati dgr nama padang. heheh
Quote Bangku 11-7-2018 07:55 AM
Biar je nama tu....biar ingat mati...
Quote BoongaKertas 11-7-2018 08:37 AM
hahahaha! siotnya nama padang tu. terus insof meols
Quote lovenothate 11-7-2018 09:03 AM
insof bdk2 uitm.. ngeee
Quote chicozinn 11-7-2018 10:04 AM
nama pun..kemain..
Quote BoLapciOus 11-7-2018 12:01 PM
sapelah yang bagi idea buh nama tu??!!haha
Quote CrowneGlory 11-7-2018 12:02 PM
pandai yg bagi nama
Quote jassy50 11-7-2018 12:38 PM
elok kut nama tu. biar je kekal.
Quote goss79 11-7-2018 02:39 PM
hahaha dashyatnya nama
Quote misscendol 11-7-2018 03:31 PM
zaman bila ni? ade lg ke uber
Quote gigahertz 17-7-2018 01:30 AM
chinta89 replied at 10-7-2018 08:47 AM
agak2 lah diberi nama sedemikian.

ak terbelahak ketawa kat opis ni sorang2.

aku ingat nak prank grab la one day. pakai baju putih+ bau bunga kemboja order grab kat tanah perkuburan. naik kereta diam je

Lihat semua komen(17)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044530s Gzip On
To Top